Guus Meeuwis reageert op media-ophef over spuuglelijk huis

Guus Meeuwis is verbaasd over de media-ophef over zijn nieuwe woning in Tilburg, die volgens critici spuuglelijk is. Hij vindt het zelf heel mooi. Dat heeft hij vanochtend gezegd op Radio 538.

Guus Meeuwis Beeld: Zapplive

De beroemde zanger heeft een karakteristieke, ruim honderd jaar oude stadsvilla tegen de grond laten werken om op dezelfde plek een soort bunker- en crematoriumachtige woning te laten verrijzen. De enorme verbazing daarover was gisteren groot showbizznieuws en dat verbaast Guus Meeuwis wel een beetje.

Achterkant wel mooi

Guus wijst erop dat de voorkant er misschien wel uit mag zien als een bunker, maar de achterkant zeker niet. “Het is een heel modern, strak huis en de achterkant ligt op het zuiden en dat is wel open. Aan de voorkant… Ja, ik vind het een schitterend ontwerp van een zeer gerenommeerde architect, ook uit Tilburg.”

De zanger van hits als Het Is Een Nacht wijst erop dat zijn miljoenenvilla nog niet af is. “Wij zijn er meer dan blij mee, maar je moet het pas beoordelen als het helemaal af is. Daartussen heeft het geen enkele zin om ernaar te luisteren.”

“Gisteren was er wat commotie, maar ik hoor vooral goede berichten. Dat klopt ook: als je er voor staat en je bent er bij, dan zie je dat er met zorg en aandacht een heel mooi huis wordt gebouwd. De wereld staat in brand en dit was even nieuws.”

‘Buren vinden het mooi’

Het is volgens Guus een beetje jammer dat nu het beeld ontstaat dat hij geen smaak heeft. “Van buiten is het ook heel mooi, maar van binnen wordt het helemaal een paradijs. Het is een heel mooi ontwerp.”

Wat vinden zijn buren ervan? “Die vinden het schitterend. Het huis wat er stond was ook niet meer te renoveren. Tenminste, niet naar de wensen van de moderne tijd. We hebben er dus voor gekozen om het helemaal opnieuw te doen. De vooruitgang houden we niet tegen. We zitten nu iets nieuws neer wat er hopelijk nog heel lang staat. Ik hoop om me heen dat iedereen er heel erg blij mee is”, besluit hij op Radio 538.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen