Wilfred Genee vreest ook voor islamitisch terrorisme in Nederland

Wilfred Genee vreest na de recente terreurdaden in Frankrijk en Wenen ook voor islamitische terrorisme in ons eigen Nederland. Hij vindt dat we in staat van paraatheid moeten zijn. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica.

Wilfred Genee Foto: Wessel de Groot

De recente aanslagen in Wenen, Nice en Parijs doen terugdenken aan de duistere periode waarin Europa werd geteisterd door grote aanvallen in Parijs en Brussel. Sommige media vragen zich af of Europa weer een nieuwe golf van jihadistische terreur wacht en ook Wilfred Genee maakt zich behoorlijk wat zorgen.

Terreurdaden door Wilders?

Wilfred sprak in zijn radioprogramma over de aanslagen in Wenen met Duitsland-correspondent Judith van de Hulsbeek. Zij vertelde dat Duitsland in staat van paraatheid is gekomen. “Dat zou in Nederland eigenlijk ook moeten zijn, als ik het zo bekijk allemaal. Toch? Waarom zouden wij een uitzondering moeten zijn?”, zegt hij.

De Veronica-ster vreest dat wij als Nederlanders ook regelmatig op gevoelige tenen stappen. “Wij hebben ook onze dingen gehad. Ik zit me gewoon af te vragen: het lijkt bij ons ook te kunnen gebeuren. Wij hebben ons ook tegenover Erdogan duidelijk uitgesproken met Wilders. Het zou dus zomaar kunnen zijn.”

Europa is alert

Judith: “We weten in Wenen niet wat erachter zit en of het met cartoons te maken heeft of met Erdogan, maar in heel Europa zullen de veiligheidsdiensten kijken: hoe is het bij ons? Ze zullen met z’n allen extra goed gaan opletten.”

Wilfred: “Ja, dat moeten we met z’n allen doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen