Koert Westerman spuugt op NU.nl na ‘cancelpoging’

Koert Westerman is zwaar teleurgesteld in NU.nl-journalist Rypke Bakker. Hij probeert moedwillig om hem gecanceld te krijgen. Dat zegt de sportcommentator op Twitter. Rypke zette gisteren een fragment op Twitter uit het liveverslag van een voetbalwedstrijd op FOX Sports. Koert was de commentator en maakte wat grapjes over het uiterlijk van een vrouwelijke clubarts die het veld op kwam lopen. “Of zou hij gewoon graag verzorgd willen worden door de knappe verzorgster?“, zei hij.

En ook maakte hij het grapje: “Ik ga er gewoon bij liggen, in de hoop dat ik haar even diep in de ogen kan kijken en mijn move na de wedstrijd mag maken.

Geen wereldramp zou je zeggen, maar Rypke zette de uitspraken achter elkaar en plaatste die op Twitter. Er barstte vervolgens een social-media-storm los, waarin Koert seksisme werd verweten.

Na berichtgeving in de media, onder meer op Nu.nl, zag Koert zich genoodzaakt om door het stof te gaan. Hij bood zijn excuses aan.

Wrange nasmaak

Het laat bij Koert een wrange nasmaak achter. Hij voelt zich genaaid door Rypke. “Lieve twittervrienden, vandaag is het mij een keertje overkomen. Ik ben moedwillig geframed door Rypke Bakker van NU.nl in een poging mij door jullie te laten cancelen. De poging bestond uit een met z’n telefoon klein stukje tekst filmen van een veel langer fragment. En dat is jammer, want ik had Rypke Bakker hoog zitten.

Hoe is erop gereageerd? “Jullie reacties waren talrijk, soms bemoedigend, dan weer beledigend. Heb er veel van geleerd. Ik vaar al jaren op het moreel kompas dat mijn ouders mij hebben geleerd. Respect voor iedereen is waar dat kompas mij leidt. Het is al een 55 jaar oud kompas, maar het werkt nog goed. Alleen is het niet bestand tegen de snelheid van 2020. En dus ga ik dit jaar weleens de verkeerde richting op. Niet moreel, wel volgens het kompas.

Ik ben allesbehalve een seksist, zoals Rypke Bakker beweert. Maar ik ben er door jullie reacties ook achter dat het zinvol is om met de bril van een ander eens kritisch naar jezelf te kijken. Dat heb ik gedaan omdat jullie mij je eigen bril aanreikten. Dank! Ik kan daardoor scherper kijken in mijn eigen spiegel. En dat blijf ik doen. Sorry.

‘Te snel op teentjes getrapt’

Koert werd gisteren verdedigd in Shownieuws. “Ik vind dat het wel kan, hoor“, zei Ronald Molendijk.

Collega Bart Ettekoven: “We zijn tegenwoordig wel heel snel op ons teentjes getrapt. We moeten ook wel een beetje wat meer verdragen.”

Nicole Buch: “Ik vond het wel een beetje seksistisch.”

Ronald: “Dat is het ook, maar dat is toch niet per se gelijk een doodzonde?

Bart: “Dat is het ook, maar hij beledigt hier niemand.

Foto: RTL

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen