Danny over lage SBS-cijfers: ‘Ligt aan kijkcijfermeting’

Danny de Munk wijt de lage kijkcijfers van zijn SBS 6-programma Thank You For The Music mede aan de meting van Stichting KijkOnderzoek. Daar klopt helemaal niets van. Dat zegt de zanger in gesprek met Privé TV. Thank You begon vorige week vrijdag met 248.000 kijkers. “Ik moet ook de boel verdedigen: het is een beetje achterhaald. Ik heb me een keer verdiept in die kastjes en ik ken bijvoorbeeld níemand in mijn hele omgeving die ooit Boer Zoekt Vrouw heeft gezien.

Maar dat zou dan toch voor alle programma’s moeten gelden? Er zijn genoeg goed scorende programma’s, waaronder zijn NPO 3-serie All Stars & Zonen. “Wie zegt dat All Stars bijvoorbeeld zo succesvol is? Ik weet het niet.”

Danny gelooft niet in de representativiteit van de kijkcijfermeting. “Er zijn 1.200 kastjes in heel Nederland. Het is net de doelgroep die zo’n kastje thuis heeft. Als die heel oud is, dan scoort een programma dat wat ouder kan zijn, heel goed.

Het zou ook kunnen liggen aan de uitzendavond, zegt Danny. Thank You For The Music wordt op vrijdag vermorzeld door RTL 4’s The Masked Singer. “Wij – Kim-Lian, Johnny de Mol, Sanne en ik – zijn niet degenen die de programmering doen.

Waar zou Danny de show hebben gezet? “Als je me de vraag stelt of ik hem op de vrijdagavond zou zetten, zou ik zeggen: ‘Nee, ik niet.’ Ik vind het namelijk meer en show, heel eerlijk, voor een andere dag. Misschien wel een woensdagavond.”

Is dit kritiek op John de Mol? “Nee, want ik denk dat John de Mol de programmering ook niet doet.

De zenderbaas van SBS 6 is René Oosterman. “Ik weet niet wat zijn filosofie erachter is, iedereen kent zijn vak, maar of ik nou mezelf moet straffen voor die 200.000 kijkers?

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen