Giel Beelen onder vuur na interview met Willem Engel

Giel Beelen ligt onder vuur vanwege een radio-interview met Willem Engel, voorman van de beweging Viruswaarheid. Veel mensen vinden het schandalig dat de dj hem een podium geeft en vooral de wijze waarop. Dat is te volgen op Twitter. De manier waarop Giel het gesprek aanprijst schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. “Vandaag met live-gast Willem Engel in de studio“, kondigt de NPO Radio 2-ster aan. “Hij reageert op de censuur van Lange Frans en de Koning.

Journalist Jan Kuitenbrouwer vindt het belachelijk dat Giel hier spreekt over censuur. “Strooi toch niet zo achteloos met zo’n zwaar begrip. En het uitnodigen van die kwaadaardige malloot Engel is een belachelijk idee.”

Sterjournalist Nick Kivits: “Als je het verschil niet weet tussen censuur en het schenden van gebruiksvoorwaarden waar Frans zélf mee akkoord is gegaan moet je misschien gewoon even je mons houden Giel.

Giel: “Hou zelf even je mons. Is puur een referentie aan hèt filmpje van Zondag met Lubach.

Nick: “Zo kun je het ook spinnen als je niet toe durft te geven dat je in de fuik van Willem Engel bent getrapt.

Giel: “Oh ja tuurlijk nu spin ik. Als je het verschil niet weet tussen in een fuik stappen of begrip krijgen voor een groep moet je misschien…

Nick: “Begrip krijgen voor een groep waarvan volgers journalisten bedreigen terwijl ze hun werk doen. Volgens mij heb je gewoon niet zo goed nagedacht over het uitnodigen van Willem en je censuur-tweet. Of juist wel en vind je de aandacht wel lekker. Dat kan ook.

Mediawatcher Renske Holwerda daarop: “bEgRIp vOOr EeN grOeP. Echt Giel. Grow up. Je bereikt weer het resultaat dat je voor ogen had: er wordt over je geluld. Tijd om op je 43ste eens goed in de spiegel te kijken en na te denken welke mensen je een podium geeft.”

Misschien kan Talpa zich toch beter wel bemoeien met wie je uitnodigt“, grapt ze.

De beelden van Giel Beelen met Willem Engel ziet u hier.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen