Jim Bakkum is er klaar mee, mengt zich per direct in klimaatdebat

Jim Bakkum heeft besloten om zich te mengen in het klimaatdebat. De zanger wil naar eigen zeggen geen betweter zijn, maar heeft wel het idee dat we met z’n allen op de verkeerde weg zijn.

Jim Bakkum © Dutch Filmworks

De regering van demissionair premier Mark Rutte moet veel meer aandacht besteden aan klimaat, vindt Jim Bakkum. Hij wijst op de recente overstromingen in Limburg, België en Duitsland en de huidige bosbranden in Griekenland, Turkije en Italië. “Ik ben niet iemand die snel negativiteit verspreid. Maar dit is wel de realiteit.”

Klimaatverandering

Het is volgens Jim evident dat dit door klimaatverandering komt. Hij heeft het gevoel dat dit nog niet goed is doorgedrongen bij Mark Rutte en de andere bewindslieden. “Klimaatverandering moet top 3 staan in de prioriteiten agenda van onze regering. Van iedere regering.”

Wat kunnen we volgens Jim zelf doen? “Wij kunnen ook helpen door kleine aanpassingen te doen. Je hoeft niet gelijk elektrisch te rijden of niet meer te vliegen. Google maar eens met wat voor kleine aanpassingen je al iets kunt doen voor het klimaat en milieu.”

Betweterig

Jim vindt dat mensen er vaak te makkelijk over. “Denk er niet meer te makkelijk over. ‘Oh, dat helpt toch niet als ik het doe’. JUIST WEL!”

“Wil alles behalve betweterig klinken, maar bekijk deze post en je snapt waarom iedereen zich zorgen moet maken. Ik wil dat onze kinderen deze wereld zo mooi mogelijk meemaken.”

Insta-post

De post die Jim bedoelt:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Jim Bakkum zich bemoeit met het klimaatdebat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen