Talpa zet ‘te loslippige’ Dennis Schouten op straat

Talpa Network verbreekt de samenwerking met Dennis Schouten, omdat hij te loslippig is geweest over interne aangelegenheden. Hij maakt per direct geen onderdeel meer uit van het zogeheten ‘multichannel network’ van het mediabedrijf. Dat onthult hij in de talkshow van GeenStijl. Dennis heeft een succesvol kanaal op YouTube, waar hij onder meer de rubriek RoddelPraat maakt. Er kijken veel mensen naar, dus besloot Talpa hem onlangs in te lijven. De liefde was van korte duur.

RoddelPraat raakte vorige maand in opspraak vanwege een grapje over de transseksuele vlogster Alice Olsthoorn. De sidekick van Dennis, Jan Roos, heeft Alice een ’tranny’ genoemd, nadat ze een filmpje lieten zien waarin Alice zichzelf ook zo noemt. Ze vindt echter dat anderen géén ’tranny’ mogen zeggen.

Alice, die eveneens in het ‘MCN’ van Talpa zit, noemde Dennis en Jan direct de grootste transfoben van Nederland. Haar kritiek heeft ertoe geleid dat Dennis door Talpa op het matje is geroepen.

Dennis onthulde vorige week dinsdag in RoddelPraat dat Talpa ‘not amused’ is. Hij was transparant naar zijn kijkers, een beetje zoals Wilfred Genee de VI-aanhang ook altijd over interne aangelegenheden vertelt.

Op straat

Dat komt Dennis nu echter duur te staan: hij ligt eruit. “Talpa belt mij op. ‘Ja, we wilden eigenlijk een gesprek’, zeggen ze. ‘En dat gesprek gaat niet meer door. Jij hebt verteld hoe wij beleid voeren hier en je hebt verteld dat je hier op gesprek moest komen. We vinden het niet leuk dat jij dat allemaal hebt verteld. Dat kan niet, want dat is tegen onze regels.’”

Dennis vindt het bizar. “Ik zeg: ‘Weet je wat het is? Dat meisje heeft een tweede video gemaakt dat ze bij jullie is geweest, dat ze vindt dat wij eruit moeten. Vervolgens maak ik een video waarin ik zeg dat we bij Talpa op gesprek moeten komen. Zij doet het ook. Sterker nog: zij roept op om ons te disliken om ons eruit te gooien. En vervolgens bellen jullie míj op dat het klaar is en dat ik eruit moet zonder gesprek. Dat vind ik heel raar.’”

Hij kwam er niet uit met Talpa. “Ze zeiden: ‘Ja, maar jij vertelt hoe wij beleid voeren.’ Ik zei: ‘Dat doet Alice ook’, maar dat van haar is op dit moment wenselijk en het geluid dat de media willen horen.

Als je in de media wil overleven, dan moet je tegenwoordig buigen en kruipen voor de minderheden, aldus Dennis. “Ik wil best voor mensen zijstapjes maken en dingen anders doen, maar ik wil nog wel enigszins mezelf kunnen zijn. Als dit al niet meer kan, dan hoef ik ook niet bij Talpa.

Vrijheid

Al toen Talpa hem wilde inlijven, gaf Dennis aan geen politiek-correcte programma’s te maken. “Ik zei al toen ik een contract tekende: ‘Luister, ik weet dat iedereen hier gezellige familievlogs maakt, wij doen andere dingen. Het is grappig, maar het soms wel beledigend, maar we hebben ook zelfspot.’ Ze zeiden: ‘Ja, we hebben het gezien, het is allemaal prima.’ Ik zei: ‘Ik wil niet dat ik niks meer zeggen over mensen van Talpa.’”

Kennelijk is Talpa toch iets gevoeliger dan hij dacht. “Ik zit niet meer bij Talpa MCN. De laatste aflevering is maandag opgenomen, dinsdag uitgezonden en woensdag werd ik gebeld door de meneer van Talpa.

Wat nu? “Dan ga ik weer naar een andere MCN.”

Lees ook: Talpa dreigt te stoppen met RoddelPraat na ‘tranny’ (1 juli)

Foto: YouTube

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen