Peter van der Vorst rekent af met Vlaamse dominantie Big Brother

Om instortende kijkcijfers te voorkomen, maakt RTL-baas Peter van der Vorst direct een einde aan de Vlaamse overheersing in Big Brother. Hij voegt drie nieuwe Nederlandse kandidaten toe.

Big Brother © RTL

Het was afgelopen weekend best even schrikken voor de Nederlandse kijkers van Big Brother: in één keer stapten plotseling drie Nederlandse kandidaten op. Er bleven daardoor twee Nederlandse en zeven Vlaamse bewoners over. Een bedreiging voor de kijkcijfers, noemden tv-kenners het. “Het is een soort Vlaamse colonne waar je naar zit te kijken.”

Drie nieuwe kandidaten

Het evenwicht wordt nu hersteld. Er zijn gisteren twee nieuwe Nederlandse bewoners aan het Big Brother-huis toegevoegd en vandaag volgt er nog eentje. Het gaat in elk geval om de 25-jarige Jerrel uit Amstelveen (foto: links) en de 19-jarige Matt uit Zundert (foto: rechts).

Wie de derde bewoner is, zal vanavond blijken. De kijker mocht tot afgelopen nacht stemmen op de 51-jarige Jeroen, de 28-jarige Mike en de 23-jarige Mona. “Deze, door de kijker gekozen, nieuwe bewoner zal in de uitzending van vrijdag het huis betreden.”

Alfaman

Met de 25-jarige Jerrel hoopt Big Brother in elk geval op wat spektakel. Deze jongeman met geëpileerde wenkbrauwen omschrijft zichzelf als alfaman. “De nuchtere en hippe Jerrel is niet op zijn mondje gevallen en zal een discussie niet uit de weg gaan. Hij noemt zichzelf een alfaman en neemt graag de leidersrol op zich.”

“Jerrel heeft al vijf jaar een relatie en laat zijn vriend achter voor het Big Brother avontuur. Hij heeft veel levenservaring opgedaan en en is daardoor zelfverzekerd en hij durft zichzelf te zijn. Hij keek toen hij jong was al naar Big Brother, dus het is een droom voor hem om mee te doen.”

Dominant

Toevallig is de andere nieuwe bewoner, de 19-jarige Matt, ook al een dominante heer. “Hij is pas negentien, maar wel al erg volwassen doordat hij veel heeft meegemaakt in zijn jonge leven. Hij zal zich ook dominant opstellen in de groep.”

De eerste stappen van de alfaman, de dominante man en de onbekende derde nieuwe bewoner kunt u vanavond om 21.30 uur zien in Big Brother op RTL 5.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen