Wendy van Dijk bij Op1 gevraagd naar Angela de Jong

Er is één iemand aan wie Wendy van Dijk een nog grotere hekel heeft dan haar ex-Disq-buddy Robbert Boekema: de AD-opinieduivel Angela de Jong. De SBS 6-ster werd gisteren bij Op1 met haar naam geconfronteerd.

Wendy van Dijk Foto: Op1

Wendy van Dijk is zo’n beetje het favoriete slachtoffer van Angela de Jong: ze laat geen mogelijkheid onbenut om de beroemdheid uit Nigtevecht te sparen. Het is Angela duur komen te staan, want Wendy heeft een soort fatwa over haar uitgesproken. “Wendy van Dijk wil mij heel hard op mijn gezicht slaan”, riep Angela in 2018.

Het programma Boxing Stars lag op de loer, maar helaas vallen de dames niet in dezelfde gewichtsklasse. Wat resteert is een stille oorlog tussen de tv-vedette en het schrijvende serpent, zoals Angela ook wel wordt genoemd in Hilversum.

Columns van Angela

Als Wendy ergens komt om haar programma te promoten, dan is ze er niet van gediend om geconfronteerd te worden met AD-Angela. Op1-presentatrice Welmoed Sijtsma durfde het gisteren, tijdens een gesprekje over haar programma Wie Het Laatst Lacht, tóch aan.

Welmoed: “Vlak na jouw overstap naar SBS 6 ging het toch niet per se direct florissant en waren er best veel mensen die negatief deden, ook Angela de Jong die haar columns klaar had. En kijkcijfers die achterbleven na wat je gewend was. Hoe heb je dat ervaren?”

Wendy daarop: “Ja, nee, natuurlijk. Ik had eigenlijk niet anders verwacht. Ik denk dat het een mindset is hoe je in zo’n avontuur stapt. Ik wist wel wat ik deed.”

Torenhoge kijkcijfers

De naam van Angela nam Wendy niet in haar mond. Ze hield het bij algemeenheden. “Ik weet nog dat mijn lieve collega Martijn Krabbé tegen mij zei: ‘Lieve schat, wat ga je dóen? Je moet jezelf weer helemaal opnieuw bewijzen.’ Toen dacht ik: dat is toch eigenlijk stiekem wat ik weer wil. Dat kost tijd.”

“Ik bedoel: ik heb echt wel bedacht dat het me niet zou gaan lukken om binnen een halfjaar of een jaar weer torenhoge kijkcijfers te scoren. Ik ben heel dankbaar dat dat nu best wel gelukt is eigenlijk”, zegt ze, wijzend op het succes van Wie van de Drie.

Het gesprek met Wendy van Dijk kunt u terugzien op NPO Start.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen