Eva Jinek staat open voor excuusinterview met koning

Als koning Willem-Alexander zin heeft om ook nog een keertje op televisie door het stof te gaan, dan staat Eva Jinek daar voor open. Dat gaf ze gisteren aan in haar talkshow op RTL 4. Eva had het met haar gasten over het excuusfilmpje dat de koning heeft opgenomen vanaf een strafbankje in zijn paleis. Vervolgens werd aan tafel gesuggereerd dat een interview ook geen slecht idee zou zijn geweest. Eva gaf daarop aan dat dat het ultieme teken zou zijn dat je openheid wil geven.

Tafelgast Peter R. de Vries: “Misschien was het beter geweest als het een soort interviewsessie was geweest, waarbij vragen werden gesteld door iemand. Dan had het heel logisch geweest als Máxima ook iets gezegd had.”

Telegraaf-journalist Wouter de Winther: “We hebben een poging gedaan, maar nee… Ik weet ook helemaal niet waarom.”

De Balie-baas Yoeri Albrecht: “Misschien Eva… Het zou natuurlijk ook in deze setting kunnen.”

Eva: “Ja, natuurlijk, uiteraard. Ik denk dat het het ultieme teken is dat je openheid wil geven, als je je onderwerpt aan een interview, bij wie dan ook hè? Niet bij mij of Wouter, maar bij wie dan ook. Dan zeg je: ‘Stel je vragen maar, wij gaan ze beantwoorden.’ We weten ook dat daar veel risico’s aan zitten.”

Wouter: “Dat zie ik ook niet gebeuren hoor. Dan krijgen we de mogelijkheid dat de koning iets zegt wat Rutte niet kan verantwoorden.”

Peter: “In deze geregisseerde setting had het wel gekund.”

Wouter: “Maar welke journalist laat zich regisseren voor een interview met de koning op dit vlak?

Peter: “Ik denk dat die er genoeg zijn. Ik zou het best willen doen ja, maar dan zit ik zelf wel bij de montage natuurlijk. Ha ha.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen