Fidan Ekiz kritisch over Sander Schimmelpenninck

Fidan Ekiz vindt het heel slap dat haar WNL-collega’s van Op1, Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck, het verzuimden om Shula Rijxman in mei naar de Divibokaal van de NOS te vragen. Dat zegt ze in de talkshow van GeenStijl. Uitgerekend op de dag dat de NOS besloot om de Divibokaal te dumpen vanwege alle kritiek, op zaterdag 16 mei, zat NPO-bazin Shula aan tafel bij Op1. Er werd haar echter he-le-maal niets gevraagd over deze omstreden diversiteitsprijs.

Shula zat aan tafel om te praten over het Songfestival en kreeg geen enkele vraag over het dubieuze diversiteitsbeleid binnen de publieke omroep. Een misser, vindt Fidan.

Fidan had dit naar eigen zeggen wél gedaan. “Ik vind dat het te weinig een dingetje is. Ik heb daar ook wel hele discussies over gehad, omdat ik vond dat we dat ook bij Op1 hadden moeten bespreken.”

Waarom is dat niet gebeurd? “Het is niet gebeurd, I don’t know why. Er wordt dan ook niet echt een reden voor gegeven. Van: ja, is dat niet een beetje incrowd, speelt het niet alleen bij journalisten en vindt de gewone kijker dat wel interessant?

Dan wijst ze naar haar collega’s van WNL, Welmoed en Sander. “Ik vind dat als je Shula Rijxman in de uitzending hebt over het Eurovisie Songfestival… Als ik er had gezeten, dan had ik er echt wel vragen over gesteld.”

Heeft de NOS achter de schermen druk uitgeoefend om er vooral niet over te gaan praten? “I don’t know. Als ik het zou weten, zou ik het zeggen.

Na de zomerstop begint Fidan als presentator van de DWDD-opvolger. “Het eerste wat ik zei, is: ‘Iemand heeft een hele, grote, vette Divibokaal gewonnen!‘”

De YouTube-talkshow van GeenStijl kunt u hier bekijken.

Lees ook: Op1-hosts niet op één lijn: Sander oneens met Fidan (30 juni)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen