Anna Nooshin wil Birò-wagentje

Anna Nooshin wil graag een Birò-wagentje. Ze heeft nu een nieuwe baan waarvoor ze soms wel 4 kilometer woon-werkverkeer heeft en dat is met andere vervoersmogelijkheden ondoenlijk. Dat geeft ze aan in Bij Andy in de Auto. Anna houdt kantoor in de Jordaan, maar haar nieuwe Instagram-museum zit bij de RAI, vlak tegen de Ring A10 aan. Wat de Spaanse grens is voor mensen buiten de hoofdstedelijke bubbel, is de Ring voor de Anna Nooshin-achtigen: verschrikkelijk ver.

Het is niet te doen met de elektrische fiets, klaagt Anna. “Ik heb zo’n elektrische fiets en ik doe verder alles lopend of met de Uber en dat is echt heel kut. Ik wil gewoon ook een autootje.

Aangezien Anna een gevaar is op de weg – ze is al drie keer gezakt voor haar rij-examen – zoekt ze iets waarvoor ze geen rijbewijs nodig heeft. Het wordt dus een Birò, de rijkeluiscanta die dit jaar aan banden werd gelegd in Amsterdam omdat de Nikkie Plessens en Connie Wittemannen van deze wereld zich er vreselijk mee misdroegen.

Nikkie werd zelfs door haar buren in Oud-Zuid uitgespuugd, omdat ze haar Birò steeds midden op de stoep parkeerde. Dat asogedrag is nu verboden door burgemeester Femke Halsema. De Birò’s moeten nu gewoon in een parkeervak waar betaald parkeren geldt. Sindsdien gaat Nikkie met een elektrische bakfiets naar RTL Boulevard.

Ondanks al die nieuwe ongemakken wil Anna alsnog voor de Birò gaan. Ze moet dan wel flink de portemonnee trekken, want Birò’s zijn prijzig. “Ja, maar ik moet het echt. Ik heb altijd gedacht: ik hoef geen auto, laat maar. Ik was drie keer gezakt en ik denk ook echt dat ik niet moet rijden, dat dat geen goed idee is, maar nu… Ik heb ook altijd wel iets bij me, een tas ofzo, en dat begint een beetje veel te worden. Het museum is ook bij de RAI en dan moet ik van de Jordaan naar de RAI en ik dacht: ik moet toch even iets hebben.

Dan realiseert Anna zich opeens dat interviewer Andy van der Meijde wel heel erg afgedwaald is tijdens hun gesprek. Verschrikt kijkt ze uit het raam: “Krommenie? Wat is dit voor plek? Oh, hier woont mijn beste vriendin, maar ik ben hier nog nooit geweest.

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen