Rob Goossens heeft totaal geen interesse in biografie Quinty Trustfull

Quinty Trustfull beweert dat de uitgeverijen strijden om een biografie over haar, maar tv-kenner Rob Goosens loopt daar in elk geval niet warm voor. Hij denkt dat ze niet interessant genoeg is.

Quinty Trustfull © Koffietijd

Het lijkt tegenwoordig wel of elke bekende Nederlander niet alleen een eigen podcast, maar ook een eigen biografie moet hebben. De BN’er die momenteel de aandacht trekt met een eigen boek is Henny Huisman. Die is al doodsaai, maar op een boek over Quinty Trustfull zit al helemáál niemand te wachten, denkt Rob Goossens.

Geen interesse in Quinty

Presentatrice Daphne van Rossum vraagt Rob ernaar in de mediapodcast van De Telegraaf: “Ik begreep dat ze nu ook strijden om Quinty Trustfull. Dat ze echt diverse aanbiedingen heeft gekregen. Dat is nu ineens het ding: iedereen moet een biografie hebben.”

Rob daarop: “Ja, ik vraag me af of we de boel niet een beetje aan het opblazen zijn op die manier. Ik weet niet of Quinty Trustfull nou per se een categorie sterren is waar ik voor ’s nachts bij de boekhandel ga liggen op de dag dat het uitkomt. Het goede nieuws is: als Quinty Trustfull is geweest, dan gaan ze ook vechten om onze biografieën.”

Flopbiografie

Van de biografie over Henny moet men leren dat niet élke BN’er een biografie waard is, aldus Rob. “Hij denkt dat hij erbij hoort door een biografie te hebben bij Inside, maar het feit dat er voor geen cent aan informatie in het boek staat, is schadelijker voor zijn reputatie dan dat vreselijke programma Waar is dat Feestje wat hij vorig jaar bij SBS heeft gemaakt.”

Het is echt een flutboek, vindt hij. “Henny Huisman is wel aan het afdalen richting het niveau van Peter Jan Rens. Dat vind ik zonde, want Henny Huisman heeft een mooie geschiedenis en die is hij nu zelf aan het vernielen door met dit soort flutgeschriftjes te komen.”

Misser

Inside is de uitgeverij die ook de hitboeken over Johan Derksen en René van der Gijp heeft uitgebracht. Ook Patty Brard bracht haar boek daar uit. En nu Henny dus. “Ik denk dat ze zich hier een beetje op verkeken hebben. Dat mag ook wel een keer. Als je zo veel successen hebt, mag er één tussen zitten die wat minder scoort.”

“Ik ben een beetje bang dat ze te veel pallets hebben besteld en ze met een voorraad achterblijven die ze aan de straatstenen niet kwijtraken.”

Bio over Rob?

Zit Rob op een eigen biografie te wachten? “Dat wordt een bescheiden boekje hoor. Maar misschien als ik het lettertype en de regelafstand van Henny Huisman gebruik…”

Podcast

De mediapodcast van De Telegraaf kunt u hier beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen