Pijnlijke tv: Thierry Baudet verdrietig na uitspraken ex-geliefde

Thierry Baudet raakte vanochtend zichtbaar geëmotioneerd toen hij in Goedemorgen Nederland werd geconfronteerd met uitspraken van Eva Vlaardingerbroek. Hij sloeg eventjes helemaal dicht. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1.

Thierry Baudet © Goedemorgen Nederland

Eva Vlaardingerbroek was niet alleen geruime tijd de vertrouweling van Thierry Baudet bij Forum voor Democratie, maar de politicus onthulde vanochtend in Goedemorgen Nederland ook een liefdesrelatie met haar te hebben gehad. “We hebben een relatie gehad. Een liefdesrelatie, ja. Dat was in 2017. Ik vind het ontzettend pijnlijk dat dit gebeurt.”

Paniekvoetbal

Thierry opperde vanochtend in het programma een splitsing van Forum voor Democratie, waarop de redactie snel een telefonische reactie haalde bij Eva. Zij sprak niet al te fraaie woorden over Thierry en daar reageerde de politicus zichtbaar verrast op. Het werd door de regie heel treffend in beeld gebracht (zie onderstaand).

Eva snoeihard: “Ik kan niet anders doen dan helaas bevestigen dat het absoluut klopt wat Nicki schrijft. Ik ben er ook ontzettend van geschrokken. Ik heb destijds ook al mondeling tegen het bestuur gezegd dat het er zo aan toe ging die avond. Het splitsen van de partij is denk ik op dit moment nog paniekvoetbal van iemand die aan het verliezen is en wanhopig is.”

Emotionele Thierry

Het was voor Thierry lastig om te horen. Hij wist hier naar eigen zeggen niets van. “Nee. Ik vind het verbazingwekkend dat iemand op deze manier…” Dan valt er een paar seconden stilte. “Ja, ik moet even wennen aan het nieuws. Je hebt toch jarenlang met iemand…”

De presentatrice van dienst: “U bent geëmotioneerd, het raakt u.”

Thierry: “Het is zo evident dat er ruzie is. Die dingen gebeuren in het leven. In huwelijken gebeurt het, in bedrijven en blijkbaar ook in politieke partijen. Het is ook zo evident dat ik Forum voor Democratie ben begonnen. Waarom kan zij nou niet het fatsoen hebben om te zeggen: ‘Natuurlijk, we gaan hiervoor zetten en ik steun het redelijke voorstel van Thierry om de boel te splitsen.’ Waarom moet ik kapot?”

Teleurgesteld

Thierry is behoorlijk teleurgesteld. “Ja, ik ben heel teleurgesteld. Zij hoeft niet mijn kant… Er zijn twee dingen: welke kant kies je? Daar is ieder mens vrij in. Maar vervolgens ook de wijze waarop we daarmee omgaan. Dat is waar we het over hebben.”

“Als dat zo was, dan zou ze toch zaterdag, zondag, maandag of dinsdag stappen kunnen ondernemen? Ik heb dit niet van haar gehoord.. Ik vind het heel erg lelijk en laag en ik denk dat het niets goed brengt. Ik ben wel heel verdrietig.”

Al met al brokkelt de steun voor Thierry behoorlijk af. Wie wél voor hem in de bres zijn gesprongen, zijn Emile Ratelband en Robert Jensen.

Reacties

Er wordt op social media volop gereageerd op het pijnlijke tv-moment. “Dit is wel een fragment hoor. Die split-screen ook in het begin…”, zegt Blendle-koning Alexander Klöpping bijvoorbeeld.

Debatrix-oprichter Lars Duursma: “Zulke mooie tv, en er dan toch als interviewer steeds doorheen willen praten. Houd je mond eens. Laat de stilte vallen.”

Alexander: “De regie daarentegen is echt geweldig.”

Pieter Storms-reïncarnatie Tim Hofman: “Lord.”

En Zelfspodcast-ster Sander Schimmelpenninck: “Holy.”

Het fragment:

https://twitter.com/AlexanderNL/status/1331877581520576513

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen