Johan Derksen: ‘Sywert van Lienden heeft overal schijt aan’

Johan Derksen begrijpt heel goed dat veel mensen er moeite mee hebben dat Sywert van Lienden een peperdure BMW heeft gekocht van de coronagelden die hij op dubieuze wijze heeft verdiend.

Johan Derksen © SBS 6

De nieuwe BMW Z4 van Sywert van Lienden ter waarde van 85.000 euro maakt de tongen behoorlijk los op social media. Ook Youp van ’t Hek heeft zich erover uitgesproken. Hij verbaast zich erover dat Sywert uitgerekend voor een cabrio heeft gekozen. “Die jongen kan nooit in een open auto door ons land rijden?”

Overal schijt aan

Johan Derksen is het volledig eens met Youp. “Maar hij (Sywert, red.) heeft er schijt aan. Alle columnisten zijn over hem heen gevallen, maar hij koop gewoon zo’n auto”, zegt hij in De Oranjezomer.

Het stuit ook Johan tegen de borst. “Dan heb je dus geen fatsoensnormen. Hij steekt als een soort dief 9 miljoen in zijn zak, heel Nederland valt over hem heen en dan gaat hij provoceren door met zo’n auto te verschijnen…”

Betrappen

Ook in Shownieuws werd gisteren kritisch gereageerd op de nieuwe patserbak van Sywert. Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds vindt het smakeloos dat Sywert zichzelf zo verwent met het belastinggeld dat hij op controversiële wijze heeft binnengehengeld.

Evert: “Het is een ongetwijfeld een leuke auto, maar ik ben benieuwd naar de volgende dingen waarop we hem gaan betrappen, want die 9 miljoen liggen wel te jeuken in zijn portemonnee natuurlijk.”

Bedrog

Ook op social media is men furieus. “Even serieus, hoe kun je in zo’n auto rondrijden en geen maagzweer krijgen uit gewetenswroeging?”, zegt Emine.

Daphne: “Het is waar Gezicht dat schreeuwt van angst Die pannenkoek woont hier bij me om de hoek. Vraag me af wanneer het ‘te koop’ bord in de tuin komt, want deze gemiddelde wijk in ‘t Gooi kan natuurlijk niet lang meer goed genoeg zijn als je zoveel geld hebt.”

En Ewald: “Nou, nog 8.915.000 euro te gaan dus. Volgende aankoop wordt vrijstaande woning in het Gooi denk ik.”

Auto

De bewuste BMW:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen