Omroep MAX gaat nóg een jaar geld verkwisten aan Piet Paulusma

Omroep MAX blijft geld verkwisten aan het overbodige weerbericht van weerman Piet Paulusma. Zijn contract is verlengd en daardoor blijft er rond 18.00 uur een dubbel weerbericht te zien op NPO 1.

Piet Paulusma © Roland J. Reinders/MAX

Het weerbericht van Piet Paulusma verhuisde vorig jaar van SBS 6 naar NPO 1. Daar mag Piet zijn weerpraatje voorlezen aan het eind van Tijd voor MAX, zo rond 17.50 uur. Een dik kwartier later is vervolgens het weerbericht van het Zesuurjournaal te zien. Compleet overbodig dus, zeker in de wetenschap dat Piet een erg lucratief contract heeft.

Zonde van het geld

De onderhandelingen van Omroep MAX en Piet duurden bijna heel 2019. Het grote probleem? Piet wilde continu meer geld van de publieke omroep. “Het geld dat wij hebben bij Omroep MAX en wat Paulusma vraagt, ligt te ver uit elkaar”, zei omroepbaas Jan Slagter tijdens de onderhandelingen.

Uiteindelijk kwam Jan tóch over de brug met een flinke zak belastinggeld. Ongelooflijk zonde natuurlijk, omdat de kijker van NPO 1 helemaal geen twee berichten nodig heeft in nog geen halfuur tijd. Toch gaat MAX ermee door. “Ik ben ook dit jaar weer bij Omroep MAX te zien. Mijn jaarcontract is verlengd”, zegt Piet deze week in de Weekend.

Dubbeling

Wat vindt Piet zelf van het dubbele weerbericht? Het weer van de NOS volgt vlak na dat van hem. “Dat moet je hen vragen, mij niet.”

Die weerberichten zijn toch bijna precies hetzelfde? “Ik vergelijk beide weerberichten nooit.”

Comfortabel

Piet heeft het wel naar zijn zin bij MAX. Hij hoeft ook niet zo hard te werken als bij SBS 6. “Voorheen moest het weerbericht om half tien ’s avonds in Amsterdam zijn, nu om half vier in Hilversum. Toen maakte ik de opnames in de loop van de middag en avond, nu overdag. Ik ben de avonden vrij en kan voetbal kijken.”

Gaat Piet deze zomer nog op vakantie van al zijn MAX-tonnen? “Vakantieplannen heb ik nog niet. Het hangt helemaal af van hoe het zit met de coronamaatregelen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Piet Paulusma's weerbericht zonde van het belastinggeld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen