RTL 4 doet heel dramatisch over uitstellen Robinson

De 21ste Expeditie Robinson is uitgesteld vanwege de coronacrisis. Niet zo’n big deal zou je denken – in én buiten tv-land zijn zo’n beetje alle evenementen geschrapt vanwege het virus, dus dat was wel te verwachten – maar bij RTL doet men net alsof zich een persoonlijk drama heeft voltrokken. Het was gisteren het openingsitem van RTL Boulevard: met bedrukt gezicht vertelde Nicolette Kluijver over het moment waarop ze het te horen kreeg; daarna werd er in de studio over nagepraat.

Nicolette is er helemaal van de kaart van. “Super slecht nieuws, want seizoen 21 van Expeditie Robinson kunnen we nu niet maken, dus vooralsnog gaat Expeditie Robinson niet door en dat is echt balen.

Ze kan zich het moment waarop ze het hoorde nog precies voor de geest halen. “Ik krijg een wissel, ik hang Kaj op van: ‘Oh Kaj, RTL belt!’ Hij was onderweg om zijn vaccinatie te prikken en RTL belt: ‘Helaas, het gaat toch niet door.’

Wat een leed. “We zouden wederom afreizen naar de Filipijnen, onze koffers waren echt al bijna gepakt en de vaccinaties deden nog pijn, maar het gaat niet zo goed met de Filipijnen. De besmettingen lopen daar op, dus het is gewoon te gevaarlijk.”

Het werd al iedere keer uitgesteld, zegt Nicolette. “En moesten iedere keer al afwachten van: waar gaat het heen? Tot we de ‘go’ hadden van: we gaan het toch doen. We waren al heel ver en konden gaan afreizen om het seizoen erop te knallen.”

Nicolette moet nu echt even omschakelen: haar leven neemt een onverwachte wending. “Ik zat echt gevoelsmatig al in het vliegtuig. Ik had hier alles al geregeld. Ik dacht: natuurlijk is het een heel rare tijd, maar we gaan ervoor en houden ons aan alle richtlijnen. We wilden een superknal seizoen maken met een fantastische cast. En dan word je gebeld dat het niet doorgaat. Ik kon het echt niet geloven.”

Wordt Robinson later alsnog opgenomen? Ja. “Van uitstel komt geen afstel. We gaan sowieso Robinson maken en ik hoop dat de kandidaten aan boord blijven.”

Enorme domper

Vervolgens werd het annuleren van de tv-opnames nog uitgebreid nabesproken in de studio. “Nou, Rob, dit is toch wel een enorme domper“, merkte Luuk Ikink op.

Rob: “Ja, dit is een van de weinige programma’s waar niet-tv-kijkers de televisie voor aanzetten.”

Luuk: “Het zegt wel wat over het programma dat RTL zó lang heeft geprobeerd om het door te laten gaan.”

Rob: “Dit is het belangrijkste programma voor het najaar van RTL 4, een belangrijk moment op de zondagavond tegenover het geweld van de NPO. Dit is dus heel zuur.”

Hopelijk zijn de dramaqueens van RTL 4 aan het eind van de week weer wat gekalmeerd. Nu de zender in het nieuwe seizoen de helft van zijn prime-timeprogrammering schrapt, zal er vast nog wel ergens een ander tv-idee op de plank liggen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen