Angela wil dat vliegen ‘ouderwets onbetaalbaar’ wordt

Geplaatst op ma 11 mei 2020 om 15:30

RTL 4-ster Angela Groothuizen blijft net als Claudia de Breij strijden voor het vergaand aan banden leggen van vliegverkeer. Ze hoopt dat vliegen ‘ouderwets onbetaalbaar’ wordt. Dat zegt ze in haar column in Veronica Magazine. Angela en Claudia zijn beiden dames op leeftijd die de hele wereld al hebben afgereisd, dus nu hun reislust is uitgedoofd moet het luchtruim maar dicht. Door de ticketprijzen te verhogen wordt vliegen weer iets voor de elite en dat is beter voor het milieu.

Minister Wopke Hoekstra heeft 2 tot 4 miljard gereserveerd om KLM te steunen. “Want dat is een vitaal onderdeel van de economie. Ik moet daar maar op vertrouwen, want ik heb er geen verstand van. Maar als ik nu die streeploze blauwe lucht zie, hoop ik wel dat het vliegverkeer schoner en stiller wordt en dat we wat vaker zo’n lege hemel zien.

Die lege hemel moeten we volgens La Groothuizen koesteren. “Vliegen wordt misschien weer ouderwets onbetaalbaar, zodat we moeten sparen om eens ergens heen te mogen.”

Groothuizen kan met haar tv-salaris dan nog steeds overal heen, maar het gewone gepeupel kan dan weer vakantie vieren op de camping. “Voorbij zijn de tijden dat feestgangers voor een weekendje naar Mykonos vlogen en zaterdag door naar Ibiza om maandagochtend weer brak in Amsterdam te landen. Da’s maar goed ook.”

Lees ook:
Angela Groothuizen wil flinke prijsstijging vliegtickets (november 2019)
Claudia de Breij bepleit quotum: ‘Eén vlucht per jaar’ (deze maand)

Foto: RTL
80 Reacties op “Angela wil dat vliegen ‘ouderwets onbetaalbaar’ wordt”


 1. aef

  Ach doe normaal. Hoe vaak stapt ze zelf niet in een vliegtuig. Ga lekker in je moestuin bramen plukken, maar laat mij lekker naar Turkije vliegen voor een prikkie.

 2. Tvkijker

  Tot zover het empathich vermogen van deze vrouw. Omdat zij vindt dat er iets moet veranderen mogen mensen met een modaal inkomen niet meer naar Spanje vliegen, omdat ze dat niet meer kunnen betalen. Verdrietig dat ze dat mensen niet gunt.

 3. Tvkijker

  Empatisch

 4. Kuis

  Wat moet het heerlijk zijn om in een bubbel te leven.

 5. Tino

  Zodat alleen rijken mensen nog kunnen vliegen die linkse Angela toch

 6. Leo knots

  Ik zou graag zien dat Angela ouderwets onzichtbaar wordt. Wie denkt ze wel dat ze is?

 7. LD

  “Vliegen wordt misschien weer ouderwets onbetaalbaar, zodat we moeten sparen om eens ergens heen te mogen.”

  Serieus? :’)

 8. Lachgas

  Mag hopen dat kaartjes van haar shows ook 500€ gaan kosten. Kijken wie er nog komt.

 9. Angela

  Dat vieze gepeupel dat hierboven en hieronder staat sowieso niet meer het vliegtuig inlaten. Ik sta zo ver boven dit volk, met hun vieze kleren, slechte hygiëne en walgelijke manier van praten. Eén grote bron van Corona, deze rotzooi van ‘mensen’. Schaam jullie voor je bestaan! Jullie horen niet in een vliegtuig… jullie zijn geen mensen van stand zoals ik!

 10. Rene

  De grootste kuthoer van Hilversum.

 11. Ernestine

  Helaas heb ik geen 2e woning in Vinkenveen waar je vakantie kunt vieren!

 12. iamcornelius

  Idee: Het aantal keren dat iemand al heeft gevlogen onderdeel maken van een persoonlijke vliegtaks. Bijv: je mag in je leven 25x vliegen. Zit je daar overheen dan ga je of ongelooflijk meer betalen of je kunt gewoon niet meer vliegen.

  En om de deugmensen tegemoet te komen gaat er van die max ook het aantal eerder gemaakte vliegreizen af. In dit geval komt Angela bijv. op 234 vluchten uit.

  Het max was 25. Dat betekent dat Angela -209x mag vliegen.

  Dat is duurder, dus we sturen Angela een naheffing van 36.783 euro. Angela en het milieu blij.

 13. Martijn

  @aef: ontelbaar vaak, net als jij en ik.

 14. roevka

  Verbod op door, vaak oliedollars, gesubsidieerde maatschappijen waardoor oneerlijke concurrentie ontstaat. Neem die maatschappijen hun landingsrechten af.

 15. X

  Het is met de seconde dat zij ernstig ‘ouderwets en onbetaalbaar’ geraakt

 16. Stanislav

  Een brandstapel is ook ouderwets.. Heeft er iemand een vuurtje?

 17. Rodney

  Wat een ongelooflijk dom wijf!

 18. Floortje Dressing

  Ik ben het helemaal eens met Angela!

  Gelukkig vlieg ik de wereld rond op kosten van de Nederlandse belastingbetaler…☺

  Kinderen heb ik niet, dus de wereld goed achterlaten na mijn dood vind ik niet zo belangrijk. Ja toch, niet dan?

 19. Loepus

  En ik wil graag dat bekende Nederlanders die in de showbusiness werken hun mond houden over dingen waar ze geen verstand van hebben.

 20. Whitedog

  Ze pakken wel een heel klein stukje uit het interview en blazen dat op. Er staat toch duidelijk ook dat ze hoopt hoop ik wel dat het vliegverkeer schoner en stiller wordt. Daar ben ik het wel mee eens. Gewoon bio-brandstof verplichten en ja, dan wordt het maar iets duurder. Het is toch ook fijn als onze kinderen straks ook gewoon zuurstof kunnen inademen?

 21. Hermann Boring

  Gaat Angela zelf het goede voorbeeld geven en gaat ze gewoon met de vouwwagen naar de camping in Bakkum?

 22. Meneer Kaktus

  Was het jullie al opgevallen dat Jeroen v/d Boom alles playbackt in dat amateurinterviewprogramma van ‘m?

 23. By the way

  Zodat Angela en Claudia zelf lekker elitair kunnen blijven vliegen zonder dat ze worden lastiggevallen door het plebs?

 24. Tycho Graagnat

  Links (mee) lullen, rechts vullen.
  Goed moment om dat mens er eindelijk uit te kieperen.

 25. Robert

  Alle consumenten moeten al deze hypocriete figuren totaal gaan mijden, never nooit naar een show meer, maken ze ergens reclame voor, nooit meer kopen.
  Het is werkelijk waar onvoorstelbaar wat deze figuren allemaal wel niet willen.

 26. pepe

  100.000 euro voor een ticket ik zeg doen!.

 27. SImon

  Ik zeg doen, weg met het plebs uit die vliegtuigen

 28. m

  Wat wil zij met het personeel van de KLM doen? Lekker de WW in? I.p.v. schonere vliegtuigen lekker straffen. Sociaal van de linkse akela.

 29. Pur

  Met die streeploze blauwe lucht ben ik het wel met haar eens maar wordt wel moe als rijke mensen gaan zeggen dat dingen zo duur moet worden dat het goed voor milieu is en alleen beschikbaar voor de elite moet zijn zeker als diegene tot die elite hoort en gewoon kan blijven vliegen.

 30. Ron

  We gaan gewoon weer vliegen met z’n alle hoor, sneller dan je denkt.

 31. Bart TV man

  Daar heeft Angela zeker gelijk in. Moet kunnen denk ik.

 32. Pommetje Horlepiep

  Moet natuurlijk wel wat gebeuren aan die (te) vele vliegreizen. Vraag maar aan al die bewoners die rondom Schiphol wonen.

 33. david

  grachten gordel spreekt het volk toe.
  Ik dacht dat die Ex dolly dot dood is

 34. Echt Sjaak

  @Pommetje Horlepiep
  Die mensen rondom schiphol hebben lekker goedkoop een huis gekocht waar geluidsoverlast was. En na de koop uiteraard gaan zeuren dat het niet te doen is.

 35. Sip

  Claudia de Breij heeft ons gevraagd dat stomme lied te zingen van die vervelende Ramses; ik heb zeker niet mee gezongen.
  Die BNNers hebben het altijd over die geweldige Ramses; ik vind het verschrikkelijk.

 36. Sandertje

  @ Sip
  Je bent niet de enigste, wat een verschrikkelijk lied!

 37. GrijzePilion

  Ik heb geen hekel aan Ramses. Wel aan zogenaamde ‘Bn’ers’ die denken dat ze belangrijk zijn en ons even gaan vertellen wat we in crisistijd moeten doen. Ik spuug op zulke mensen.

  En verder zijn figuren als Angela en Walgelijk dubbel walgelijk met hun dubbele standaard. Eerst even de wereld overvliegen en nu lekker iedereen vertellen dat het prima is als niemand meer vliegt. Maak ik nog altijd zelf wel uit.

  Bn’ers zijn kansloos volk en mogen van mij massaal op straat terecht komen

 38. GrijzePilion

  Walgelijk = daarmee bedoel ik die enge Claudia dus

 39. Viola

  Beide dames hebben gelijk maar ze hebben makkelijk praten want het zijn geen vakantiegangers.Angela heeft genoeg aan haar huisje in Vinkeveen.

 40. Johanj34

  @Meneer Kaktus , Absoluut niet waar , Jeroen zingt en speelt live..
  Maar kennelijk vinden types als jij het lekker om te schoppen.

 41. WEST*

  @ Sip omdat je geen verstand van goede teksten en muziek hebt , Ramses was èèn van de beste top artiesten die Nederland had samen met Liesbeth List
  Nederland had, en heeft topartiesten van zeer hoog niveau , die de nieuwe lichting artiesten van nu , nooit zullen bereiken, en zeker niet in het populaire circuit!
  Het zijn allemaal na apers maar iets zelf componeren dat heel anders is dan de 13 in een dozijn kunnen ze niet !Ze komen ook niet verder dan het imiteren van hitjes , en het na doen ! Ja dat is gen kunst!

 42. AngelaG

  Luister dom volk. Ik ben Bner en wil jullie vieze coronakoppen niet tegenkomen als ik uit de businessclass kom. Ik doe heel belangrijk werk en sta ver boven jullie.

 43. Henkjan Chips

  @WEST* Leer eens fatsoenlijk een stukje te typen. Je strooit met zwevende komma’s en als ze echt nodig zijn, dan ontbreken ze opeens. Er mist ook een punt. Bovendien is ‘beste top artiesten’ dubbelop. Een ‘top artiest’ behoort al tot de beste in zijn of haar categorie.

  Je bent niet door naar de volgende ronde.

 44. Donald Dumb

  West.
  Het ironische is dan nog dat de betere Nederlandse teksten niet afkwamen van een Nederlander.
  Shaffy was een Egyptenaar. Eerder ook Drs. P. Een Zwitser…
  Beter niveau dan de teksten van volksmeisje Sieneke bijv…

 45. WEST*

  Angela heeft gewoon gelijk dat ze ver boven de massa .>klootjesvolk< staat
  Ze mag haar eigen mening er op na houden , en dat moet je respecteren! Maar als het klo… volk zelf niets zijn , hebben ze je altijd kritiek op bN`ers , het isafgunst
  altijd al zo geweest,
  Angela dient ook met respect behandeld te worden, zij heeft haar sporen dik verdiend , met haar Dolly Dots , De uitdaging, en de vele andere programma`s ,en miljoenen tv kijkers vermaakt, We mogen wel wat meer respect hebben voor tv persoonlijkheden uit het verleden, wat dat betreft is het Nederlandse kl…volk heel onbeschoft, en hebben geen manieren!

 46. Peter

  Gvd wat een tering wijven wie is de breij eigelijk loog niet waar jullie vandaan kommen

 47. amsterdammer

  zum kotzen die wijven

 48. Barabas

  Corona of niet, we leren helemaal niets.

 49. Jezus Christus

  val dood Angela

 50. De schaamte voorbij

  Er is niets mis met de wens van de dames. Zij staan nu eenmaal op een voetstuk en daar zijn zonder voorbehoud talloze voordelen aan verbonden. Daarnaast hebben beiden zich, in tegenstelling tot het voetvolk, ook wel plebs genoemd, dag en nacht uit de naad gewerkt om de doelen die zij jarenlang nagestreefd en uiteindelijk bereikt hebben, om te zetten in klinkende munt.

  Daarom mag vliegen gerust tienmaal zo duur gemaakt worden, want de dames kunnen dat gemakkelijk betalen. Het plebs moet maar als vanouds per fiets of touringcar op weg naar de vakantiebestemming gaan. Daar is niets mis mee.

  Tegenwoordig heb je supersnelle e-bikes e.d., touringcars zijn luxueus uitgerust met airco, terwijl de zitplaatsen inclusief hoofdsteun op ergonomische kwaliteit zijn getest en in orde bevonden. Kortom, als je je doel hebt bereikt stap je fit van de fiets of opgewekt uit de bus. Meer mag en kan het plebs zich niet wensen.

  De dames in kwestie en de overige wanna-BN’ers kan men gemakshalve over een kam scheren en de tot de doelgroep behorende beroemdheden, ik herhaal: beroemdheden, mogen zich dan ook wentelen in de weelde van het vliegen, liefst zo ver mogelijk weg van Nederland. Stikstof? Dat is een woord dat te pas en te onpas in kruiswoordpuzzels opduikt. Soit (vertaling: het zij zo).

  Het voorrecht om naar ‘Verweggistan’ te reizen is enkel aan deze doelgroep voorbehouden, zij zijn de hedendaagse ontdekkingsreizigers die na terugkomst van harte welkom zijn om in de diverse fenomenale kotsprogramma’s, zoals Koffietijd, Theetijd, Boulefart of ShowNewz, tegen een riante vergoeding kond te doen van hun belevenissen en ontdekkingen.

  Losjes uit de vuist keuvelen de wanna-BN’ers met de presentator/presentatrice van dienst over de mijlpalen, die hun leven na die vakanties nog meer hebben verrijkt en bij voortduring veraangenamen.

  De met terugwerkende kracht opgeroepen gedachten doen de beroemdheden zwijmelen van genot en een enkele blik op de betaal- of (voor degene die daar weet en kennis van heeft) spaarrekening doet hen per omgaande naar hun
  I-Phone grijpen, teneinde – koste wat kost – een nieuw vakantiedoel, liefst nog verder weg, uit te kiezen en aanstonds tot boeking over te gaan.

  Kom daar maar eens bij het plebs om. Deze armoedzaaiers pretenderen tot de ‘nouveaux riches’ te behoren, maar hun uiterlijk verraadt hun eigenlijke afkomst in een oogwenk. Juist, in een oogwenk, want botoxvrij. Dan val je meteen door de mand en tel je niet meer mee. Ergo, eens plebs, altijd plebs.

  Met die gedachte in hun achterhoofd is het dan ook niet meer dan logisch dat Angela en Claudia en ‘zij die volgen’, voor de weg van de door hun o zo gewenste weerstand tegen het plebs gekozen hebben, zodat het niet al te lang meer zal duren voordat de beroemdheden met hun aanhang al vliegend het recht op meer dan voldoende armslag en beenruimte kunnen opeisen.

  Zij hebben er immers een hoge prijs voor betaald. Kom daar maar eens bij het gepeupel om, dat schoorvoetend genoegen neemt met de minimale ruimte die in het overvolle vliegtuig geboden wordt. Gepeupel dat na de landing rijp is voor de fysiotherapeut, die de geteisterde lijven binnen een beperkt aantal beurten in een zo ordentelijk mogelijke staat moet proberen terug te brengen.

  Zoiets kan je Angela, Claudia en hun gevolg beslist niet aandoen. Dat zou het aanzien van Nederland in de wereld onoverkomelijke schade toebrengen. Zelfs iemand als Rutte zou er met optimale gebruikmaking van ‘Het Grote Smoezenboek’, met betrekking tot de behandeling van beide dames die – daar zijn we het uiteraard over eens (zie de overwegend positieve reacties) – mijlenver boven de gewone man/vrouw verheven zijn, niet in slagen de wereldwijd ontstane ophef te doen verstommen.

 51. M.Kukel

  @De schaamte voorbij

  Je hebt het niet, je bent het niet en je zal het ook nooit worden.

 52. jan

  Die vieze wijven snappen niet dat vliegmaatschappijen bedrijven zijn.

 53. Arie Schoenlepel

  Ik roep al jaren dat de pleps gewoon old skool met de aftandse sleurhut 6 weken naar een camping moet in eigen land.

  Doordat het tokkie-volk de vliegtuigen kan gebruiken om 3 weken te bakken in Benidorm kan ik niet rustig languit in m’n vliegtuigstoel zitten. De pitch wordt elk jaar kleiner om steeds meer tokkies te vervoeren.

  Laat de prijs svp weer ouderwets €1500,- voor een enkeltje naar zuid Spanje zijn en we zijn af van dat werkloze geteisem.

 54. Captain Caveman

  Groot gelijk, direct afschaffen en schiphol dichtgooien!!!!

 55. Piet Pannelap

  @De schaamte voorbij: helemaal gelijk.

 56. De schaamte voorbij

  @M.Kukel
  ma 11 mei 2020 om 19:20

  Dank u wel voor de welgemeende complimenten. Aangezien ik de schaamte voorbij ben, maken dit soort complimenten geen indruk op mij, te meer omdat deze door een minkukel zijn overgebracht.
  Als men zo ver heen is dat men zichzelf een minkukel noemt, dan bent u een betreurenswaardig wezen dat in de wieg reeds een loser bleek, ondanks latere manhaftige pogingen tot heden niets bereikt heeft en bij gebrek aan zowel IQ als EQ gedoemd is een minderwaardig leven te leiden. Op u is dan ook cluster A van toepassing, hetgeen inhoudt dat er voor u geen hoop op een m e n s waardig bestaat. Gefeliciteerd.

 57. West

  @De Schaamte Voorbij, sodemieter op! Ga ergens anders boeken schrijven niksnut!

 58. RaymondVL

  Het ouwe lijk Groothuizen heeft ook nog iets te zeikstralen. Maak vliegen alleen betaalbaar voor de rijken zodat verre reizen alleen nog maar voor de elite toegankelijk is. Angela, je deugpunt is weer duidelijk. Hoogste tijd dat je Ria Brieffies achterna gaat. Ze wacht op je!

 59. De schaamte voorbij

  @West
  ma 11 mei 2020 om 20:54

  Is het West of West*?
  Voelt West zich aangesproken?
  Voelt West* zich aangesproken?
  Waarom schrijft u De Schaamte Voorbij in plaats van De schaamte voorbij?
  Waarom staat achter Voorbij een komma?
  Waarom staat achter Voorbij geen punt?
  Waarom is sodemieter met kleine s geschreven?
  Waarom is sodemieter niet met hoofdletter S geschreven?
  Waarom staat er een uitroepteken achter op?
  Waarom ontbreekt achter schrijven de komma?
  Waarom staat achter niksnut een uitroepteken?
  Waarom moet ik ergens anders boeken gaan schrijven?

  Allemaal vragen die om een welgemeend antwoord schreeuwen. Allez West, grijp uw kans en maak u een keer nuttig. Indien de antwoorden op alle vragen mijn goedkeuring kunnen wegdragen, dan wordt u vorstelijk beloond en wel in de vorm van een opgestoken m i d d e l v i n g e r. Wat let u om deze uitdaging aan te gaan? Weer een vraag die om een antwoord schreeuwt. West of West*, toon initiatief, maak u een keer nuttig …

 60. 😷Paulus

  😷Wilders is ook nep, hij is helemaal niet blond👨‍🦳. Hij is gewoon een geblondeerd Indonesiër. Een ‘Allochtoon’ dus! Zijn aanhangers zijn er mooi ingetrapt. 🤣🤣🤣

 61. Misutoria

  Angela heeft gelijk, vorig jaar nog naar Thailand geweest en ik schaamde me rot voor het volk dat in economy class vliegt op enkele uitzonderingen na. Wat een volk zeg, en dat moet het visitekaartje zijn van ons land pfff. Vliegen mag van mij een stuk duurder worden en graag meteen wat meer ruimte in het vliegtuig. Tokkies horen op de camping.

 62. Donald Dumb

  Paulus.
  Klopt. Wilders’ moeder is geboren in Indonesië. Zijn grootouders waren daar ook vandaan. Als allochtoon heeft hij Nederland niet echt verder geholpen. Racisme juist doen toenemen.
  Elke allochtoon veroorzaakt hier problenen, toch?
  Volgens velen hier.

 63. GrijzePilion

  Die West spoort niet. Dat er mensen op zijn braaksels reageren blijft me verbazen

 64. Jantje

  Er is hongersnood op de Antillen omdat toeristen weg blijven en dat vinden Angela and Claudia wel best zo. Toerisme is gewoon een belangrijke industrie waar veel armere landen en regio’s van afhankelijk zijn. Dus om die uit de crisis te helpen is juist een vlieg subsidie nodig!

 65. Nick

  Domme vrouw met grote borsten.

 66. Wout Keilbout

  @West, je praat alleen maar positief over Groothuizen omdat je het een lekker wijf vindt. En ga eens fatsoenlijk Nederlands leren schrijven.

 67. Gaston

  Ze was ooit de vaste relatie van Peter jan Rens, ben ik duidelijk genoeg? Moet ik nog verder gaan?

 68. 😷Paulus

  @Donald Trumb, klopt! Zijn vrouw is ook een allochtoon.De hel breekt los als de Marokkanen dit lezen. Kan de geblondeerd Indonesiër inpakken en terug naar Indonesië. 😁😁

 69. Donald Dumb

  Ja zijn vrouw is een Oostblokbruidje zeg maar.
  Afkomstig uit Hongarije. Met twee paspoorten, overigens.
  Was hij daar niet tegen?

 70. Nick

  Donald Dumb & Paulus

  Islam is een afkomst blijkbaar.
  Ik dacht altijd dat het een gedachtegoed was.

 71. One and only

  De arrogantie van deze vrouw is werkelijk waar grenzeloos.

  – Ze wilt iets onbetaalbaar maken voor de normale man; die is namelijk schuldig aan het gegeven dat vliegtuigmaatschappijen aan de vraag naar goedkope vliegtickets voldoen. Hoe durft het plebs!!

  – Ze wilt vliegtuig en ticket maatschappijen en de investeerders hierachter de les lezen en hun omzet en investering in gevaar brengen enkel voor een “goed” imago.

  Angela begeeft zich op zeer glad ijs en strijkt het “normale volk” en een paar zeer invloedrijke investeerders/bedrijven tegen de haren in!

 72. Louis Armstrong

  Het aantal gekken in ons land neemt met de dag toe. Heel enge gedachte dat deze twee dozen vrij rond lopen.

 73. Dan Wilson

  Stelletje teringwijfen, zijn echt niet goed bij hun hoofd

 74. Angeltje

  2 Domme oude dozen, geen aandacht aan besteden.

 75. Angeltje

  @ 😷Paulus
  ma 11 mei 2020 om 21:41

  GEFELICITEERD, jij wint vandaag de hoofdprijs,..de domste reactie van de dag.

 76. Freddy

  Ik vind het heel ver gaan als de politiek zich gaat bemoeien met de prijzen op de vrije markt. We leven toch niet in een communistisch regime.

  Als Transavia of Ryanair een ticket van € 15,- aanbieden is dat hun goed recht. En goedkope tickets komt o.m. omdat de luchtvaart gewerkt heeft aan efficiency, moeten zij dan nu gestraft worden?

 77. anonymous

  Dus de hardwerkende zorgmedewerkers, waar iedereen zoveel
  lof over heeft, mogen niet meer op vakantie.

 78. 😷Paulus

  😷@Angeltje,als je gefrustreerd ben vanwege mijn reactie, betekend het niet anders dat je een Wilders kontlikker ben. Vraag het aan de (sekte leider) zelf maar over zijn Roots.

 79. Peter

  Zo te zien trekt Marc-Marie zich niets van die onzin van die twee idiote dozen aan, goed voorbeeld doet goed volgen.

 80. Big sister

  Angela, ga achter de geraniums zitten wachten op je welverdiende dood. Met die kerel en zijn wippertje erbij

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.