Matthijs van Nieuwkerk vult mager NPO-salaris aan bij Vlaamse televisie

Nu Matthijs van Nieuwkerk bij de NPO moet voldoen aan het nieuwe salarisplafond van 209.000 euro per jaar, kiest hij daarnaast voor een commercieel tv-avontuur in Vlaanderen.

Matthijs van Nieuwkerk © BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk was jarenlang gewend om 580.000 euro per jaar binnen te harken bij de NPO, maar de nieuwe salarisregels bij de publieke omroep verhinderen zo’n topsalaris. Nu hij nog maar één wekelijks programmaatje maakt, vindt Matthijs het nieuwe salarisplafond van twee ton wel acceptabel. De rest gaat hij nu halen bij de Vlaamse tv.

Matthijs is lyrisch

Hoewel hij in Nederland altijd bang is geweest voor het Jack Spijkerman-effect, durft Matthijs een commercieel tv-avontuur in Vlaanderen wel aan. Hij gaat voor VTM, de RTL 4 van onze zuiderburen, het nieuwe programma Popquiz presenteren. Het is de eerste keer dat Matthijs als presentator aan de slag gaat in België.

Matthijs zegt in een Vlaams persbericht: “Wie mij de laatste jaren een beetje gevolgd heeft en misschien zelfs toevallig mijn laatste programma Matthijs gaat door heeft gezien, weet dat ik zonder muziek nauwelijks kan leven. Het is ook geen geheim dat ik al lang droom van een Vlaams avontuur. Dus toen Tom me vroeg of ik erover wilde nadenken om de Popquiz te presenteren, was dat een feestdag. Want ik ben ook nog eens gek op quizzen. Nou ja, soms zit het mee!”

Popquiz

In Popquiz zullen telkens twee duo’s van onbekende muziekliefhebbers het tegen elkaar opnemen. De beste teams schoppen het tot in de finale, om daar te strijden voor de titel van Popquiz-kampioen en een mooie prijs. VTM en Panenka zijn nog op zoek naar geschikte quiz-duo’s.

Davy Parmentier, creatief directeur bij VTM, zegt: “Dat Matthijs van Nieuwkerk ooit naar Vlaanderen zou komen, stond in de sterren geschreven. Dat dat bij VTM zou gebeuren, in een muziekquiz bedacht door Panenka, veel minder. Met Popquiz haalt VTM twee klassebakken in huis.”

Illusies

Tom Lenaerts van het productiehuis Panenka zegt: “Het was eerlijk gezegd zonder veel illusies dat ik Matthijs opbelde, want zowat alle Vlaamse mediahuizen hebben de voorbije jaren geprobeerd om hem te strikken, maar het was een heel fijn contact.”

“Matthijs was meteen enthousiast over ons programma, was vatbaar voor een goeie fles Spätburgunder én had wonder boven wonder plaats in zijn agenda. De sterren stonden dus goed. Ik denk dat het een understatement is als ik zeg dat ik niet de enige tv-maker in Vlaanderen ben die Matthijs bewondert. Ik ben dan ook fier dat zo’n absolute topper onze Popquiz wil presenteren en dat het grote publiek in Vlaanderen hem ook (beter) zal leren kennen.”

De première van Popquiz is komend voorjaar op VTM.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen