Hugo de Jonge weigert opnieuw mondkapje van Jaïr

Geplaatst op wo 30 sep 2020 om 11:00

Hugo de Jonge weigerde dinsdagavond voor de tweede keer om een mondkapje op te zetten toen verslaggever Jaïr Ferwerda daarom vroeg. Dat was te zien in de uitzending van Jinek. Jaïr probeerde Hugo aan het begin van de coronacrisis al eens aan het mondkapje te krijgen, maar toen riep de zorgminister dat hem dat niet staat. Nu de discussie over mondkapjes weer is opgelaaid, probeerde Jaïr het gisteren nog een keer. De minister had er echter geen zin in en gaf Jaïr nul op rekest.

Jaïr tegen de minister: “Ik sprak u een tijdje geleden en toen zei u letterlijk voor mijn camera: ‘Het staat mij niet.’”

Vervolgens reikte Jaïr hem een mondkapje aan, maar daar wilde Hugo niet aan. “Nee, het staat mij ook niet zo goed, maar we zijn nu ook niet in de winkel. Ook hier geldt dus nu niet het advies, want dan gaan we de verwarring groter maken en dat moeten we niet doen“, luidde zijn verweer.

Hugo: “Nu geldt niet het advies om een mondkapje te dragen. Als we nu samen naar de Blokker zouden gaan, dan is het moment daar en dan geldt het advies.”

Het lijkt erop dat Hugo niet zo’n fan is van Jaïrs giechelige manier van journalistiek bedrijven. Hij ruilde de verslaggever snel in voor de achterbank van zijn luxe dienstauto.

Foto: RTL
75 Reacties op “Hugo de Jonge weigert opnieuw mondkapje van Jaïr”


 1. SL

  Tja met zo’n mondkapje kan Hugo ook niet meer snuiven natuurlijk

 2. Wilfred Gemeen

  Waarom krijg die Jaïr toch een podium. Is het de bedoeling dat wij hem grappig vinden?

 3. Anonymous

  @Wilfred Gemeen, mee eens. Ik vind die Jaïr Ferwerda steeds irritanter worden.

  Maar ja, ook Jaïr Ferwerda doet alles voor de kijkcijfers met anderen belachelijk te maken. Makkelijk scoren.

 4. Bing Go

  Logisch want bij Jair hangt hij onder zijn kin.

  Wat een niveau bij RTL

 5. Pareltjes

  kijk het is simpel, de overheid is voor mondkapjes maar dan wel de goede zoals ffp2 en ffp3 mondkapjes. Alleen deze willen ze behouden voor de zorg omdat als iedereen die gaat kopen en weer schaarste is dus promoten ze het niet en zie je dit wijfelende beleid. Dus zegt de overheid tegen het domme volk doe maar een niet medisch mondkapje op echter deze werken heel slecht tegen druppels en aerosolen. Omdat ze niet goed werken kunnen ze er geen echt beleid op maken omdat het niet goed zal werken en ze uiteindelijk weten dat ze door de mand vallen alsm het grote publiek hier achter komt.

 6. Oke

  Overal ter wereld is bewezen dat het bijdraagt, maar in Nederland niet. Wat beschikken wij toch over een enorme zelfoverschatting

 7. Doeisnormaalman!

  Ik vertrouw Hugo voor geen cent.

 8. Mondkapjes helpen niet

  @Oke: vraag dat nog eens na in andere landen dan, waar ze al maanden worden gedragen, binnen en buiten? Daar helpen ze ook niet, België diep in het rood, Frankrijk idem. Dus ze helpen niet, klaar.

 9. Mike

  Ik vind de Jonge fout en verschrikkelijk maar hierin ben ik het met hem eens.

  Die kut mondkapjes draag ik ook niet. Schijnveiligheid en slecht voor je gezondheid.

 10. Pareltjes

  voor diegene die wel eens willen weten wat een mondkapje doet, ga eens in een hele stoffige ruimte staan op de bouw of zo en adem een uur in door het mondkapje.Doe dit met een zelf gemaakt mondkapje en een met een medisch FFP2 mondkapje. Je zal verschil zien. Bij de eerste zit je gezicht onder het mondkapje vol met stof alsmede je neus en met het FFP2 mondkapje heb je nergens last van mits je hem goed draagt. Tuurlijk een virus is anders maar heeft een vergelijkbaar effect, bij de eerste adem je het gewoon in en bij de tweede filtert het mondkapje je ingeademde lucht. Welke van de twee denk je dat veiliger is ?

 11. Leo knots

  Dankzij deze gek zitten we nu aan het begin van de tweede golf. Deze minister kan er weinig van en heeft geen verstand van de zaak. Handig om zelf geen mondkapje op te doen, goed voorbeeld ook. Snap niet dat mensen het nog pikken dat deze gek ons de les leest

 12. Leo

  Ebola 50% dodelijk
  Mers 34.4% dodelijk
  Pokken 30% dodelijk
  Sars 9.6% dodelijk
  Covid-19 0.2% dodelijk

  De seizoensgriep heeft een dodelijkheid van 0.16%

  Leg mij uit waarom deze maatregelen?

 13. Puppet Hugo

  Corona is de grootste oplichting in de geschiedenis van de mensheid.

 14. Pareltjes

  @Leo, het heeft niet te maken met hoe dodelijk het virus is maar het heeft te maken met de druk op de zorg, we hebben niet genoeg ic bedden en personeel. Door het virus en het ziekte verloop komt er in zeer korte tijd een enorme druk op de zorg te staan en dat heeft gevolgen voor alle reguliere zorg. Reguliere griep heeft een ander ziekte verloop dat er niet voor zorgt dat de ic onder druk komt te staan.

 15. Pareltjes

  @Leo, daarbij hebben we voor de andere ziektes al voorzorgsmaatregelen genomen dus die zijn niet echt relevant op dit moment maar neem maar van mij aan als die ziektes hier waren en er waren geen voorzorgsmaatregel je eenzelfde probleem zou hebben.

 16. man pan

  Mondkapjes hebben zin bij een hoog besmettingsgraad en waar 1,5 meter afstand houden moeilijk is. Probeer maar eens 1.5 afstand te houden in een drukke Kruidvat of een Action. Mensen gaan soms minuten staan, op zoek naar iets, dan moet je toch erlangs.

 17. Pareltjes

  @Leo, eigenlijk zijn alle maatregelen bedoelt om de zorg draaiende te houden en niet perse om het virus uit te roeien in Nederland want dat gaat namelijk niet lukken daar heb je een jaarlijks vaccin voor nodig zoals dat nu met een griepvirus ook gebeurt, de zogenaamde griepprik.

 18. Paul Lamote

  De Jonge is totaal incompetent om de Corona crisis te managen. Hoe kan deze man in hemelsnaam lijsttrekker zijn.

 19. Pareltjes

  @Leo, als corona eenzelfde ziekte verloop had als een griepje dat we kennen zou niemand er naar kraaien omdat het dan bij het leven hoort.

 20. Daantje

  Ik woon in een land waar ik al een half jaar mondkap verplicht ben te dragen. Of het wel of niet helpt, in ieder geval neemt iedereen hier automatisch 1,5 meter afstand. Nederlanders zijn zeurders geworden en egoïsten. Gewoon kap op. Ik ken een volledige lockdown en daar zitten jullie niet op te wachten. Jullie piepen al om het minste geringste. Hier ging werkelijk alles op slot.

 21. Merel

  @Paul Lamote:

  juist omdat die incompetent is hebben ze hem gekozen, zo kunnen ze namelijk invloed op hem hebben en zo zorgen dat hij juiste beleid uitvoert. Pieter Omtzigt is niet gekozen omdat die meer eigengereid is en minder snel zal luisteren naar zijn omstanders zeker als hij denk dat je het goede moet doen voor de mensen in het land.

 22. Leo

  En waarom liggen niet alle ziekenhuizen vol dan?
  Ik vind het erg overdreven de maatregelen.

 23. Pareltjes

  @Leo, omdat als je geen maatregelen neemt de ziekenhuizen wel vol komen te liggen en dan ben je te laat dus je moet nu maatregelen nemen om dat juist te voorkomen.

 24. Pareltjes

  @Leo, alles wat de overheid nu doet, goed en fout en vaak niet transparant is ingegeven door schaarste van PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) en druk op zorg.

  Als je niets doet komt de zorg in een dusdanig gedrang dat je niet alleen heel veel doden krijg door corona maar ook heel veel extra doden omdat je mensen met andere ziektes niet kunt helpen.

 25. Paul Lamote

  @Pareltjes
  Zoals mijn buurman gisteren zei: als het echt zo ernstig is als ze beweren hadden ze al lang een mondkapjesplicht ingevoerd. Dat dat niet gebeurt geeft aan dat je het allemaal met een flinke korrel zout moet nemen.

 26. Leo

  Ik denk dat het vaccin voor nog meer problemen gaat zorgen.
  We kunnen zo niet blijven leven, de zwakkeren zullen sterven. Zo gaat dat in de natuur ook.

 27. Pareltjes

  @Leo, voor onze reguliere griep hebben we jaarlijks een vaccin voor de ‘zwakkeren’ de zogenaamde griepprik. Jaarlijks veranderd het griep virus een beetje en jaarlijks maken ze daar een vaccin voor dat bij dat specifieke virus van dat jaar past. Heel veel mensen en dan vooral ouderen en mensen met onderliggend lijden hebben hier baat bij en gaan daardoor minder snel dood aan de griep, vandaar ook dat je die prik kan halen vanaf een bepaalde leeftijd. Een vaccin kan wel degelijk werken of dacht je dat de mazelen, pokken en zo vanzelf uit ons land zijn gegaan.

 28. Pareltjes

  @Leo, kans is groot dat het corona virus niet echt weg gaat en dat sommige mensen er elk jaar een prikje voor moeten halen.

 29. Pareltjes is een rivm trol

  “Paretljes” is een trol die door de overheid wordt ingezet om de corona leugen te propageren.

 30. Pareltjes

  @Paul Lamote, ik heb net uitgelegd waarom ze dat niet (kunnen) doen, stel je voor 17 miljoen mensen hebben een FFP2 masker nodig en dan iedere dag een nieuwe (als je het goed wil doen). Dat zijn 17 miljoen maal 365 dagen is iets van 6 miljard mondkapjes per jaar voor alleen Nederlander. Oke niet iedereen draagt er niet iedere dag en niet iedereen hoeft er een maar dan heb je het toch gauw over een miljard mondkapjes per jaar en dat dan maal tig landen dan heb je een idee om welke schaal het gaat.

 31. Corona scam

  @ Pareltjes stop dat vaccin lekker tussen de billen van je vrouw.

 32. Pareltjes

  @Pareltjes is een rivm trol, nee hoor gewoon logisch nadenken, sterker nog ik zeg juist dat de overheid niet transparant is en ons slecht voorlicht. Ze zouden ons namelijk goed moeten voorlichten met gebruik van juiste mondkapjes en juiste wijze van dragen en dat doen ze niet en dat is slecht.

 33. Pareltjes

  @Pareltjes is een rivm trol: ooit al eens een spotje van de overheid gezien hoe om te gaan met mondkapjes, juist, die zijn er niet en dat is raar.

 34. Corona scam

  @ Pareltjes.. Juist als je logisch nadenkt, kom je tot de conclusie dat corona een grote SCAM is.

 35. Pareltjes

  @Corona scam, je mag van mij doen wat je wilt met de info maar een beetje normaal doen kan geen kwaad. Als je zelf gelooft dat het een scam is wens ik je graag het virus toe zodat je op de ic komt en als je daar af komt na twee weken een revalidatie van een paar maanden en dat je de komende jaren last hebt van je longen en hart en misschien zelfs wel van verminderde hersenwerking als denk ik dat dat laatste al aan de hand is met je. Naar goed je zal ook wel zeggen dat 5G de schuldige is of misschien wel de Rabobank, die krijgen ook altijd overal de schuld van.

 36. Pareltjes

  @Corona SCAM, nou zet je scam theorie maar dan eens uiteen met onderbouwde feiten en literatuur. Ik zie graag je reactie tegemoet.

 37. Roelof

  Zorg waar jarenlang op is bezuinigd door de overheid en de burger kan het probleem weer oplossen:

  Ziekenhuisbeddenreductie van 8.000 bedden in 10 jaar. Ook het aantal IC-bedden is in die tijd van 1.700 naar 1.100 gegaan.
  Dit is het bezuinigingsbeleid van 3 kabinetten Rutte. En nu moet daarvoor de hele SAMENleving bloeden? Nu mogen we Corona SAMEN oplossen?
  https://www.staatvenz.nl/kerncijfers/ziekenhuisbedden

 38. Ruud Berzerker

  Je zult toch maar zo’n dwingende mongool te woord moeten staan zonder je kalmte te verliezen.

 39. Corona scam

  @ Pareltjes.. ik hoop dat jij straks het vaccin neemt en een pijnlijke dood sterft. Jouw hersenen hebben zo te zien nooit gewerkt of je bent zoals de reageerder boven al aangaf gewoon een betaalde rivm trol. Corona is een hoax. Laat jij je maar lekker onderspuiten straks en val andere mensen niet lastig met je leugens.

 40. Paul Lamote

  @pareltjes
  Voor de supermarkt zijn er helemaal geen FFP2 maskers nodig. Een gewoon mondkapje zoals in de trein is voldoende

 41. Lenaert

  @Pareltjes, hahaha, nou gaan we van corona scam toch een mooi verhaal krijgen, dat soort mensen zijn net zo dom als famke louise en tim douwsma, moet je niet je tijd aan verkwisten.

 42. Pareltjes

  @Paul Lamote, duidelijk dus geen enkel verstand van het verschil in mondkapjes.

 43. Pareltjes

  @Lenaert, je hebt gelijk, op MC zitten helaas niet de helderste lampjes uit de kerstboom.

 44. Mike

  Mondkapjes tegen een virus is hetzelfde als een visnet tegen de regen.

  Grote bullshit.

  Mensen die wijzen naar ander land waar het al lang is en vinden dat Nederlanders zeuren moeten eens bij zichzelf te raden gaan waar ze zelf mee bezig zijn.

  Mondkapjes hebben enkel nut om mensen ziek te maken.

  Nooit aan beginnen!!!

  Leer eens na te denken ipv volgzaam je overheid te volgen die dictatoriale trekjes begint te vertonen.

 45. Huismaker

  MEDIA=VIRUS

 46. Pareltjes

  Nou, pauze voorbij, ik ga weer verder met mijn werk op de IC van het Amsterdam UMC ziekenhuis, let goed op jezelf mensen.

 47. Corona scam

  @ Lenaert.. schaapjes zoals jij zijn te dom om te poepen. Volgzame slaven en volgers van het NOS journaal hahahaha

 48. Peter

  Leo,

  Jij moet eens beter naar de artsen luisteren voordat je zoveel commentaar hebt.

 49. Corona scam

  @ Pareltjes.. niet liegen. De ic’s zijn leeg. Je gaat nu onder een andere naam je trolpropaganda verspreiden.

 50. Pareltjes

  @corna scam…waar is je uiteenzetting van feiten beste man? je kan alleen maar schreeuwen, krijg je als de vrouw des huizes de broek aan heeft.

 51. Mike

  @Paul Lamote,

  In de trein gebruiken ze mondkapjes die niet werken tegen virussen. Dus nutteloos. Ze maken mensen enkel ziek door vieze lucht in te ademen en is een verzamelplaats van bacterieen en virussen.

  Maar goed de overheden wil mensen juist ziek en dood hebben.

  Je ben dus wel erg dom als je een mondkapje draag. Beetje slaafs is dat.

 52. Peter

  Corona,

  Maar de aller domste ben jij, volgens jou is ’t allemaal
  onzin, dan kun jij gerust corona krijgen .

 53. Corona scam

  Feit is dat er niemand sterft aan corona en dat de de testen nep zijn. Zelfs groente en fruit werden hiermee positief getest op corona hahaha. En de zogenaamde geregistreerde doden zijn niet DOOR corona gestorven maar MET corona. Voor zover ze al corona zouden hebben. Nep virus!! Bovendien betroffen dit allemaal ouderen met onderliggende aandoeningen. Het is overduidelijk dat jij een RIVM trol bent. Zogenaamd werkzaam op een drukke ic vol met corona slachtoffers, maar wel de tijd hebben om hier reacties te plaatsen. Je valt door de mand rivm trolletje.

 54. Corona scam

  @ Peter.. En jij mag van mij straks een langzame en pijnlijke dood sterven als gevolg van het vaccin.

 55. Flauwe Kul

  Zo maar een gesprek van clown Hugo met clown Jaïr…

 56. Pareltjes

  @corona scam, je kan wel degelijk dood gaan aan corona zonder onderliggend lijden ook als je jonger bent en gezond, maar wat weet jij als toetsenbord terrorist daar nou van, ben je medicus of zo. En al ga je er niet dood aan je kan er een leven lang last van houden aan de gevolgen van de long- en of hart- en of hersenschade die het virus met zich mee brengt ook al was je zo gezond als een hoentje.

 57. Corona scam

  Opzouten RIVM terrorist met je leugens. Nederland wordt langzaamaan wakker. Jij mag je lekker laten onderspuiten met vaccins en rondlopen met een muilkorf en enkelband. Lafaard en landverrader dat je bent.

 58. Pareltjes

  @corona scam, ik zie dat we de uiteenzetting van feiten van je scam theorie niet gaan krijgen van je, had niks anders verwacht.

  Hou je nou maar gewoon aan de regels zodat je vrouw, moeder, vader, tante, oom, opa of oma al dan niet met onderliggend lijden niet op de ic belanden.

 59. Corona scam

  @ rivm trolletje / landverraaier / lafaard..

  De feiten heb ik je hier boven gegeven. Corona is een hoax! Nu de winter en het griepseizoen er weer aankomt, zal dit weer worden gebruikt voor de corona leugen door lafaards en landverraaiers zoals jij. Jij hebt de toekomst van je kinderen verkocht. De boomerang zal je nog keihard terugkrijgen.

 60. Realist

  De MSM blijft maar schreeuwen om mondkapjes voor iedereen. Met welk doel eigenlijk? kritische vragen over het waarom worden niet gesteld. Alleen slappen vragen over het handhaven. Is het doel, meer abonnementen, meer kijkers? Volgens mij gaat dit niet lukken als de economie ten gronde is gebracht.

 61. Corrupte media

  MEDIA = VIRUS

 62. Mike

  Corona scam heeft gelijk

 63. Corona scam

  @Mike.. Gelukkig zijn er nog mensen met gezond verstand!

 64. Ron

  Wie begint er met een MC alternatief, met echt medianieuws en zonder trol reacties? Wat mis ik de tijd hier van vroeger toen er nog normaal over TV gesproken werd. Als iemand een betere website heeft als deze, lees ik dat graag.

 65. pastoor Justus uit Schin op Geul

  Verdulleme iets voor frater Fanancius, die doet de redactie van het blad , “Kerk en “leven. Zal hem polsen of hij er wat in ziet . Ook wij verspreiden het gods woord, in de kerk, maar ook op de televisie en radio .Bijvoorbeeld bij de KRO. Als we dat aanvullen met echte mediazaken moet het lukken!
  We moeten wel naar een geschikte naam voor de mediasite vinden .
  Misschien kunnen we dat doen met een wedstrijd
  De winnaar krijgt dan een 14 daags verblijf in een historisch kader , het klooster dus .

 66. Maria

  Waar was Ferwerda toen de toeristen kwamen en mensen naar Spanje op vakantie gingen? Eng figuur.

 67. Geronimo

  Die snuifschoen denkt alleen maar aan het vergroten van het familiekapitaal door middel van het bedrijf waar zijn broer werkt. Een vaccin moet het zijn voor die satanistische gluiperd. Geen wonder dat effectievere methoden als mondkapjes en (spotgoedkope) medicijnen achteloos van tafel geveegd worden. We zijn in dit land te beschaafd om effectief met dit soort corrupte leiden om te gaan.

 68. Coco bongo

  @ Geronimo.. perfecte analyse.

 69. Ben

  Hij is achter de schermen allang vervangen. De enige die het nog niet weet is hij zelf. Doorgaan met deze onthutsend zwakke “leider” wordt dodelijk voor het CDA. Ze hadden nooit met hem moeten starten. Zijn schoenen zeggen genoeg. Snakeboy is a pleeboy.

 70. Donald Dump

  Ik begrijp de Jonge, it is more of necessity. Niets meer niets minder.

 71. Corona hoax

  Matthijs Schoemacher besloot gisteren naar een Chinees restaurant te gaan waar hij vaak eet. Vorig jaar was het daar rond deze tijd gezellig druk. Nu was er niemand te zien. “Ze worden gewoon kapotgemaakt! Voor een aantoonbare, doortrapte leugen!” klaagt de arts.

  Schoemacher ageert al geruime tijd tegen de coronamaatregelen en de spelers die op de achtergrond betrokken zijn bij deze crisis. Er worden iedere dag duizenden ‘besmettingen’ geregistreerd. Bij mensen die positief testen, is RNA-materiaal verzameld. Het enige wat dat betekent, is dat ze ooit eens in aanraking zijn geweest met een Sars-virus. Dat betekent niet dat ze het coronavirus hebben en ziek of besmettelijk zijn, aldus de arts.

 72. Sookie Stackhouse

  Het enige wat Hugo staat is ontslag zonder wachtgeld!

 73. Diamantjes.

  @Pareltjes, je moet vooral geen serieuze discussies voeren op deze site.

 74. Anaclara

  Logisch en onafhankelijk denken lijken in de reacties hier nogal zoek, op die van een aantal na. Train je onderscheidingsvermogen, VOEL! Als iets niet klopt, dan klopt het ook echt niet. Zo moeilijk is het niet. We worden constant in ‘mind traps’ gelokt en aangezet tot verdeel en heers, en trappen er nog in ook. Hoe intelligent is dat?!

 75. GJS

  Kunnen de handjes van Eva worden vastgebonden, zeer storend wanneer mensen zo overdreven met hun handjes praten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.