Koning op strafbankje, spreekt volk toe na mediarel

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima blijven trakteren op geestige ontwikkelingen in de mediarel over hun Griekse minivakantie. Ze hebben besloten het volk toe te spreken vanaf een koninklijk strafbankje. Dat is te zien op Instagram. Het koninklijk gezin wilde vrijdag lekker naar hun vakantievilla in de Griekse zon, ver weg van de grijze corona-ellende in Nederland, maar de media en het volk floten hun terug. Nu zitten ze weer netjes opgesloten in hun paleis.

Minutenlang oreert Willem-Alexander dat het hem zo spijt, terwijl Máxima zwijgend naast hem zit. “Met spijt in het hart richt ik mij tot U. Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn Uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben.

Griekenland was code geel, maar toch was het ongepast, aldus de koning. “Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving.”

Is hij nou teruggekomen vanwege de mediarel of omdat hij het achteraf gezien toch niet vond kunnen? “Ons eigen besluit terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan.”

Willem ontkent de bewering van de media dat hij toch niet zo oprecht is als hij doet voorkomen. “Vanaf het begin van de coronacrisis hebben wij ons best gedaan om – binnen de grenzen van het coronabeleid – ruimte te vinden en er zoveel mogelijk te zijn voor iedereen die in onzekere tijden steun zoekt.”

Wij blijven ons samen met U inzetten om het coronavirus eronder te krijgen. Zodat iedereen in ons land daarna het gewone leven weer kan oppakken, zodra het kan. Dat is nu het allerbelangrijkste en daar gaan wij mee door, naar ons beste kunnen.

We zijn betrokken. Maar niet onfeilbaar.”

Het is groot nieuws dat de koning het volk heeft toegesproken over zijn Griekse vakantieblunder. Alle media hebben er zojuist een pushbericht uitgegooid: van het AD tot NU.nl en van de NOS tot RTL Boulevard.

De boodschap:

 

View this post on Instagram

 

Lees de uitgesproken tekst op koninklijkhuis.nl en via de #linkinbio. #persoonlijkeboodschap #koninklijkpaar #video

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on

Foto: RVD

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen