Fidan Ekiz kritisch over Sander Schimmelpenninck

Geplaatst op wo 22 jul 2020 om 10:00

Fidan Ekiz vindt het heel slap dat haar WNL-collega’s van Op1, Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck, het verzuimden om Shula Rijxman in mei naar de Divibokaal van de NOS te vragen. Dat zegt ze in de talkshow van GeenStijl. Uitgerekend op de dag dat de NOS besloot om de Divibokaal te dumpen vanwege alle kritiek, op zaterdag 16 mei, zat NPO-bazin Shula aan tafel bij Op1. Er werd haar echter he-le-maal niets gevraagd over deze omstreden diversiteitsprijs.

Shula zat aan tafel om te praten over het Songfestival en kreeg geen enkele vraag over het dubieuze diversiteitsbeleid binnen de publieke omroep. Een misser, vindt Fidan.

Fidan had dit naar eigen zeggen wél gedaan. “Ik vind dat het te weinig een dingetje is. Ik heb daar ook wel hele discussies over gehad, omdat ik vond dat we dat ook bij Op1 hadden moeten bespreken.”

Waarom is dat niet gebeurd? “Het is niet gebeurd, I don’t know why. Er wordt dan ook niet echt een reden voor gegeven. Van: ja, is dat niet een beetje incrowd, speelt het niet alleen bij journalisten en vindt de gewone kijker dat wel interessant?

Dan wijst ze naar haar collega’s van WNL, Welmoed en Sander. “Ik vind dat als je Shula Rijxman in de uitzending hebt over het Eurovisie Songfestival… Als ik er had gezeten, dan had ik er echt wel vragen over gesteld.”

Heeft de NOS achter de schermen druk uitgeoefend om er vooral niet over te gaan praten? “I don’t know. Als ik het zou weten, zou ik het zeggen.

Na de zomerstop begint Fidan als presentator van de DWDD-opvolger. “Het eerste wat ik zei, is: ‘Iemand heeft een hele, grote, vette Divibokaal gewonnen!‘”

De YouTube-talkshow van GeenStijl kunt u hier bekijken.

Lees ook: Op1-hosts niet op één lijn: Sander oneens met Fidan (30 juni)

Foto: NPO
32 Reacties op “Fidan Ekiz kritisch over Sander Schimmelpenninck”


 1. Bernhard

  Je gaat je ex achterna. Brrrrr

  Ze zal wel inbinden in augustus.

 2. Youp

  Schimmelpeninck is een meelopertje die speelt dat hij rebels is.
  Het enige wat hij belangrijk vind is het behoud van zijn baantje en daarom lult hij mee met de extreem linkse politiek correcte maffia.

 3. Huismaker

  Fidan ? Goed gesprek bij GeenStijl. En goed dat je voor oprechtheid bent.
  TIP. Start een eerlijke discussie over corona. Dus niet de eeuwige staatspropaganda met de dagelijkse pratende hoofden.
  Blijkbaar moeten we nu opgesloten worden door de media tot de verkiezingen van 2021. Want hoeveel mensen zijn door de griep overleden ? Niemand ?
  Dus Fidan: evenveel voor als tegenstanders, evenveel spreektijd, geen hinderlijke interrupties door de presentator, geen dagelijks pratend hoofd, maar experts die niet worden uitgenodigd door de media (zie Youtube).
  Dus Fidan ? Durf JIJ het wel aan ? Luisteren naar andere meningen ?
  EINDELIJK eens een echte en eerlijke discussie.

 4. Norvo

  Ander vraagje: waar zijn Sander en Welmoed? WNL zou toch de hele zomer met dit duo doorgaan op donderdag? De laatste weken doen Charles en Carrie die avond er ook bij (niet dat je me hoort klagen, maar toch).

 5. Curryworst

  Het eigen nest bevuilen daar houdt men niet zo van bij de NPO.

 6. Remi

  @Youp

  Ik had het niet treffender kunnen verwoorden.

 7. Zomaar

  Denk dat ze een vakantierooster draaien @Norvo

 8. MolTalk

  Altijd weer die Schimmelpick! Schimmelpenis! Schimmelpiemel! Schimmelzak! Schimmelpoep!

 9. Bernhard

  Ze had ook zoveel aan Rutte kunnen vragen. Ik had wel honderden vragen.

  Ze mocht niet van dictator partij VVD.

 10. By the way

  Èn zo zou iedereen andere vragen stellen aan iedereen die hij/zij zou kunnen interviewen, simpelweg omdat iedereen andere zaken belangrijk vindt vanuit eigen perspectief. Een gebed zonder eind.

 11. Teuntje

  Goed van Fidan

 12. Kuis

  Wacht even? Missers van de NPO/NOS in de mainstream? Huh?

  Als we daaraan gaan beginnen hebben we de komende 10 jaar opeens heel veel onderwerpen.

  De on-uit-put-te-lij-ke beerput…

 13. Jack

  Hij is heel stoer op social media maar aan die tafel durft die nooit eens een pittig interview aan te gaan. Grote bek achter het hek.

 14. raam

  hallo mag ik wat zeggen

  ik had sander hoger geschat

  zo slim is sander schimmelpenninck ook niet

  is hij daarom ook mislukt als advocaat

  Hij is ook niet geschikt vind ik voor npo1

  hij doet slim

  is hij dat wel, ziet er ook een beetje vies uit

 15. @Huisman

  Een eerlijke discussie bestaat niet
  Waarschijnlijk wil jij alleen je eigen mening horen:

  Discussies heeft iedereen wel meerdere keren per dag. Een discussie ontstaat als je het met iemand ergens over oneens bent. Je probeert de ander dan te overtuigen van je gelijk door middel van het aanvoeren van argumenten. Soms lukt dat, soms niet. Soms is onduidelijk of het gelukt is omdat het gespreksonderwerp verandert, of omdat blijkt dat je het eigenlijk allebei over iets anders hebt of iets anders bedoelt.

  Bij een debat is dit anders. Een debat wordt georganiseerd over een onderwerp en er doen sprekers aan mee van wie je van tevoren weet dat ze het met elkaar oneens zijn over dat onderwerp. Zij worden verdeeld in voorstanders en tegenstanders. Ook worden vooraf een aantal spelregels afgesproken.

  Daarnaast probeer je bij een debat niet elkaar te overtuigen, maar een derde partij. Deze mensen nemen aan het einde van het debat een beslissing over wie het het beste gedaan heeft. De debaters proberen dus niet elkaar te overtuigen, maar het publiek, de rechters of de jury.

 16. Boris

  Schandalig. Sander deed het fantastisch!

 17. Mieke

  Ik had Fida heel hoog staan,maar nu niet meer. Ik vind haar een hypocriet die op deze maffe manier probeert te scoren. BAH

 18. rooie Rinus

  Schimmels enige kunstje is als iedereen A zegt, dan lekker B zeggen. Rebellie om de rebellie, en dat scoort dan altijd wel ergens. Mevr Ekiz is van een ander niveau. Die vraagt graag naar datgene wat men niet wil horen. En dat trekt meneer Schimmel natuurlijk niet.

 19. Remi

  … Sander heeft het vandaag weer druk mee op Twitter, met de Mediacourant …
  Dit is genieten !!!

 20. Zomaar

  Het onderwerp was, en het gesprek ging dus over het songfestival, en dat heeft niets te doen met het Divibokaal.
  Maar leuk dat ze nu op GeenStijl haar meningen uit.
  Omdat GS altijd zo vriendelijk zijn en absoluut niet bevooroordeeld zijn tegenover mensen met een allochtone achtergrond.

 21. Brabants boerke

  Zelden zo’n arrogante kwal als die Sander
  gezien. Hij denkt dat hij heel wat is, met zijn domme opmerkingen. Snap niet wat wnl doet met zo’n rare kwast.

 22. Corry Jankbal

  De hypocriete Sander Schimmelpenninck wil, ten koste van alles carrière maken bij de NPO. Dat hij dus vele D66 anussen moet uitlikken neemt hij voor lief.
  Hij is een slecht en subjectief journalist. En overschat zichzelf als presentator.

 23. Cews

  OP1 heeft een enkele mindere goden, zoals Sander, Erik. Giavanca . Momenteel geniet ik van het VPRO duo, laat ze blijven.

 24. job

  Als jet iets over de oorsprong van racisme, seksisme, discriminatie ed wilt begrijpen, moet je de tweets van SS lezen. Vol dedain en vanuit een enorme arrogantie de andersdenkende typeren.

 25. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Daar heeft Fidan helemaal gelijk in! NPO is echt een heel eng sektarisch gezelschap.

 26. Tim H

  Kritische vragen aan de opperheks van de PO worden niet op prijs gesteld.

 27. M

  Fidan mag van mij een kroon krijgen.

 28. Geronimo

  Schimmelpenninck is een cuck. Zoveel is wel duidelijk nu.

 29. Otto Normal

  Fidan is mi een dapper wijf. Benieuwd wanneer ze wordt uitgekotst door de NPO
  inteelt van subsidieslurpers.

 30. Suresh Bhagwandin

  Sander is een intelligente jongemsn, rrn ook een mooie jongrrmsn.
  Hij is eerlijk, recht door zee, en hij is niet op zijn mondje gevallen.
  Die Fidan die Arie Boomsma een NS B noemde, die Fidan wil door Arie Boomsma genomen WORDEN, want ze krijg een natte broek van Sander en Arie, VALSE schijnheilige TRUT.

  Ik kijk nooit meer naar haar rogramma’s SINDS zij Arie Boomsma een N S B heeft genoemd, wat een vslse trut.
  Als ik die kop van haar ziet, dan zie ik een Turkse VROUW met een minderwaardigheidscomplex die tot de WITTE RAS WIL behoren.
  Geestelijk onderontwikkelde Randdebiel.

 31. Margje

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Fidan hiermee vooral zichzelf weer even op de kaart wil zetten. En dan ook met iets aankomen van inmiddels maanden geleden.

  Verder vind ik het behoorlijk random om bij een gesprek over het Songfestival de omroepbaas aan de tand te gaan voelen over de NOS. Alsof zij nauw betrokken is bij de productie van alle programma’s. Bovendien zijn er dan wel kwalijkere zaken te bespreken dan die divibokaal van de NOS. Alleen dat scoort natuurlijk niet zo lekker bij een gesprekje met GeenStijl.

 32. Lariekoek

  Ik zou Shula Rijxman vragen waarom ze van Duk gescheiden is. De oom van Duk (Dagobert) is zeer rijk, en zijn neef (Donald) is zeer bekend!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.