André Hazes jr. zet kwaad bloed met enorm huilverhaal bij Humberto

André Hazes jr. wekt enorm veel ergernis op met zijn enorme huilverhaal in de talkshow van Humberto Tan. De zanger begrijpt de kritiek op de enorme Hazes-overdaad niet. “Ik móet hier wel zitten.”

Humberto Tan en André Hazes jr. © Humberto

Humberto Tan is gisteren van start gegaan met zijn eerste dagelijkse talkshowserie sinds het floppen van RTL Late Night. Als eerste gast van de dagelijkse ‘Humberto’ werd uitgerekend André Hazes jr. aangekondigd. Dat zal wel weer lekker klef en lekker lachen worden, dacht men. Niets is minder waar: André werd behoorlijk doorgezaagd door Humberto.

André met huilverhaal

De kritische vragen van Humberto werden beantwoord met een enórm huilverhaal. De samenvatting? Hij móet wel elke dag zijn hele leven etaleren op Instagram. Hij móet wel met zijn schoonouders naar de opening van zijn moeders theekraampje. Hij móet wel drie keer per week meelachen met de lachzakken van Radio 538. Hij móet wel om de haverklap uithuilen in de media. En zijn critici? Dat zijn in werkelijkheid slechts 500 zure mensen in Appelscha.

André baalt enorm van de negatieve aandacht. “Ik moet je zeggen dat die lol wel ver te zoeken is hoor. Ik heb echt wel mensen om me heen die op me inpraten dat het leuk moet blijven enzo. Het is gewoon… Het is véél! Je zit er niet echt op te wachten. Ook zo’n avond als nu: je hebt wat te promoten, maar je komt wéér met je harses op tv, terwijl dit wel gewoon mijn werk is, snap je? De mensen kunnen dat onderscheid niet meer maken. Dan is het veel, terwijl ik aan heel veel dingen ergens niet iets kan doen, maar dit is gewoon mijn werk.”

Humberto pakt André aan

Humberto maakte het André niet makkelijk. “Ja, maar tegelijkertijd zoek je ook een aantal dingen op waardoor je in de publiciteit komt. Op je Instagram of dat je erover praat etcetera. Hoe hou je die balans in de gaten? Dat je het niet allemaal zo naar buiten brengt.”

André: “Heel eerlijk: ik doe ook maar wat. Dat meen ik echt.” Humberto: “Misschien is dat het probleem. Dat je wat minder maar wat moet doen.” André: “Ja, alleen: wanneer is het goed en wanneer is het slecht? Tegenwoordig weet ik niet meer: moet ik nou naar mijn intuïtie luisteren en niet met mijn hart denken maar met mijn hoofd?”

Hazes-overkill

De landelijke ergernis over de Hazes-overkill werd fijntjes aangestipt door Humberto. “Wat je privé doet – ik bedoel: ik ben de laatste die daar over gaat beginnen – maar dat is aan jou. Maar als je daar heel vaak over leest, dan kan dat op een gegeven moment op de zenuwen werken van een aantal mensen. Ik kan me niet voorstellen dat het je onbewogen laat.”

André: “Nee, natuurlijk. In het begin dacht ik wel van: dat geintje kan ik ook nog wel aan, maar op een gegeven moment wordt het wel een ding. Het zuigt wel echt heel veel energie.”

‘Ik ben maar 27 jaar!!!’

Humberto: “Hoe wil je het oplossen? Jij bent artiest en artiesten willen promoten en allerlei dingen doen, maar er is ook een balans tussen de publiciteit en wat je doet. Hoe zorg je ervoor dat je niet zo overdadig in het nieuws komt? Ook met je ex, met je nieuwe vriendin, je kind? Hoe doe je dat om dat een beetje binnen de perken te houden?”

André: “Ja, dat is iets waar we nu best wel veel over aan het nadenken zijn. We weten het niet. Daar ben ik gewoon heel eerlijk in. Ik ben ook maar een jongen van 27 die doet wat hij denkt wat goed is. In mijn ogen is het enige dat ik heb gedaan dat ik voor mijn eigen geluk heb gekozen. Blijkbaar is dat een ding bij mensen.”

500 mensen uit Appelscha

De nieuwe tactiek van André is om zich achter zijn leeftijd te verschuilen. “Ik ben én 27 én koppig én verliefd en wil het van de daken schreeuwen. Dat wordt een mix wat bij sommige mensen gewoon verkeerd is. Hoe los ik het op? Ik heb echt geen flauw idee. Voor mij is het belangrijkste dat ik het allemaal wel heel leuk blijf vinden.”

Vindt hij het nog leuk? “Ik merk wel dat het wat minder wordt, ja. Ergens ben ik van: ik kan het allemaal wel aan, maar ergens ben ik ook een jonge gozer en het raakt me. Dan zie je al die negatieve reacties en dan denk je dat het heel Nederland is, weet je wel. Maar het zijn 500 mensen uit Appelscha ofzo, want voor de rest is iedereen aardig.”

Aandachtsbelust

Humberto wijst André er ook nog op dat zijn nieuwste vriendin Sarah van Soelen in hun clubblad Story leegloopt over al haar verslavingen. “Zeggen jullie wel eens tegen elkaar, ook tegen Sarah die net een interview heeft gegeven over dat ze verslaafd is geweest: ‘Misschien moeten we dat allemaal even niet meer doen.’ Of heb je daar gewoon schijt aan?”

André: “Ik heb er geen schijt aan, want ik probeer er wel over na te denken. Alleen: ik weet het ook niet, snap je? Met die foto’s posten bijvoorbeeld: we hebben een tijd gehad dat de fotografen voor de deur lagen. Dan zag je ze weer zitten in een auto. Op een gegeven moment denk je: dat is ook irritant. Dan plaats ik een foto, want dan gaan ze weer weg. Ik denk dat ik het elke keer goed doe, want ik kloot ook maar wat.”

K*tsmoes

Humberto: “Eigenlijk zeg je: wat er gebeurd is, is door je jeugdigheid en dat je daarin beter begeleid moet worden?”

André: “Ja, ik zal nooit schuilen achter mijn leeftijd, want dat is een of andere k*tsmoes, maar het is wel de waarheid, snap je? Ik ben pas 27, dus ik doe ook dingen die een jongen van 27 doet. Ergens vind ik dat ik wel recht heb om dat af en toe te mogen. Ik had een relatie vanaf mijn 20ste en op mijn 22ste werd ik vader, dus ik heb een heel stuk overgeslagen. Misschien komt dat er nu wel uit ofzo. Dat kan.”

‘Ik móet hier zitten!’

Humberto: “Ooit vertelde je me dat ‘Ik leef mijn leven zoals ik dat wil’ jouw levenslied is. Dat is wat ik zie ook. ‘Ik leef mijn leven zoals ik dat wil’ kan natuurlijk ook, maar alleen als je ook de consequenties wil aanvaarden.”

André: “Dat doe ik, sowieso hè? Het is tien jaar goed gegaan en nu is het een jaar zwaar. Dan ga ik ook echt niet in een hoekje zitten huilen. Alleen: er wordt over mij geschreven alsof ik oude vrouwtjes beroof ofzo. Ik heb voor mijn eigen geluk gekozen, ben goed voor mijn ex en goed voor mijn zoon. Maar blijkbaar is er iets – en dat ben ik zelf nog aan het vinden – wat niet goed is wat ik doe. De mensen zeggen dan dat ik te veel op tv ben, maar dit is gewoon mijn job weet je wel? Ik móet dit doen.”

Humberto: “En er komt een documentaire aan toch?”

André: “Ja, dus er komt nóg meer!”

Kijkers ergeren zich dood

Kijkers ergerden zich volgens Televizier helemaal dood aan het optreden van André bij Humberto. ‘Stortregen aan klaagtweets over Hazes bij Humberto’, kopt het blad.

“André Hazes denkt dat alleen 500 mensen uit Appelscha negatief over hem denken. Nou, ik heb nieuws voor hem, driekwart van Nederland, als het niet meer is, uit alle hoeken van het land, kotst hem uit”, luidt één van de reacties.

En Bram: “Zou André Hazes op zijn 52ste nog zeggen: ‘Ik ben gewoon nog een jongen van 52’?”

Michiel tot slot: “Laat ‘m een social media manager aannemen voordat hij door echt iedereen uitgekotst wordt, hij heeft er geld genoeg voor…”

Fragment

Een fragment uit Humberto ziet u onderstaand. Het hele interview ziet u bij RTL XL.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen