Emile Ratelband steunt Thierry: ‘Wat is er fout aan nazi-appjes?’

Emile Ratelband vindt de ontstane ophef over Forum voor Democratie zwaar overdreven. Hij vindt dat we niet zo moeilijk moeten doen over nazistische berichtjes in appgroepen. Dat laat hij weten op Twitter.

Emile Ratelband Beeld: Pauw

Heel Forum voor Democratie ligt overhoop sinds de grote onthulling van Het Parool afgelopen zaterdag. De krant meldde op basis van verkregen screenshots dat enkele mensen met hoge functies binnen de jongerenafdeling van de partij antisemitische, homofobe en nazistische uitingen hebben gedaan.

‘Wat is er fout aan?’

Binnen een paar dagen is Forum voor Democratie verworden tot één grote ruziepartij met Thierry Baudet als de opgestapte leider. Wat een ellende allemaal, vindt Emile Ratelband. Hij meent dat het verhaal over de nazistische appjes wel heel erg wordt opgeblazen. Zo erg is het volgens hem nou ook weer niet.

Emile laat in een tweet aan Robert Jensen weten: “En wederom heb je gelijk! Wat is er fout aan enkele appjes van jongeren over Derde Rijk en homo’s? Elke jongeling zet zich af tegen mening van de gevestigde orde!”

Robert Jensen: ‘Who cares?!’

De van televisie bekende positiviteitsgoeroe verwijst in zijn bericht naar uitspraken die Robert Jensen doet in de nieuwste aflevering van zijn personalityshow. “Er is een appgroep met wat jongeren van het FvD en daar komt dan wat narigheid in. Who cares?!”, zegt Jensen onder meer.

De media is er gewoon op uit om Thierry te slopen, meent Jensen. “Het mediavirus wordt ingezet om hem kapot te maken. Jens-baba had je vanaf dag één kunnen vertellen wat altijd het handboek is van wat ze gaan proberen. Weet je wat ze áltijd gaan doen? Ze zetten je neer in, daar komt-ie, de antisemitische hoek, ze zetten je neer als racist, als nazi, ze halen de Tweede Wereldoorlog erbij. Dit is het handboek!”

‘Het valt allemaal wel mee’

De appjes worden gewoon keihard misbruikt en opgeblazen door de media, meent Jensen. “Ze hebben geen bewijs ervoor en het valt altijd allemaal wel mee. Je kan altíjd wel op een appgroep van wat jongere gasten iets vinden wat niet allemaal klopt en dat soort dingen, maar daar moet je dan schijt aan hebben.”

“Het gaat de media helemaal niet om het antisemitisme, ze willen je slopen omdat je een gevaar bent voor het establishment. Je moet dan je rug rechthouden”, aldus de talkshowhost, die stelt dat ze bij Forum voor Democratie in de val van de media zijn getrapt.

Emile in de bres voor Thierry

Terug naar Emile: hij hoopt dat Thierry zijn rug recht houdt. “Je weet dat deze stap nodig was om uiteindelijk de meerderheid te krijgen. R. Scholte zei gisteren nog; Emile blijf jezelf!! Ik geef het door; Thierry blijf bij jezelf.”

Emile maakt er geen geheim van dat hij behoorlijk in de conservatieve hoek zit. Zo verzet hij zich ook hevig tegen de teloorgang van Zwarte Piet. Hij heeft er geen moeite mee dat er onlangs een paar protestpieten aanbelden bij de privéwoning van Akwasi.

Emile: “Wat loopt die kerel nou te zeuren. Dat hij geïntimideerd wordt? Hij intimideerde de Nederlandse bevolking en WIJ (onze overheid) gaan om de tafel met deze flapdrol! Nu de discussie over de verborgen discriminatie en racisme? Als je maar lang genoeg zeurt krijg je vanzelf je zin.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen