Emma Wortelboer wil Guido Weijers cancellen na Marco en Maan-grap

Emma Wortelboer zou het een goed idee vinden om Guido Weijers te cancellen na de pikante grap die hij in zijn oudejaarsconference op RTL 4 maakte over Marco Borsato en Maan de Steenwinkel.

Emma Wortelboer en Guido Weijers © NPO

Al een tijdje gaat het gerucht dat Marco Borsato zich niet alleen aan de stembanden van zijn Voice-pupil heeft verlekkerd. Volgens de man die hem groot heeft gemaakt, Henny Huisman, heeft hij namelijk ook de lakens gedeeld met Maan. Dat gerucht greep Guido Weijers in zijn oudejaarsconference met beide handen aan.

Volle Maan

De oudejaarskijker van RTL 4 zag hoe Guido zijn grap voorzichtig inleidde: “Hij heeft haar zelfs zanger gemaakt. Niet zwanger, zanger.” Vervolgens begon hij over de affaire. Guido beeldde een Marco uit die Maan van achteren te grazen nam. Na ‘Marco’s’ climax, riep Guido: “Volle Maan!”

De pikante grap werd gisteren besproken in het nieuwe programma Media Inside. “Guido had het op een zeker moment over de affaire tussen Marco Borsato en Maan. Hij maakte toen de grap: ‘Volle Maan.’ Dat vond ik zó tragisch. Hij maakte er ook bewegingen bij, waarbij Marco Borsato achter Maan stond. Dan denk ik: dan wint Youp van ’t Hek het toch wel van dit”, sprak Marcel van Roosmalen.

Cancellen

Medegast Emma Wortelboer was nóg feller. “Ik vind het echt gênant. Zullen we hem cancellen?”, zei ze, terwijl ze haar vingers kruiste.

Dat gaat ook wel weer ver, vindt Marcel. “Cancellen? Leren jullie dat op de BNNVARA Academy? Iedereen cancellen die je niet bevalt?”

Emma: “Dat kan tegenwoordig.”

Flauwe grappen

Jan Jaap van der Wal sprong een beetje in de bres voor Guido. “Guido is wel iemand die zich enorm ontwikkeld heeft, maar ook iemand die dit soort flauwe grappen af en toe heel fijn vindt om te maken.”

Marcel: “Cabaretiers zijn nooit kritisch over elkaar, valt me altijd op. Het is heel moeilijk om te zeggen: ‘Slechte grap.’”

Jan-Jaap: “Ik ken Guido Weijers een beetje en hij vindt dit soort grapjes ook leuk om te doen.”

Media Inside

Media Inside is het nieuwe programma waarin Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen met wisselende gasten de mediaweek doornemen. De talkshow, nu al onmisbaar voor de rechtgeaarde mediawatcher, stond al direct als een huis.

Ook de kijkcijfers waren zondagavond dik in orde: er keken vanaf 21.50 uur 361.000 mensen (6,5 procent) naar de uitzending op NPO 3.

Het programma kunt u terugzien op NPO.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen