RTL 4 doet heel dramatisch over uitstellen Robinson

Geplaatst op di 07 jul 2020 om 8:30

De 21ste Expeditie Robinson is uitgesteld vanwege de coronacrisis. Niet zo’n big deal zou je denken – in én buiten tv-land zijn zo’n beetje alle evenementen geschrapt vanwege het virus, dus dat was wel te verwachten – maar bij RTL doet men net alsof zich een persoonlijk drama heeft voltrokken. Het was gisteren het openingsitem van RTL Boulevard: met bedrukt gezicht vertelde Nicolette Kluijver over het moment waarop ze het te horen kreeg; daarna werd er in de studio over nagepraat.

Nicolette is er helemaal van de kaart van. “Super slecht nieuws, want seizoen 21 van Expeditie Robinson kunnen we nu niet maken, dus vooralsnog gaat Expeditie Robinson niet door en dat is echt balen.

Ze kan zich het moment waarop ze het hoorde nog precies voor de geest halen. “Ik krijg een wissel, ik hang Kaj op van: ‘Oh Kaj, RTL belt!’ Hij was onderweg om zijn vaccinatie te prikken en RTL belt: ‘Helaas, het gaat toch niet door.’

Wat een leed. “We zouden wederom afreizen naar de Filipijnen, onze koffers waren echt al bijna gepakt en de vaccinaties deden nog pijn, maar het gaat niet zo goed met de Filipijnen. De besmettingen lopen daar op, dus het is gewoon te gevaarlijk.”

Het werd al iedere keer uitgesteld, zegt Nicolette. “En moesten iedere keer al afwachten van: waar gaat het heen? Tot we de ‘go’ hadden van: we gaan het toch doen. We waren al heel ver en konden gaan afreizen om het seizoen erop te knallen.”

Nicolette moet nu echt even omschakelen: haar leven neemt een onverwachte wending. “Ik zat echt gevoelsmatig al in het vliegtuig. Ik had hier alles al geregeld. Ik dacht: natuurlijk is het een heel rare tijd, maar we gaan ervoor en houden ons aan alle richtlijnen. We wilden een superknal seizoen maken met een fantastische cast. En dan word je gebeld dat het niet doorgaat. Ik kon het echt niet geloven.”

Wordt Robinson later alsnog opgenomen? Ja. “Van uitstel komt geen afstel. We gaan sowieso Robinson maken en ik hoop dat de kandidaten aan boord blijven.”

Enorme domper

Vervolgens werd het annuleren van de tv-opnames nog uitgebreid nabesproken in de studio. “Nou, Rob, dit is toch wel een enorme domper“, merkte Luuk Ikink op.

Rob: “Ja, dit is een van de weinige programma’s waar niet-tv-kijkers de televisie voor aanzetten.”

Luuk: “Het zegt wel wat over het programma dat RTL zó lang heeft geprobeerd om het door te laten gaan.”

Rob: “Dit is het belangrijkste programma voor het najaar van RTL 4, een belangrijk moment op de zondagavond tegenover het geweld van de NPO. Dit is dus heel zuur.”

Hopelijk zijn de dramaqueens van RTL 4 aan het eind van de week weer wat gekalmeerd. Nu de zender in het nieuwe seizoen de helft van zijn prime-timeprogrammering schrapt, zal er vast nog wel ergens een ander tv-idee op de plank liggen.

Foto: RTL
49 Reacties op “RTL 4 doet heel dramatisch over uitstellen Robinson”


 1. Whitedog

  Als je er het hele jaar naar uitkijkt om zo een programma te maken, kan ik mij best voorstellen dat je baalt hoor, als maker.

  Voor RTL is het tuurlijk vervelend, want het is één van hun best bekeken programma’s die dit najaar dus niet op TV komt. Ook voor de vaste kijkers is het natuurlijk jammer.

  Sommige programma’s zijn het grote goed van een commerciele omroep, waar ze veel reclame geld naar binnen kunnen harken maar ook voor de NPO zou het verlies van bijvoorbeeld Boer zoekt vrouw of Heel Holland Bakt een teleurstelling zijn.

 2. Robert

  Volgens Ikink met bril een ramp

  Wat een armoe bij RTL

 3. Captain Caveman

  Geheel in de traditie wordt het noodzakelijke kwaad gevuld met herhalingen, herhalingen,herhalingen,herhalingen! Hoe ze al dat personeel wat je af en toe ziet in dat RTL4 aan het werk kunnen houden? Een raadsel. Krioelt er van hoofdzakelijk wannabees van onder de 25 die zich de hele dag bezig houden met moeilijke zaken zoals de kleur van de sokken nieuwslezer.

 4. Albert Verhinderd

  “een van de weinige programma’s waar niet-tv-kijkers de televisie voor aanzetten”?????

  Ja, ja… Denkt toch dat niet-tv-kijkers niet naar de tv kijken. Vandaar dat ze niet-tv-kijkers heten.

 5. Ray

  Inderdaad jammer dat het niet doorgaat, voor kandidaten en makers, maar zeker voor de fans. Ze zouden nog kunnen besluiten om de serie van vorig jaar met onbekende Nederlanders, die tot nu toe alleen op Videoland te zien was, uit te zenden.

 6. Truus

  Dan maak je het programma toch
  met al die BN ers die al corona hebben gehad
  zijn er heeeeeeeel veel hebben we allemaal kunnen horen
  de laatste maanden 💥

 7. Mink Vaillant

  Mooi cynisch gerelativeerd MC. Het was nog net niet ‘het laatste beetje afleiding voor het IC personeel dat toch al zoveel heeft moeten doorstaan de laatste maanden.’ Wat een mafkezen. Nu Wie is de Mol nog op zwart en de vlag gaat halfstok. Kunnen we niet met het hele land twee minuten applaudisseren voor Nicolette Kluijver?

 8. Suckerpunch

  Nicolette Kluijver Staat voor eeuwig en altijd op een bekende po rno website waar ze toekijkt goe een stelletje plompzakt; dat was een item van bnn toen.

  Zelfs als ze komt te overlijden blijft dit filmpje STAAN!

  Hahahahahahahaha

 9. By the way

  Stel je eens voor dat je zelf op een bijzondere vakantie zou gaan en alle voorbereidingen al hebt getroffen en er al maanden naar toe leeft. En dat een paar dagen van de tevoren blijkt dat je niet kunt gaan. Dan gaan veruit de meeste mensen ook door de beleving heen die de mensen van ER hebben meegemaakt.

  De wereld vergaat er niet door, er zijn grotere uitdagingen waar we mee te maken hebben, maar zo heeft iedereen te maken met zaken die door de corona situatie niet door kunnen gaan of op zijn minst anders lopen dan verwacht.

 10. Robert

  Je komt de Filipijnen helemaal niet in momenteel als er geen noodzaak is, en als je er dan wel inkomt moet je 2 weken in quarantaine en dat is niet even meteen doorvliegen naar het eiland waar het allemaal wordt opgenomen.
  Erg veel is overigens tegenwoordig fake met dat hele expeditie robinson, maar dat is weer een ander verhaal.

 11. Chiel

  @Robert, wat is er ‘ fake’ dan?

 12. robb

  Wat missen ze Erland Galjaard .

 13. Anoniem

  Nicolette is te gek! Knap en lief

 14. vvv

  Haha, ja dat hebben ze natuurlijk besloten na het corona fiasco van SBS, die nu met een groep besmette bn’ers vastzitten op een boot. Iemand al gehoord welke BN’ers daar op zitten?

 15. snuifje

  ik ben er helemaal stuk van.

 16. Bjorn

  Het contract van nicolette loopt af dus daardoor de tranen gisteren in der ogen.

 17. Dave

  Sbs6 komt wel met een soort van Expoeditie Robinson dit najaar. Die was al opgenomen tijdens de uitbraak.

 18. erik

  Erg jammer. Had me ook kunnen voorstellen een aangepaste versie op Schiermonnikoog of een ander klein eiland in Nederland te zoeken waar een deel onbewoond is. Had prachtige tv kunnen opleveren met slecht en goed weer. Uiteindelijk gaat het ook op de duels en de eilandraad.

 19. Ron

  Dit is natuurlijk ook een blindlegger natuurlijk. Het belangrijkste programma voor RTL in het najaar stop je niet zomaar eventjes. Hopelijk vinden ze alsnog een oplossing om naar de Philipijnen af te reizen want als het ergens veilig is is het natuurlijk op een onbewoond eiland in de buitenlucht. Echt een afgang dit dat het voorlopig althans niet door gaat. Temptation Island wordt dan wel later in het seizoen gedraaid maar dat hangt nu ook op losse schroeven…

 20. Anonymousin

  @Dave, “Die was al opgenomen tijdens de uitbraak”. Je bedoelt die was al opgenomen VOOR de uitbraak.

 21. Ron

  Overigens vond ik het idee om er een Expeditie Poolcirkel van te maken ook nog niet eens zo’n slecht idee. Dat was best een hitje op RTL 5. Yolanthe presenteerde dat ooit, maar was qua format wel even wat anders dan Expeditie Robinson.

 22. Ron

  @Dave: wat dan?

 23. Nou

  Was wel te verwachten. Maar kunnen ze niet naar Rottumerplaat?

 24. Nou

  Vind het nog het ergste dat er dit jaar geen The Apprentice (BBC) is.

 25. snoezigkleinhertje

  Dat domme wijf moet gewoon weer gaan roken.

 26. Zomaar een persoon

  @11:14 – Je wenst haar weer k.anker toe, of zo?

 27. Niet doorgaan Robinson toont aan hoe weinig creativiteit er nog is bij RTL

  Plan B had ook gekund!

  Maar blijkbaar is elke vorm van creativiteit opgedroogd en is het geld echt op bij RTL Nederland.

 28. doe

  Oud nieuws, maar ze zeggen niks meer over Videoland versie. Zou graag die zien, gewoon op Do. Desnoods weer op Rtl 5.

 29. Anoniem

  De leukste presentatrice van de Nederlandse tv

 30. Dennis

  Heel jammer dat het in september niet op de buis komt. Maar ik wacht geduldig net zoals heel Nederland. Leuk dat deze getalenteerde dame (Nicolette) het elk jaar weer doet!

 31. Ron

  De Videoland versie gaan ze natuurlijk niet lineair uitzenden. De winnaar is al bekend namelijk.

 32. Anoniem

  De leukste presentatrice van de Nederlandse tv 📺

 33. Bart

  Ze had Kay aan de lijn toen RTL belde. Ik mag toch hopen dat dat non talent deze keer thuis laten. Die jongen hoort niet op tv en zeker niet bij een grote familiezender.

 34. Rtllover

  Logisch dat ze ontzet zijn. Nicolette is wel de moeder van Robinson dus natuurlijk een blamage hoe ze dit moeten uiten.

 35. Bart

  RTL zou voor de presentatie van Expeditie Robinson Art Rooijakkers (voor dit soort programma’s is hij wel geschikt) en Roos van Acker moeten herenigingen. Een goede duo. Gewoon weer Nederland tegen België is en geen bekende Nederlanders en Vlamingen.

 36. janine

  echt heel jammer,ieder jaar toch veel mensen die dit volgen en ervan genieten,jammer ook voor Kai en Nicolette ,en waarom nu die nare reacties als een bevlogen presentatrice toont dat het een teleurstelling is dat het nu niet door gaat,de mensen die dit programma ieder jaar weer met veel liefde en passie maken, ik hoop dat ze er volgend jaar weer kunnen staan!

 37. jeroen

  of Nicolette het nu blij of vrolijk had gebracht,of in tranen uit was gebarsten,je doet het nooit goed ,het is tegenwoordig normaal om elkaar af te branden en elkaar de ergste dingen toe te wensen, ik wens voor jou Nicolette dat jij nog vaak de Expeditie mag presenteren, ik kijk er zo graag naar en met mij veel anderen, je bent een topmens ,altijd open en eerlijk en gedreven !

 38. Pakkme van Agteren

  Snap wel dat ze in paniek zijn bij RTL, want ze hebben maar een paar programma’s die consistent meer dan een miljoen kijkers halen. Expeditie is van september tot december op televisie normaal gesproken, dus ze zitten wel echt met een enorm gat.

 39. Rob

  Lekkerwijfie is het.

 40. Mark

  Krijgen we een dubbele dosis Weet Ik Veel voor terug, 18 x. Is ook nog eens goedkoper. En net zo’n hoge kijkcijfers.

 41. 123

  Leuke meid en prima verwoord!

 42. Anonym

  Jammer! ❤️

 43. Anonym

  En Nico is TOP

 44. Albert Verhinderd

  @Dave Twijfel of die echt komt, want daar is nu op de set een corona uitbraak. Die imanuele grive zit daar nu!

 45. Maarten

  Deze dame is een dame die we best vaker mogen zien. Volgens mij doet ze niks meer bij RTL.

 46. Anna

  @maarten eens! Waarom is ze nooit op tv want ik vind haar wel leuk.

 47. Anoniem

  Gunfactor heeft ze alleen einde carrière lijkt, ze doet niks. Toffe madame maar beter af op haar boerderij.

 48. Jaap Aap

  Deze hoer mag mijn apenlul komen zuigen!

 49. Anoniem

  @jaapaap denk dat ze daar iets te goed en leuk voor is. Looser

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.