Expeditie Robinson dit jaar in de Oostvaardersplassen?

Peter van der Vorst, de grote leider van RTL, hoopt dat Expeditie Robinson dit jaar wél doorgang kan vinden. Een vertrouwde editie in de Filipijnen lijkt er echter niet in te zitten.

Expeditie Robinson © RTL

Expeditie Robinson is een van de grote kijkcijferhits van RTL 4, maar vorig jaar kon het programma geen doorgang vinden vanwege de coronacrisis. Normaal gesproken wordt de realityshow opgenomen op de Filipijnen en het bleek uiteindelijk niet haalbaar om daarheen te reizen.

Oostvaardersplassen

Ook dit jaar lijkt een Filipijnse reis lastig te worden en daarom sorteert Peter van der Vorst voor op een iets lokalere editie. “We bekijken de mogelijkheden om Expeditie Robinson dichter bij huis op te nemen”, zegt hij in het AD.

Krijgen we straks Expeditie Robinson op de Oostvaardersplassen of een ander Nederlands natuurgebied? Dat lijkt niet heel waarschijnlijk. Wel lijkt het erop dat Robinson dit jaar niet Europa uit komt.

Europese editie

Er is niets mis met een Europese editie, aldus Peter. Hij wijst ook op andere realityshows waarvan de opnames vanwege de coronacrisis naar Europa zijn verschoven.

“De realityprogramma’s Temptation Island en Prince Charming deden het goed. Daar konden we ook niet naar tropische eilanden in Azië, maar zijn we naar Italië geweest. Dichter bij huis, daar kan het net zo goed.”

Moordzuchtig

Presentatrice Nicolette Kluijver zal er niet rouwig om zijn. Zij zag een editie op de Filipijnen vorig jaar sowieso niet meer zitten. “Ik hoorde dat de president van de Filipijnen heeft gezegd dat iedereen die nog de straat op gaat, mag worden afgeschoten. Wat dat betreft ben ik er niet heel erg rouwig om dat we daar niet zitten.”

Ze gaf vorig jaar nog aan dat er geen opname-alternatieven voor handen liggen. “Het vervelende is dat er gewoon geen Plan B is. Als we niet kunnen vliegen, dan houdt het op. Al kunnen we het misschien op Texel opnemen en de beproevingen op een wipkip uitvoeren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen