Hugo de Jonge weigert opnieuw mondkapje van Jaïr

Hugo de Jonge weigerde dinsdagavond voor de tweede keer om een mondkapje op te zetten toen verslaggever Jaïr Ferwerda daarom vroeg. Dat was te zien in de uitzending van Jinek. Jaïr probeerde Hugo aan het begin van de coronacrisis al eens aan het mondkapje te krijgen, maar toen riep de zorgminister dat hem dat niet staat. Nu de discussie over mondkapjes weer is opgelaaid, probeerde Jaïr het gisteren nog een keer. De minister had er echter geen zin in en gaf Jaïr nul op rekest.

Jaïr tegen de minister: “Ik sprak u een tijdje geleden en toen zei u letterlijk voor mijn camera: ‘Het staat mij niet.’”

Vervolgens reikte Jaïr hem een mondkapje aan, maar daar wilde Hugo niet aan. “Nee, het staat mij ook niet zo goed, maar we zijn nu ook niet in de winkel. Ook hier geldt dus nu niet het advies, want dan gaan we de verwarring groter maken en dat moeten we niet doen“, luidde zijn verweer.

Hugo: “Nu geldt niet het advies om een mondkapje te dragen. Als we nu samen naar de Blokker zouden gaan, dan is het moment daar en dan geldt het advies.”

Het lijkt erop dat Hugo niet zo’n fan is van Jaïrs giechelige manier van journalistiek bedrijven. Hij ruilde de verslaggever snel in voor de achterbank van zijn luxe dienstauto.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen