Henk Blok terug na lange sabbatical, verhuist van 538 naar Veronica

Na een sabbatical van zeven maanden keert Henk Blok vandaag terug als nieuwslezer bij Talpa Radio. Hij wordt toegevoegd aan het team van de Veronica Middagshow op Radio Veronica.

Henk Blok © William Rutten

Henk Blok vindt het leuk om elke middag van 16 tot 19 uur aan te schuiven bij Dennis Ruyer en Celine Huijsmans. “Nieuw jaar, nieuw avontuur! Ik heb de afgelopen zeven maanden gebruikt om te genieten van het leven en waardevolle tijd doorgebracht met mijn vrouw en dochter. Ik heb genoten van mijn sabbatical en ben klaar voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière”, zegt hij.

‘Beste nieuwslezer’

Niels van Baarlen, de zenderbaas van Radio Veronica, is erg enthousiast. “Henk is de beste nieuwslezer van ons land en weet het nieuws altijd op de juiste manier te brengen. We zijn ontzettend blij dat zijn vertrouwde stem vanaf vandaag bij ons te beluisteren is. Met de komst van Henk als nieuwslezer, is het team van de middagshow met Veronica-dj Dennis Ruyer en sidekick Celine Huijsmans compleet. Happy new year!”

Henk Blok is al jaren nieuwslezer op de radio. In 2003 begon Henk met nieuws lezen bij het programma Evers Staat Op. Sinds 2019 maakte hij onderdeel uit van het vaste team van ‘De 538 Ochtendshow met Frank Dane’. Vanaf juni 2020 ging de nieuwslezer vanwege gezondheidsredenen met sabbatical.

Sarcoïdose

De nieuwslezer lijdt namelijk aan sarcoïdose, een zeldzame ziekte waarbij door onbekende oorzaak ontstekingen ontstaan. “Ik kamp al 15 jaar met de ziekte sarcoïdose en besef mij dat ik nu nog redelijk fit ben, maar dat dit helaas niet voor altijd zo zal zijn”, zei hij afgelopen mei.

“Het lopen gaat steeds lastiger en kost steeds meer moeite. Na lang nadenken heb ik besloten dat ik nu nog waardevolle tijd door wil brengen met mijn dochter en vrouw.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen