Talpa zet ‘te loslippige’ Dennis Schouten op straat

Geplaatst op ma 06 jul 2020 om 11:30

Talpa Network verbreekt de samenwerking met Dennis Schouten, omdat hij te loslippig is geweest over interne aangelegenheden. Hij maakt per direct geen onderdeel meer uit van het zogeheten ‘multichannel network’ van het mediabedrijf. Dat onthult hij in de talkshow van GeenStijl. Dennis heeft een succesvol kanaal op YouTube, waar hij onder meer de rubriek RoddelPraat maakt. Er kijken veel mensen naar, dus besloot Talpa hem onlangs in te lijven. De liefde was van korte duur.

RoddelPraat raakte vorige maand in opspraak vanwege een grapje over de transseksuele vlogster Alice Olsthoorn. De sidekick van Dennis, Jan Roos, heeft Alice een ‘tranny’ genoemd, nadat ze een filmpje lieten zien waarin Alice zichzelf ook zo noemt. Ze vindt echter dat anderen géén ‘tranny’ mogen zeggen.

Alice, die eveneens in het ‘MCN’ van Talpa zit, noemde Dennis en Jan direct de grootste transfoben van Nederland. Haar kritiek heeft ertoe geleid dat Dennis door Talpa op het matje is geroepen.

Dennis onthulde vorige week dinsdag in RoddelPraat dat Talpa ‘not amused’ is. Hij was transparant naar zijn kijkers, een beetje zoals Wilfred Genee de VI-aanhang ook altijd over interne aangelegenheden vertelt.

Op straat

Dat komt Dennis nu echter duur te staan: hij ligt eruit. “Talpa belt mij op. ‘Ja, we wilden eigenlijk een gesprek’, zeggen ze. ‘En dat gesprek gaat niet meer door. Jij hebt verteld hoe wij beleid voeren hier en je hebt verteld dat je hier op gesprek moest komen. We vinden het niet leuk dat jij dat allemaal hebt verteld. Dat kan niet, want dat is tegen onze regels.’”

Dennis vindt het bizar. “Ik zeg: ‘Weet je wat het is? Dat meisje heeft een tweede video gemaakt dat ze bij jullie is geweest, dat ze vindt dat wij eruit moeten. Vervolgens maak ik een video waarin ik zeg dat we bij Talpa op gesprek moeten komen. Zij doet het ook. Sterker nog: zij roept op om ons te disliken om ons eruit te gooien. En vervolgens bellen jullie míj op dat het klaar is en dat ik eruit moet zonder gesprek. Dat vind ik heel raar.’”

Hij kwam er niet uit met Talpa. “Ze zeiden: ‘Ja, maar jij vertelt hoe wij beleid voeren.’ Ik zei: ‘Dat doet Alice ook’, maar dat van haar is op dit moment wenselijk en het geluid dat de media willen horen.

Als je in de media wil overleven, dan moet je tegenwoordig buigen en kruipen voor de minderheden, aldus Dennis. “Ik wil best voor mensen zijstapjes maken en dingen anders doen, maar ik wil nog wel enigszins mezelf kunnen zijn. Als dit al niet meer kan, dan hoef ik ook niet bij Talpa.

Vrijheid

Al toen Talpa hem wilde inlijven, gaf Dennis aan geen politiek-correcte programma’s te maken. “Ik zei al toen ik een contract tekende: ‘Luister, ik weet dat iedereen hier gezellige familievlogs maakt, wij doen andere dingen. Het is grappig, maar het soms wel beledigend, maar we hebben ook zelfspot.’ Ze zeiden: ‘Ja, we hebben het gezien, het is allemaal prima.’ Ik zei: ‘Ik wil niet dat ik niks meer zeggen over mensen van Talpa.’”

Kennelijk is Talpa toch iets gevoeliger dan hij dacht. “Ik zit niet meer bij Talpa MCN. De laatste aflevering is maandag opgenomen, dinsdag uitgezonden en woensdag werd ik gebeld door de meneer van Talpa.

Wat nu? “Dan ga ik weer naar een andere MCN.”

Lees ook: Talpa dreigt te stoppen met RoddelPraat na ‘tranny’ (1 juli)

Foto: YouTube
58 Reacties op “Talpa zet ‘te loslippige’ Dennis Schouten op straat”


 1. Blinde Herdershond

  Talpa, nuff said.

 2. Robert

  Boontje komt om zijn loontje

 3. Hopsakees

  Dus als je iemand die zijn snikkel eraf knipt en de boel netjes omzoomt, een tranny noemt, dan ben je tegenwoordig al verkeerd bezig?

 4. Mapola

  Daaaaag.

  Blijf maar lekker op je zielig YouTube kanaaltje met views vergelijkbaar met kijkcijfers van SBS9.

 5. Richard Otto

  Grote vraag is meer: was dit programma wel echt onderdeel van het Talpa Multichannel netwerk?

 6. Liberal

  Niemand zit te wachten op dit soort dom rechts vermaak.

 7. Joost

  Actie van Dhr. Genee; JUDAS!

 8. Leo

  Met de groeten van je ex-peetvader Wilfred G.

 9. dodo

  angst angst angst….geld geld geld.. Waarheid is niet van belang. NSB Lafheid, nieuwe audi

 10. Pieter

  Uhh…
  Wat is een tranny anders dan een gezellig verkleinwoordje voor het technisch correcte trans-seksuele-medemens-zonder-werkend-voortplantingsorgaan?
  De wereld wordt steeds gekker en bekrompen.

 11. Jesse

  Wie is in hemelsnaam Dennis Schouten.. maakt ook niet uit.. nietszeggend jochie

 12. Gwendolyn

  Maar ze mag het wel over zichzelf (haarzelf) zeggen maar anderen mogen het niet? Ik heb het fragment niet gezien, dus ik kan het niet in context plaatsen maar door is toch raar? Iedereen roept op tot gelijkheid en openheid, maar ondertussen is het ‘ik mag iets meer dan jij’.

 13. Arie

  Schoolvoorbeeld van het meten met twee maten door Talpa.

 14. harrie

  100% dat wilfred g hier iets mee van doen heeft. de vuillak

 15. Ik vind ook wat

  Dat kanaal van Alice Olsthoorn bestaat enkel uit filmpjes waarin ze hysterisch verontwaardigd is. Schouten was een veel betere aanwinst.

 16. StefanV

  We leven in rare tijden. Anno 2020 is het kennelijk heel gewoon dat bepaalde groepen het alleenrecht hebben op bepaalde woorden. Denk nog eens terug aan voetbaltrainer Ron Jans die het n-woord meezong, maar ook nu weer… Als iemand *zichzelf* tranny noemt, waarom zou een ander dat woord dan niet mogen gebruiken?

 17. Echt links

  Je mag dus geen humor meer maken over afwijkingen. Aangezien iedereen afwijkingen heeft, kun je nooit meer over mensen grappen maken. Over je eigen werkgever of Zwarte Piet kennelijk ook niet meer.
  Communisisch, ondemocratisch neplinks bepaalt wat je nog mag zeggen en denken.

 18. Britt Scholte Lover

  Dennis Schouten is een boerenpummel uit de achterhoek, en mensen zijn dat rechtse geluid zat, men wil juist linkse media zoals M en Op 1

 19. CB

  Ik zou zeggen hopplakee naar Divimove van RTL ermee! Het is bekend dat je bij RTL meer vrijheid hebt dan bij ome J.

 20. Captain Caveman

  Dennis is een goede en doorvragende reporter. Maarrr.. is niet bestand tegen het overdonderde talent en charisma van de Grote Drie; Verwendy, Gorden, Oma patty!

 21. RaymondVL

  Dus Alice Olsthoorn is omgebouwd tot wijf? Vroeger hing er een leuter tussen de benen en nu een gleuf met een publieke ingang. En de torso is opgevuld met 2 siliconen kussens. Ja…. dat is een tranny. So what?

 22. E. Hartsma

  Dennis Schouten, een van de weinige talenten waar ik graag naar kijk.

 23. X

  Pardon @Brittnogwat? Twente! Wat een hersenloze brij daar bij jou.

 24. Robert

  Kan zo af en toe wel om die Dennis lachen. Talpa is lekker bezig, zo iedereen de mond snoeren.

 25. Teuntje

  Jammer Dennis is leuk

 26. Huismaker

  Dennis. Vandaag nog een eigen kanaal starten. En niet bang zijn. Talpa zakt weg in de blubber.

 27. darius

  De bizarre werel van deze dagen; een zwarte rapper mag rustig het N woord gebruiken en daarvoor zelfs nog F ck. Een homo mag vrijuit spreken over nichten en een transseksueeL mag spreken over tranny, maar mind you als iemand buiten deze groepen zo’n woord zou gebruiken. Dan hang je.

 28. Simon

  Wat schelden of beledigen om views te pakken is magere content Dennis Schouten. En Jan de Roos kan niks beters.

 29. A. Tempelman

  Let op mijn woorden: RoosSchouten wordt net zo groot als Endemol. Ooit eens.

 30. azijnzeiker

  Judas Genee lacht zich nu rot, een lachende judas Genee is weer eens wat anders.

 31. Keta Minek [de echte]

  Trannies wilden ook graag een N-woord. Want alleen nee-gers mogen nog nee-ger zeggen en dat maakt ze zo lekker speciaal, dus dan maken die shemales gewoon van tranny het T-woord. Slaat nergens op natuurlijk aangezien het gewoon een verkleinwoordje is voor wat ze is; een TRANsexueel, maar hey, iedereen wil zich graag beledigd en speciaal voelen tegenwoordig he.

 32. Moe

  Ik heet Moeke maar zo mag niemand mij noemen…

 33. Albert Verhinderd

  Dennis… wie?

 34. René

  Geen idee wie Alice Olsthoorn is, maar je kan geen oordeel geven over iemand zonder er onderzoek naar te doen. Oké Alice is dus een Youtuber uit het grote LHBTIQAP+ alfabet. De titels van de filmpjes: mijn lippen laten doen, ik ging me beneden laten waxen en filmde het, ik mocht m’n vriends haar bleken, gekke kruidvat krultangen proberen, hoe ik m’n haar heb weten te redden, enz.

  Wie bekijken dit, en waarom ????????

 35. Dries Roel Vink

  Het einde van het VRIJE WOORD en ook de TALPA-dictators doen hun stinkende best om alle linkse ‘deugmensjes’ te plezieren. Triest, maar waar. Nederland is over een paar decennia (en misschien nog wel eerder) waar grappenmakers op de brandstapel belanden, de moslimwaarden de standaard zijn en de linkse elite het klootjesvolk uitknijpt.

 36. B

  #teamdennis

 37. Gwendolyn

  @Dries, wat jij beschrijft, ervaar ik al lang zo. Helaas.

 38. MolTalk

  De Putinvan “t Gooi slaat weer toe

 39. Lupus

  Maar begrijp het dan. Zodra er eigenheid in beeld komt, lopen de adverteerders weg onder aanvoering van ene Boomsma. Dat wil men voorkomen dus ontstaat er zelfcensuur.

 40. Sunny Bergman

  Er bestaan geen verboden woorden in het Nederlands, dus iedereen mag tranny zeggen. We zitten hier niet in de hypocriete U.S. of A. Behalve Talpa dan, maar die waren al hypocriet van zichzelf.

 41. Deze tekst is gemodereerd

  Talpa durft wel zo’n kleuter aan te pakken maar van Judas GeNEE blijven ze af. Knap hoor.

 42. Jimbo

  N-woord, n-woord. Wat is dat met die bange klootzakken hierboven? (Of in jullie verhultaal ‘k-woord’!) Als je niggеr bedoelt, dan schrijf je niggеr, stelletje slappe pseudo-Amerikanen!

 43. Einde van NL

  Dennis moet vooroverbuigen, zegt zijn contract en dan moet je dat ook doen. Maar miljoenen andere Nederlanders die geen contract hebben met Talpa en schandalig hetero zijn of een mening en/of nuchtere of luchtige kijk op zaken hebben, weten dat er een uit-knop op de tv zit, gelukkig maar.

  Nog even en je mag niet eens meer vinden dat de aarde rond is en er poppetjes zijn geweest op de maan, 5G en vaccins onschadelijk zijn of zelfs bevorderlijk voor de gezondheid zijn en dat “we” en gedachten niet meer van onszelf zijn in de communistische heilstaat.

 44. William Raaf

  Talpa = 1984. Een fascistische organisatie die beroepsverboden uitdeelt aan dissidenten.
  In WO2 zou het Der Völkischer Beobachter geweest zijn en in de zeventiende eeuw De Inquisitie.
  George Orwell schreef over dit soort fascisten in (ondermeer) Animal Farm.

  Thought crimes
  Je kunt mensen afmaken, kinderen verkrachten, tienduizenden kinderen verkrachten zoals in Rotherham en je zult er niets van horen vanuit Talpa HQ
  Maar thought crimes
  Enge organisatie, laten we hopen dat ze binnenkort failliet gaan.

 45. Suomynona

  Je verwacht niet anders van Talpa Network, waar angstcultuur overheerst en ‘Don John’ overal de scepter wil zwaaien. En die hele social-tak hangt ook aan elkaar van ‘creators’ en ‘formats’ die (door de Talpa-dictatuur) amper nog écht durven te leveren. Als je alleen al ziet dat StukTV (met meer dan 2,3 miljoen abonnees) amper nog boven de miljoen views scoort met hun content, en door de fans ook steeds meer geklaagd wordt over de inhoud van die content, dan is het duidelijk dat er iets teveel met de duimschroeven wordt gedraaid.

 46. Deegje van eigen koek

  Opgeruimd staat netjes! Weg met het schandknaapje van Jan Roos!

 47. Nope

  Zodra je je ziel verkoopt zit je vast aan regels.

 48. scott_0

  Die Dennis ken ik wel, die transformator niet. ‘Handig’ om die Dennis eruit te gooien

 49. Miep

  Echt jammer … mag die Dennis wel!
  Veel mensen kunnen niet tegen z’n vragen op,
  Dat maakt hem zo goed !

 50. 🗣(wordt straks verwijderd...)

  Contracten tellen tegenwoordig niet meer?

 51. Nils Holgersson

  Wie is Dennis Schouten?

 52. Boskamp

  100% genaaid door Wilfjed

 53. Wil je winst of deugen?

  Marketingtechnisch is het een slechte keuze om Dennis weg te doen en die Alice te houden. De mensen bij Talpa leven echt in een of andere bubbel. Dennis maakte leuke praatprogramma’s. Alice maakt alleen domme filmpjes over schoonheidsproducten en andere onzin. Deugen heeft dus een hogere prioriteit dan winst maken.

 54. Divine

  Dus deze kerol zonder snikkol mag zichzelf wel ‘tranny’ noemen maar deze jongeman mag dat niet. Wat een gore hypocrisie. Talpa is net zo laf als Zespri en Albert Heijn! Zum kotsen!

 55. AxelF

  Eerlijkheid duurt het langst

 56. Michiel

  Als een man, zijn snikkel er aflaat snijden, is hij een man zonder snikkel. Geen vrouw! Welk geslacht iemand heeft is heel eenvoudig te bepalen aan de hand van zijn / haar chromosomen.
  Of je je ook zo voelt, is een heel ander verhaal, maar dat heeft geen invloed op de feiten.

 57. Peter

  In wat voor land leven we nu.
  Vrijheid van je mening art1 van onze grondwet staat zwaar onder druk. Hoop dat personen als Dennis en Johan zich niet laten inhouden
  Door deze (zogenaamde correcte ) gasten.

 58. Geer

  Je kan op je klompen aanvoelen dat je bij Talpa ( lees de Mol ) niet de waarheid mag maar wat voor hen interessant is moet vertellen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.