Sywert van Lienden onder vuur na openbaren privéberichten NOS-ster

Mediapersoonlijkheid Sywert van Lienden ligt enorm onder vuur omdat hij gisterenavond een privégesprek met NOS-sterverslaggever Arjan Noorlander heeft geopenbaard. “Dit is zo not done.”

Sywert van Lienden en Arjan Noorlander © NOS

Politieke watchers waren gisterenavond heel erg druk met de notulen van de ministerraad over de toeslagenaffaire die openbaar zijn gemaakt. NOS-sterverslaggever Ron Fresen was niet heel erg onder de indruk. “Ik geloof dat de voorspelling dat iedereen in de notulen leest wat ie wil lezen, wel aardig klopt”, merkte hij op op Twitter.

Ruzie over Ron

Sywert liet in enkele tweets weten dat hij vindt dat Ron de situatie te veel relativeert. Hij insinueerde dat de NOS op de schoot zit bij de machtshebbers. “Je kan je collega’s van RTL ook gewoon een compliment geven dat ze hun werk goed gedaan hebben”, beet hij hem toe.

Het leidde tot enorme ergernis bij Rons collega Arjan Noorlander. Die besloot om Sywert te dm’en, oftewel privéberichtjes te sturen op Twitter. Dat privégesprek werd echter keihard openbaar gemaakt door Sywert.

Privégesprek

Het privégesprek luidde als volgt:

Arjan: “Dat jij nooit moe wordt van jezelf verbaast mij oprecht. Veel leesplezier!”

Sywert: “Haha, ben je weer persoonlijk geraakt? Fijne avond.”

Arjan: “Nee hoor. Ik lach hier ook niet om. Helemaal niet. Wat je doet is intussen namelijk ontzettend schadelijk. En gevaarlijk. Ik vind je gewoon soms ontzettend dom tweeten. Terwijl ik je ooit zo hoog had zitten Vandaar.”

Sywert: “Wat fijn dat je mijn domheid bij mijzelf aankaart. Daar moet ik dan wel weer om lachen :).”

Arjan: “Ik geloof dat dit precies de reactie is die ik verwacht had. Ik ben er niet zo van om mijn ego op te poetsen door anderen publiekelijk af te fakkelen. Met alle gevolgen. Vandaar een direct bericht. Jammer dat we nooit een biertje hebben gedronken. Andere perspectieven zouden je goed doen. Fijne avond.”

Enkele minuten later kwam Arjan erachter dat Sywert dingen naar buiten bracht over hun privégesprek. “Ah, zo speel je het spel. Meine gute. Doei.”

Korste lontje van Binnenhof

Vervolgens gooide Sywert het héle gesprek online. “Verslaggever komt even in dm aankaarten dat ik zo dom tweet. Reden: kritiek op de NOS. Niet de eerste keer. Domheid aankaarten bij iemand die je dom vindt: dat is toch geniaal? Haha. Kortste lontje van het Binnenhof.”

Binnenhof-oma Wouke van Scherrenburg greep direct in: “Nou zeg, dm’s openbaren is zo not done”, beet ze Sywert toe.

Arjan daarop: “Ik probeerde op te komen voor collega Ron Fresen. Die een onterechte sneer kreeg. Dacht, even sjiek een-op-een een bericht.”

Sywert: “Chique man, jouw dm’s aan mij. Zet anders even de notulen van de vorige keer online. Vrolijkt de boel nog wat verder op.”

Wouke grijpt in

Wouke streng: “Stop er nou mee Sywert, je kunt het oneens zijn met kritiek maar deze geraaktheid is over de top en tot groot genoegen, zie ik in reacties, van de NOS-fakenews-wappies.”

Sywert toonde daarop spijt. “Ok, moet ik niet doen, sorry Arjan Noorlander. Andersom graag stoppen met je dm’s. Keer op keer intimiderend uitgemaakt worden voor ‘dom’, ‘onnozel’, ‘aandachtstrekker’, ‘polarisatievoeder’, ‘ruziezoeker’, ‘puntjesscoorder’, ‘modderpoelroerder’, ‘stoker’ etc vindt niemand leuk.”

Arjan: “Nouja, als iemand onterecht een journalist aanvalt stuur ik graag even een dm. Ik houd niet zo van publiek ruzie maken op Twitter. Maar zal het bij Sywert voortaan laten.”

Sywert heeft zó’n stortvloed van kritiek over zich heen gekregen, dat hij niet alleen al zijn ruzietweets, maar álle tweets van het afgelopen halfjaar heeft verwijderd. De voorjaarsschoonmaak is begonnen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Sywert van Lienden te ver is gegaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen