Katja Schuurman opent aanval op Mark Rutte in talkshow Op1

Katja Schuurman is helemaal klaar met demissionair minister-president Mark Rutte. Ze begrijpt niet dat er mensen zijn die hem überhaupt nog vertrouwen, riep ze gisteren in de talkshow Op1.

Katja Schuurman © Op1

De positie van Mark Rutte is aan het wankelen gebracht door de rel rondom de Omtzigt-notitie. Hij beweerde tijdens de formatiegesprekken niet gesproken te hebben over Pieter Omtzigt, maar bleek dat wél te hebben gedaan. Zelf zegt Rutte dat hij er geen herinneringen aan heeft, maar een groot deel van de Kamer is het vertrouwen in hem verloren.

Nooit meer stemmen

Ook Katja zou het een schande vinden als Rutte gewoon door kan als premier, foeterde ze gisteren al op Instagram. “Als ze in Den Haag opnieuw besluiten dat leugens lonen, ben ik er wel klaar mee. Dan ga ik nooit meer stemmen”, riep ze boos. Ze plaatste daar de hashtags ‘vergeetachtigheid’, ‘leugens’ en ‘poppenkast’ bij.

De presentatrice was ’s avonds te gast in de talkshow Op1 en kon het daar niet laten om zich in het gesprek te mengen. Katja besloot Rutte een flinke veeg uit de pan te geven in de late talkshow.

Vergeetachtige premier

Katja: “Mag ik iets vragen? Sorry, want het gaat over vertrouwen terugwinnen, maar niemand – of tenminste het overgrote deel – gaat hem toch nooit geloven? Die gaan toch nooit denken: hij was het écht vergeten, dat is ook vervelend voor hem. Alwéér was-ie het vergeten, dat heeft-ie gewoon op sommige momenten.”

EenVandaag-ster Gijs Rademaker daarop: “Ik denk, als ik dit mag interpreteren… Het gaat op een gegeven moment niet meer letterlijk over of je Rutte gelooft of niet, maar voor heel veel kiezers gaat het erom dat Rutte een stabiele factor is in een mogelijk kabinet in een crisistijd in Nederland. Dat weegt voor veel mensen zwaarder.”

Paul de Leeuw

Je zag het ook bij de toeslagenaffaire, aldus Gijs. “Dat is natuurlijk een vreselijke affaire, maar als je dat naast de coronacrisis legt, dan zie je dat heel veel kiezers toch dat stabiele bestuur in de coronacrisis belangrijk vinden.”

Katja vol ongeloof: “En spelletjes nemen ze gewoon voor lief?”

Op1-host Paul de Leeuw is het met Katja eens. “Er is één opinie in Nederland en dat is: hij heeft gewoon te veel gejokt. Probeer dat maar goed te draaien, goed te krijgen.”

Fragment

Op1 over de puinhoop in Den Haag:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er in de media te veel een anti-Rutte-sentiment heerst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen