RTL Boulevard-ster Marieke Elsinga heeft syndroom van Raynaud

RTL Boulevard-ster Marieke Elsinga (34) heeft het syndroom van Raynaud. Die diagnose werd gisteren gesteld door haar volgers op Instagram. De presentatrice maakt het naar omstandigheden goed.

Marieke Elsinga © RTL, Instagram

Marieke Elsinga had gisteren heel erg veel last van koude vingers. Bij de meeste mensen is dat niet zo’n ramp, maar bij Marieke worden haar vingers dan zó wit, dat ze vreest dat die afsterven. Ze besloot het te delen met haar volgers en al snel kwam de Qmusic-ster erachter dat ze geplaagd wordt door het syndroom van Raynaud.

Witte vingers

Aanvankelijk had Marieke nog geen enkel idee van haar aandoening. “Ik heb dus soms dat mijn handen zó koud zijn dat ze helemaal wit worden. Oe, ik moet ook mijn nagels lakken. Maar het is echt niet goed hoor, het voelt ook heel raar. Ik sterf langzaam af.”

Vervolgens kreeg ze massaal diagnoses in haar dm’s. “Ik hou van het internet en van iedereen die zo lief is om te vetellen dat ik een syndroom heb. Heel veel mensen sturen dat het probleem met mijn handen het syndroom van Raynaud is. Dat kan ook verklaren waarom ik heel vaak een koude neus heb.”

Raynaud

Wat is het syndroom van Raynaud precies? “Dat is in de voeten en tenen. Die zijn dan koud en dan is de bloedtoevoer naar de uiteinde van je vingers niet goed.”

Het is gelukkig geen erge aandoening en in Marieke’s geval valt het allemaal wel mee. Bij sommige andere mensen ziet het er echt heel achterlijk uit. “Het is wat het is”, laat ze weten.

Vriend

Dankzij Marieke lopen ze bij Shownieuws overigens ook rond met witte vingertjes, want ze heeft daar een flinke tik op uitgedeeld. Er werd twee weken geleden in de podcast van het programma gesuggereerd dat ze zou zwijgen over haar relatiebreuk, terwijl dat volgens Marieke absolute onzin is.

Om een einde te maken aan de onzinnige geruchten kwam Marieke een paar dagen later op de radio met wat leuke weetjes over haar vriend Sander. “Ik vind dat hij echt heel veel gerookte amandelen eet”, onthulde ze bijvoorbeeld.

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen