Soundos El Ahmadi voelt zich gediscrimineerd in tv-wereld

Het is Soundos El Ahmadi ’te vaak’ gebeurd dat ze in de televisiewereld is gediscrimineerd vanwege haar afkomst. Dat vertelt de Amsterdamse cabaretière van Marokkaanse komaf in de VARAgids.

Soundos El Ahmadi © AvroTros

Er zijn relatief weinig Nederlandse Marokkanen actief in de media en dat heeft volgens Soundos mede te maken met discriminatie. Zelf heeft ze dat ook aan den lijve ondervonden. “Absoluut. Het is mij in de televisiewereld te vaak gebeurd dat ik geweigerd werd op basis van mijn naam en uiterlijk”, vertelt ze in het tijdschrift.

Discriminatie

Het is zo zonde dat sommige mensen niet verder willen kijken dan hun witte neus lang is, vindt Soundos. “Diversiteit levert zoveel nieuwe inzichten op. Ik merk dat ook binnen de cabaretwereld: de nieuwe generatie comedians is zo divers, ik kan enorm veel van ze leren. Alleen maar dezelfde mensen hebben rondlopen, is toch het laatste wat je wilt?!”

Soundos zet zich nu in voor jonge mensen die hetzelfde meemaken. “Het is een groot probleem dat jonge mensen door hun naam, achtergrond, of huidskleur niet de kans krijgen stage te lopen op een plek die aansluit bij hun toekomstdromen.”

Liever Fleur Dan Fatima

Ze heeft er de documentaire Liever Fleur Dan Fatima over gemaakt. “Sommige studenten raken zo ontmoedigd dat ze een stage gaan lopen onder hun niveau, bijvoorbeeld bij een supermarkt. Dan ben je niet aan het leren, maar gratis aan het werken.”

De documentaire is morgen om 21.30 uur te zien op RTL Z.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Soundos El Ahmadi grappig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen