Tex de Wit: ‘Ik ben genaaid door John de Mol’

Tex de Wit, bekend van de kijkcijferhit Zondag met Lubach, heeft eens 14.000 euro gewonnen in een quiz van John de Mol, maar kreeg dat vanwege de kleine lettertjes niet uitbetaald. Dat vertelt hij in het AD. Een geldprijs winnen in een productie van John de Mol betekent niet dat je het bedrag ook daadwerkelijk krijgt. “Ja, ik hou van spelletjes. Ik heb meegedaan met Lingo, de Slimste Mens, That’s the Question en met De Gemene Deler, een show van John de Mol. Daar won ik 14.000 euro.

Daar was Tex uiteraard hartstikke blij mee, maar het bedrag kreeg hij nooit gestort. “Ik moest vlak voor de opnames een contract ondertekenen, waarin in de kleine lettertjes stond dat als de uitzending niet werd uitgezonden deelnemers maar een heel klein percentage ontvingen.”

Het kwam Talpa goed uit om de opname met Tex te laten vallen. “Omdat ze veel meer uitzendingen opnamen dat er uitgezonden worden is die van mij nooit op tv gekomen en kon ik fluiten naar m’n geld.”

Ook als BN’er deinst hij niet terug om mee te doen aan een spelshow. Zo zat hij al eens in een panelshow van RTL. “Als ik word gevraagd is mijn eerste reactie: niet doen. Dan ga ik nadenken en besluit: juist doen! En zo sta je dus in een studio met Art Rooijakkers, Katja Schuurman, Martijn Koning en Georgina Verbaan en moet je grappig doen.

Vreselijk, vindt hij achteraf. “Je krijgt een plaatje van een kat en daar moet je dan heel snel een grap over bedenken. Terwijl ik nog nadenk over waar ik terecht ben gekomen hebben zij al vijf grappen en acht leuke opmerkingen gemaakt.”

Het AD-interview met Tex de Wit kunt u hier lezen.

Foto: VPRO

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen