‘Gordon lokte overval uit met pochen op Instagram’

Gordon heeft de brute beroving in zijn eigen woning in Amsterdam-Zuid een klein beetje uitgelokt door op sociale media zo te pochen met zijn rijkdom. Dat stelt Telegraaf-journalist Wilson Boldewijn in een bericht op Twitter. Gordon, die momenteel aan het bijkomen is in zijn andere woning in Blaricum, is behoorlijk van de kaart. Er zijn dure sieraden van hem gestolen, waaronder een Rolex. Het is volgens Wilson buitengewoon onhandig dat BN’ers daar zo mee te koop lopen.

Laat het een waarschuwing zijn voor andere BN’ers, zegt Wilson. “Weer een BN’er thuis gepakt. De trend is duidelijk. De straat gaat nu naar iedereen waar wat te halen valt. Iets te vaak op Instagram laten zien wat een dikke klok je draagt; niet meer doen.

Het bericht van Wilson wekt gemengde reacties op. “Het lijkt wel of je het zijn eigen schuld vind dat hij is overvallen, Wilson. Of zie ik dat verkeerd?“, zegt iemand.

En een ander: “Dacht ik ook. Zoals tegen een vrouw die verkracht is roepen: ‘Je had ook best een kort rokje aan!’

Er wordt op internet ook volop gespeculeerd over hoe de overvallers in Gordons woning zijn gekomen. De politie wil ‘om onderzoeksredenen’ niet zeggen hoe de indringers toegang tot de woning kregen. Er wordt dus niet gerept over een inbraak.

Sommigen denken dat Gordon in de veronderstelling was dat hij een spannende internetdate had, al lijkt dat onwaarschijnlijk: ’s middags werd bij Gordon corona vastgesteld en dan word je geacht in thuisquarantaine te gaan.

Na de primeur van De Telegraaf heeft Gordon ook een bericht op Instagram geplaatst. Daaronder krijgt hij veel steun van collega-BN’ers als Miss MontrealJan Versteegh en Luuk Ikink.

Gordon in het bericht: “Voor het eerst in mijn leven geen woorden, al dagen huil ik en denk ik: waarom ik? Ik ben aan de rand van de afgrond gebracht maar ook hier zal ik weer moeten uitkomen. De klap is immens en was mensonterend. Ik geloof dat ik hier nooit meer echt overheen ga komen. Ik ben voorlopig even offline.

Foto: Instagram

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen