Olcay Gulsen vindt Shownieuws heel erg oninteressant: ‘Ik ga dieper’

Olcay Gulsen wil door haar werkgever Talpa Network nooit meer worden ingezet als presentatrice van Shownieuws. Ze vindt het programma veel te oppervlakkig, sneert ze in het AD.

Olcay Gulsen © Cornelie Tollens

Anderhalve maand na haar vertrek bij RTL Boulevard dook Olcay Gulsen eind 2019 op aan de desk van Shownieuws, dat ze met lichte tegenzin deed. “Dat is nou eenmaal part of the job en ik ben er redelijk goed in, denk ik, maar er moet ook een diepere laag in mijn tv-werk zitten”, gaf ze aan.

Showbizz-tv ontgroeid

Eigenlijk had Olcay geen keuze, analyseerde tv-kenner Ron Vergouwen destijds. “Ik kan me voorstellen dat het fantastisch is dat ze die kans nu krijgt, maar als wisselgeld moet ze wel af en toe Shownieuws presenteren. Dat doet ze niet omdat ze dat zo graag wil doen, maar omdat het moet”, merkte hij op.

Anderhalf jaar later is Olcay het genre showbizz-tv totaal ontgroeid. Ze haalde laatst al behoorlijk fel uit naar RTL Boulevard, tot woede van Peter van der Vorst, en nu zijn haar SBS 6-collega’s van Shownieuws aan de beurt.

‘Nu ga ik dieper’

Olcay laat in het AD blijken dat ze de showrubrieken erg oppervlakkig vindt. “Met Boulevard en Shownieuws was ik wel klaar. Het interesseert me niks wie het met wie doet. Nu ga ik dieper”, aldus de presentatrice.

Hoe komt het dat Olcay haar oud-collega’s van Boulevard en Shownieuws zo snel is ontgroeid? “Ik was tot een jaar of vijf geleden best oppervlakkig, hoor. Zeker op emotioneel en sociaal gebied. Maar ik leer veel. Van Ruud, van de eindredacteur met wie ik werk, van de mensen om me heen.”

Zelfvertrouwen

Inmiddels staat Olcay naar eigen zeggen met veel zelfvertrouwen in het leven. Wat zijn haar ambities? “De make-uplijn een succes laten worden, mooie programma’s maken, straks weer reizen als het kan, mezelf ontwikkelen.”

Momenteel is Olcay elke dinsdag te zien met het programma Gestalkt. Afgelopen dinsdag keken er 338.000 mensen (5 procent) naar het programma op SBS 6.

Het AD-interview met Olcay Gulsen kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Olcay Gulsen een aanwinst voor de Nederlandse televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen