Ferry Doedens tegen criticus Albert Verlinde: ‘Je deed me pijn’

Ferry Doedens is de confrontatie aangegaan met Albert Verlinde over zijn ‘vieze’ carrièremove. De gevallen soapacteur heeft aan de showkoning laten weten dat hij hem pijn heeft gedaan.

Albert Verlinde en Ferry Doedens © PowNed

Het feit dat Ferry zijn soapcarrière heeft ingeruild voor het onderspuiten van wasbakken op internet, is door Albert keihard bekritiseerd in Shownieuws. “Dat je dan zo diep moet zinken… Dat vind ik echt. Je verkoopt je lichaam. Dat is wat je nu aan het doen bent. Hoe triest is dat als je je lichaam verkoopt? Voor geld”, brieste hij eerder dit jaar.

Noodkreet

Albert en Ferry gingen gisteren de confrontatie met elkaar aan in de serie Socials, S*ks en Centen van Omroep PowNed. “Je kunt zingen, je kunt dansen, je kunt acteren, je kunt presenteren. Je hebt eigenlijk the full package. Je kunt zoveel en wat je dan uiteindelijk te koop gaat aanbieden is je lichaam, om het dan maar zo te zeggen”, legde Albert hem voor.

Dat vindt Albert naar eigen zeggen ‘zo zonde’. “Ik ben er ook over door gaan denken. Ik vond het ook ergens een soort noodkreet, een soort eenzame keuze.”

‘Je deed me pijn’

Ferry voelde zich gekwetst door Albert. “Het heeft me wel pijn gedaan om te horen. Je was best hard voor me.”

Albert: “Ja, ik vind het zonde. Dat is mijn eerste reactie. Iedereen mag doen wat hij wil natuurlijk – daar gaat het niet om – maar misschien was het ook een beetje dat je krediet een beetje op was bij de mensen met wie je dan werkt. Dat mensen denken: nou is het wel even klaar. Dan kun je nog wel zo veel charme hebben en aardig zijn, maar het houdt ergens op. Daar kwam mijn reactie ook vandaan.”

George Clooney

Ferry: “Ja, dat begrijp ik. Denk je dat deze twee werelden naast elkaar kunnen bestaan? Dat je én een OnlyFans-account hebt én zingen, dansen en acteren?”

Albert: “Nou, ik zie het George Clooney niet zo snel doen, snap je? Ik denk dat het heel ingewikkeld is om het naast elkaar te laten bestaan, omdat het publiek je als acteur of als presentator ook op een bepaalde manier moet vergeten. Wat je ook doet en wat je ook speelt: die elephant is in the room. Het is er.”

Niet genoeg gespaard

Ferry vertelde in de documentaire ook hoe zijn nieuwe OnlyFans-carrière tot stand is gekomen. Hij was na zijn tweede ontslag bij GTST in paniek, omdat hij nooit gespaard heeft. Zijn nieuwe rukcarrière leidt tot gemengde gevoelens, is te zien in de docu. “Ik voel me vandaag echt k*t, superk*t superk*t”, zegt hij op een gegeven moment.

“Ik werd wakker met een gevoel dat ik dacht: wat ben ik aan het doen, ik moet hier nu mee stoppen, ik weet niet wat ik aan het doen ben, wat ben ik in het godsnaam aan het doen, ik wil helemaal niet zo’n OnlyFans-account en ik wil niet met m’n blote willie op het internet staan, wat ben ik in godsnaam aan het doen?”

Slechte kijkcijfers

De eerste aflevering van Socials, S*ks en Centen trok gisteren overigens weinig kijkers naar NPO 3. Er keken 216.000 mensen (3,5 procent marktaandeel) naar de eerste aflevering.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Ferry Doedens zijn acteercarrière heeft weggegooid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen