Angela wil dat vliegen ‘ouderwets onbetaalbaar’ wordt

RTL 4-ster Angela Groothuizen blijft net als Claudia de Breij strijden voor het vergaand aan banden leggen van vliegverkeer. Ze hoopt dat vliegen ‘ouderwets onbetaalbaar’ wordt. Dat zegt ze in haar column in Veronica Magazine. Angela en Claudia zijn beiden dames op leeftijd die de hele wereld al hebben afgereisd, dus nu hun reislust is uitgedoofd moet het luchtruim maar dicht. Door de ticketprijzen te verhogen wordt vliegen weer iets voor de elite en dat is beter voor het milieu.

Minister Wopke Hoekstra heeft 2 tot 4 miljard gereserveerd om KLM te steunen. “Want dat is een vitaal onderdeel van de economie. Ik moet daar maar op vertrouwen, want ik heb er geen verstand van. Maar als ik nu die streeploze blauwe lucht zie, hoop ik wel dat het vliegverkeer schoner en stiller wordt en dat we wat vaker zo’n lege hemel zien.

Die lege hemel moeten we volgens La Groothuizen koesteren. “Vliegen wordt misschien weer ouderwets onbetaalbaar, zodat we moeten sparen om eens ergens heen te mogen.”

Groothuizen kan met haar tv-salaris dan nog steeds overal heen, maar het gewone gepeupel kan dan weer vakantie vieren op de camping. “Voorbij zijn de tijden dat feestgangers voor een weekendje naar Mykonos vlogen en zaterdag door naar Ibiza om maandagochtend weer brak in Amsterdam te landen. Da’s maar goed ook.”

Lees ook:
Angela Groothuizen wil flinke prijsstijging vliegtickets (november 2019)
Claudia de Breij bepleit quotum: ‘Eén vlucht per jaar’ (deze maand)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen