Op1-hosts niet op één lijn: Sander oneens met Fidan

Nederland wordt momenteel geteisterd door een sterk toenemende polarisatie en ook tussen de presentatoren van Op1 ontstaat daardoor enige kinnesinne. Fidan Ekiz verraste tv-kijkend Nederland door zich zondag politiek-incorrect uit te laten als presentatrice van de talkshow Op1: ze sprong in de bres voor Johan Derksen en verweet Arie Boomsma NSB-gedrag. Sander Schimmelpenninck, de WNL-ster die meer in de politiek correcte hoek zit,  is het oneens met Fidan.

Fidan Ekiz had in Op1 een kleine aanvaring met IC-opperhoofd Diederik Gommers, die – in tegenstelling tot Fidan – vindt dat een zwartepietgrap echt niet meer kan. Zelfs de tot dan zo geliefde Gommers viel toen ten prooi aan twittertrollen.

Sander: “Tokkietwitter valt de door- en door fatsoenlijke Diederik Gommers aan omdat hij zegt wat elk fatsoenlijk mens met meer dan één hersencel denkt. Diederik Gommers, zo’n beetje de fijnste vent van NL. De domrechtse haat op dit medium is ondraaglijk.

Zegt Sander daarmee dat Fidan maar één hersencel heeft? Eén van zijn volgers vraagt Sander: “Je bent het niet eens met jouw collega Fidan Ekiz?

Sander daarop: “Neen. En dat mag. Want ik vind het prima als presentatoren een mening hebben. Maar jij alleen als het jouw mening is, he Frank?

Columnist Jan Dijkgraaf vindt het oncollegiaal dat Sander zijn collega Fidan niet verdedigt. “Goed dat mijn grote vriend Sander het voor Fidan opneemt“, zegt hij cynisch.

Sander daarop: “Wat heeft dit nou weer te maken met Fidan?! Die stelt kritische vragen, which is haar vak. Hup Fidan, aldus.

En Erik de Vlieger: “Jan bedoelt dat je het voor je directe collega ook op had kunnen nemen. Als in: meteen!

Racismemeldpunt

Er is momenteel ook nog enige controverse over een meldpunt tegen racisme en discriminatie in de media. Sommigen vrezen dat politiek-incorrecte uitspraken zoals die van Fidan Ekiz hierdoor onmogelijk worden gemaakt.

Telegraaf-journalist Wierd Duk: “We weten allemaal welke journalisten als eerste aan de beurt zijn, kijk maar naar wat er nu met Fidan Ekiz gebeurt. Ik koester een groot wantrouwen tegen de collega’s die dit Stasi-plan steunen.

Ook mediakenner Marianne Zwagerman is kritisch: “Defunden en deplatformen is helemaal hip, dus schieten de cancel petities en manifesten ook uit onze poldergrond. Gisteren kroop er weer zo’n gedrocht uit het huilstruikjesbos: een meldpunt tegen racisme in de media.

En acteur Thijs Römer: “Een meldpunt… Een meldpunt. Een meldpunt?! Elkaar aangeven? Wat een diepe schaamte moet er neerdalen als het besef binnendringt… Uitsluiting bestrijden met uitsluiting? Als het niet zo bespottelijk was geweest zou het me woedend maken.

Lees ook:
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (18 juni)
VI voor eerst zonder reclames na actie Arie Boomsma (22 juni)
Arie krijgt veel haatreacties na bashen VI: ‘NSB’er!’ (23 juni)
Arie trekt keutel in: ‘Stop niet met VI, Johan geen racist’ (24 juni)
Uitgekotst na VI-rel: ‘Arie Boomsma ziekte van deze tijd’ (24 juni)
Youp van ’t Hek: ‘Jezus Christus wat deugt onze Arie’ (vrijdag)
Halina Reijn: ‘Youp is een fossiel, een verwarde opa’ (zondag)
Patty Brard lacht om afslachting Arie Boomsma (zondag)
Arie Boomsma vindt zichzelf geen NSB’er (zondag)
‘Karma: Arie Boomsma krijgt boemerang keihard terug’ (zondag)
Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’ (maandag)
Herrie bij Op1: vrouw Wilfred grijpt in na fittie met Fidan (vandaag)
Arie Boomsma vindt uitspraken Fidan Ekiz ongepast (vandaag)

Foto: NPO

77 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Jaap
juli 1, 2020 21:14

Ik heb nog nooit een kritische vraag uit mond van Sander gehoord. Fidan heeft in deze absurde tijd een goede analyse gegeven van BLM en de nuttige Idioten. Sander is zo’n nuttige idioot. Begrijp niet dat WNL hem hiervoor heeft gevraagd.

Gast
Pim pandoer
juli 1, 2020 17:26

en tjA. Hij heeft t himmel aan humzelf te danken. Wat n dommerdje. Kan beter gaan kamperen met Sander Diarreevlek.

Gast
Pim pandoer
juli 1, 2020 17:25

maar van die pisvlek zijn we af

Gast
Pim pandoer
juli 1, 2020 17:22

zilvervisje GeenNee liep net jankend door de Albert Heijn. Iemand had stiekum n NSB stikkerd op hum rug geplakd

Gast
Pim pandoer
juli 1, 2020 17:21

Misschien krijgen we met Fidan n volwaardige opvolger van Jeroen Pauw. Pauw liet Fidan het stoere werk doen en lokte in feite zilvervisje GeeNee in de plakval. Pauw moet stoer zijn en Fidan nu steunen. Pauw heeft t zo bedacht. Het regisseren van de terechte val van Zilvervisje GeenNee. Was stoer geweest als ongeschoren Pauw t gewoon zelf even gedaan had. Dd kktjap

Gast
Volgens Arie Racist
juli 1, 2020 13:22

Helemaal eens met Charlotte

Gast
Charlotte
juli 1, 2020 11:48

NSB’er Sander Schimmelpenninck is net als die nep Jezus Arie Boomsma ontmaskerd. Het zijn enge mannetjes die denken het gelijk aan hun kant te hebben omdat ze menen te deugen. Ze deugen niet, het zijn enge kleingeestige mannetjes die er niet voor terug zullen deinzen mensen te verraden. Onthoud de namen van deze lafhartige NSB’ers.

Gast
Chelsey
juli 1, 2020 08:27

Ik zou maar uitkijken beste Schimmelpenninck want voordat je het weet wordt jij straks ook meegezogen in het as van het zwarte kwaad van Haatpredikant Akwasi O. Neem een voorbeeld aan als Talpa’s VI waarin slappeling Wilfred G werd ontmaskerd. Een tweede Judas binnen de NPO is ongewenst en is bovendien schadelijk voor je carière! Stop dus met deze slappe oncollegiale houding en richt je op het verbeteren van je interviewtechniek. Neem desnoods een cursus bij Jeroen Pauw. Stop ook met overmatig gebruik van twitter want iedereen kent je al en weet wie jij bent en waar je voor staat. Een aanval op Fidan is erg dom van je, het is exact wat Wilfred deed bij zijn collega want voor je het weet haalt ze je zowel links áls Rechts in! Want ze heeft gedaan wat ze moest doen en dat is net zoals Johan Derksen de vinger op de wond leggen!

Gast
Annelies
juni 30, 2020 23:59

Fidan is een landverrader… dat weet haar gemeenschap ook !!!!

Gast
Harry
juni 30, 2020 23:08

Wilfred….

Gast
Harry
juni 30, 2020 23:08

Sander Schimmelpenninck is de

Wilbert Genee van de publieke omroep.
De schimmel in zijn naam geeft al aan
dat hij over z’n houdbaarheidsdatum
heen is…

Gast
aammehoela
juni 30, 2020 20:58

Helaas dit jaar in Amersfoort enkel roetveegpieten. Ook daar dus enkel b-figuranten.

Gast
Bastiaan
juni 30, 2020 20:29

Die Sander begint de strot uit te hangen! zo klaar met deze narcist! Op1 overslaan met hem aan tafel!

Gast
De enige echte De enige echte Jaap Aap
juni 30, 2020 17:57

Al die zoeloes moeten niet zo zeiken!

Gast
Wilhelmus
juni 30, 2020 17:57

Gelukkig hebben we nog praatprogramma’s op de Kabel in Nederland. En CNN !

Gast
WEST*
juni 30, 2020 17:49

Ben dat rac i s me /slaventijd gedoe een beetje zat waar maken de mensen zich nou druk over?En zeker over de slaventijd , iets wat een paar eeuwen geleden gebeurt is kan je echt niet innerlijk raken in 2020 !! En tegen ra c i mse zijn is heel hypocriet , hoe vaak worden medelanders / kleurlingen / geweigerd bij solicitaties?
Meer dan de helft van de Nederlanders zien de buitenlanders graag op rotten !
Nee overal aan meedoen , protesteren, maar het is gewoon niet gemeend, het is een vorm van goedkoop amusement !

Gast
Jaap Aap
juni 30, 2020 17:21

Och, schimmelvlek heeft ook weer eens een achterlijke mening over iets. Je verwacht het niet van deze zielige narcist… Of nee, toch wel!

Meneer mag een linkse mening hebben over rechts, maar rechts niet over links… Wat een kansloze kneus is dit!

Gast
Jaap Aap
juni 30, 2020 17:20

Och, schimmelvlek heeft ook weer eens een achterlijke mening over iets. Je verwacht het niet van deze zielige narcist… Of nee, toch wel!

Gast
Vermoeiend dat linkse tokkievolk
juni 30, 2020 16:13

Wyatt • Zucht, de überdomme-linkse-twittertokkie wil ook zo graag weer meedoen… Ga jij nou éérst maar eens leren corréct Nederlandse zinnen te formuleren, schreeuwend minkukel, nu neemt geen méns je serieus!!

Gast
Yogi bear
juni 30, 2020 16:00

Nog even dan zijn de zwarte snorretje bij Sander S

Gast
Vonzipper
juni 30, 2020 15:50

Slimme teksten van Thijs Römer…. mooi

Gast
age
juni 30, 2020 15:25

Piet schrijft:
‘Weer bewijs, dat we niets mogen zeggen en monddood gemaakt worden’
???
Je reactie bewijst dat Piet..

Sta op verworpenen der aarde
Hup de gele hesjes aan
Op naar het Malieveld
Agentjes pesten en dan filmen..

Gast
Piet Pannelap
juni 30, 2020 15:19

Sander – graaf – Schimmelpick… hou eens je verongelijkte politiek correcte eng-linkse ultradomme waffel, of beter, rot geheel van de TV af…!!

Gast
Wijze van Zion
juni 30, 2020 13:59

Sander is een lichtgewicht die slechts door z’n veel te grote broek aan de grond gehouden wordt…..

Gast
Marco
juni 30, 2020 13:56

Ook Sander haalt uit naar rechts en discrimineert zijn collega fan buitenlandse afkomst.
De meeste 1 hersencellers zijn veelal linkse personen die niet willen denken in oplossingen en alleen maar polariserend tekeer gaan. Sander werkt voor WNL? Ik zou, als ik hem was, meteen ontslag nemen, daar ik daar zelf niets mee te maken zou willen hebben

Gast
Dominee Bonk
juni 30, 2020 13:47

In mijn biechthokje kwam ooit een Rotterdamse corps studente, en er was iets met Sander Schimmelpenninck, iets metoo-achtigs, dacht ik, maar in de doofpot beland door zijn familieleden, zoiets heb ik gehoord. Misschien weet iemand details. Ik hoor natuur als dominee heel veel, en niet alles klopt, dit moet even uitgezocht worden. Amen, God en ik waken over u. Kusjes van de Bonk.

Gast
Momo
juni 30, 2020 13:47

“Neen. En dat mag. Want ik vind het prima als presentatoren een mening hebben. Maar jij alleen als het jouw mening is, he Frank?”

Als je termen als “tokkietwitter” en “domrechts” gebruikt en alleen mensen met een gelijksoortige mening een “fatsoenlijk mens met meer dan één hersencel” noemt, dan heb je dus duidelijk WEL een probleem als andere mensen een eigen mening hebben.

Gast
Richard
juni 30, 2020 13:43

Wat doet de Neo-Maoïst Sander Schimmeldinges eigenlijk bij het rijkenblaadje Quote?

Gast
Roetveeg Piet
juni 30, 2020 13:25

Ik, Roetveeg Piet ben er en zal de plaats van zwarte piet innemen, wen er maar aan. Die zwarte piet mag toch van jullie allemaal terug naar eigen land? Nou, daarom ben ik, roetveeg piet in het leven (terug) geroepen. Nou al jullie volksbuurt types niet zeuren en ga eens werken.

Gast
Fikkie
juni 30, 2020 13:18

Zwarte Piet blijft wat links Nederland ook uit de kast zal halen.

Gast
Nick
juni 30, 2020 13:16

Sander Schimmelkabouter is een lachwekkend persoon.

Gast
IkbenBlankblijfookBlankGodzeidank.
juni 30, 2020 13:13

Elke ZWARTE(Piet) mag naar mijn mening verdwijnen want ze horen hier niet thuis.
Laat alle deug gekkies er ’n paar in huis halen.
Kijken we dan weer hoe graag ze nog willen deugen.
Sander als eerste.

Gast
Keta Minek
juni 30, 2020 13:13

Van dit onderwerp wordt je nu ook misselijk.

Gast
Piet
juni 30, 2020 13:08

Weer bewijs dat wij monddood worden gemaakt en niets mogen zeggen dit komt allemaal door die fatsoensrakkers en dat wij onze oren moeten laten hangen naar die figuren, we raken ons land kwijt

Gast
Lariekoek
juni 30, 2020 13:00

De niet-deugers kijken neer op de deugers!

Gast
joost
juni 30, 2020 12:55

Sander Schimmelpenninck , hanteert de in Hilversum bekende truc:
” als je nou maar lekker links l.lt op TV en je vooral eenzijdig tevoren je ingestudeerde socialistische voorkeur laat blijken, kom je hopelijk wel eens weer in beeld bij de NPO, als OP1 is afgelopen. Narcist mannetje die Sander.

Want laten we eerlijk zijn OP1 zitten we met veel mislukte presentatoren (trices) opgescheept. Die Sander is er een b.v.
Het niveau van Jerioen Pauw ontbreekt bij velen.
IK kijk niet meer zoveel naar OP1.

Die Schimmelpennick is een hufterig mannetje, die voor TV ongeschikt is en voorspelbaar is.

Gast
critikast
juni 30, 2020 12:53

Gommers is een kanjer, maar over zaken die hij niet echt heeft gevolgd, gedraagt hij zich als een kuddedier, dat klakkeloos meehuppelt met alle BN-ers die er schande van spreken dat Fidan volop punten scoorde. Mijn zegen heb je Fidan, voor een briljante loopbaan . Het is je gegund !

Gast
Defamilietokkie
juni 30, 2020 12:44

Sandertje, jij elitaire slijmbal die zich inlikt bij de rijke elite met je roddelblaatje en tv-programmaatjes, wil je niet meer mensen die het niet met jouw domme mening eens zijn indelen bij mijn familie. Alvast bedankt namens alle Tokkies.

Gast
010
juni 30, 2020 12:33

Ik vond Diederik Gommers de laatste keer een wat vreemde indruk maken. Zenuwtrekjes in het gezicht, eerst pleiten voor een betere beloning voor verpleegkundigen en toen even later Hans de Boer wees dat de verpleegkundigen niet direkt het loon maar vooral de manier van werken als belangrijkste punt zagen zat Gommers ineens instemmend te knikken. Dus loon vond hij dus toch geen prioriteit. Vervolgens ging hij ook nog eens zijn medeleven betuigen aan aan het warrige betoog van de Wilfred Genee, de oud-presentator van VI. Gommers gaf toe de uitzendingen niet te hebben gezien. Beter voor hem was geweest zich te beperken tot zijn werkterrein: corona en de ziekenhuzen.

Gast
Carol Stel
juni 30, 2020 12:30

Als je eenmaal die Schimmel hebt, kom je er heel moeilijk meer van af. Het jeukt en irriteert, en als je dan eindelijk denkt ervan af te zijn, duikt het weer op.

Wat we nodig hebben is een middel om schimmel uit te roeien met wortel en tak. Helaas, dat is nog steeds niet gevonden.

Gast
Corry Jankbal
juni 30, 2020 12:27

Sander Schimmelpenninck is zich al een poos aan het inlikken bij de D66 / GroenLinks elite in Amsterdam. Hij denkt daar financieel beter van te worden?
Opvallend: onder Sander zijn leiding wordt de plezierjacht actief en volop gepromoot in het tijdschrift Quote. Hoe ziek ben je dan? Over immoreel en verwerpelijk gesproken…dieren doodmartelen voor de kick, Sander vind het prachtig.

Gast
Kritisch-Kijker
juni 30, 2020 12:24

@Witte de With
di 30 jun 2020 om 11:22

Wat is dat toch voor een hinderlijke en onvolwassen gewoonte, dat Sander mensen steevast als tokkie, laag opgeleid of dom kwalificeert?

——–

Dat is de angst dat hij misschien zelf tot die club behoort. Hij denk als hij zich duidelijk afzet hij zo de kan voorkomen dat mensen denken dat hij tot die groep behoort. Hetzelfde zie je vaak bij homohaters die stiekem toch iets voelen voor hun eigen geslacht.

Gast
Sookie Stackhouse
juni 30, 2020 12:21

He MC! Sander is geen ster maar een sukkel die zichzelf voor schut blijft zetten, net als jij met je stukjes die duidelijk laten zien dat je niet kunt schrijven want ook jij bent niet ta,entvol, geen ster en geen diva…je bent gewoon heel erg goedkoop!

Gast
Huismaker
juni 30, 2020 12:20

Geweldig als Jensen het weer over deze man heeft. Wil zo graag deugen en lid zijn bij het calvinistische deugkamp. Alles voor een baantje.

Gast
Etienne
juni 30, 2020 12:20

Wat rechtse bal Sander er ook van vindt, Arie Boomstra blijft een NSBer.

Gast
Peter
juni 30, 2020 12:13

Sander is hypocriet. Moet een Twitter verbod krijgen. Hij heeft zichzelf als serieuze journalist gediskwalificeerd met zijn opmerkingen over Yolanthe. Wat een nar.

Gast
Dries Roel Vink
juni 30, 2020 12:12

Alsof ik me de les laat lezen door deze linkse schimmelrat! Hij is de zoveelste ‘bn-er’ die andersdenkenden meent te moeten wegzetten als debiele wezens. Juist door dit soort uitspraken wordt de dialoog nog meer gepolariseerd. Laat andersdenkenden in hun waarde en accepteer dat er meer meningen zijn dan de jouwe! Sander, je bent een enorme oetlul met je vooringenomenheid!

Gast
Jaap
juni 30, 2020 12:10

Diederik Gommers heeft de uitzending van VI niet gezien maar heeft er wel een mening over, beoordeelt hij ook zo zijn patienten op de IC zonder ze te zien? Dat is wel heel gevaarlijk!

Gast
Yvonne
juni 30, 2020 12:09

Haha was dit die kneus met zijn verwijten over Yolanthe? Hadden ze Sneijder naar moeten vragen afgelopen week.

Ach ja, zo willen onzekere sukkels sterk overkomen. Eigenlijk al aangeven dat je het eens bent of een laag iq hebt.
Ik vind trouwens dat zwarte piet grappen ook niet gepast meer zijn maar blijf deze man een zielig kereltje vinden.

Gast
Jantien Visser
juni 30, 2020 12:06

Gooi Sander eruit! Die zit toch alleen maar van zichzelf verguld aan de tafel van OP1 en speelt politiek correct te zijn. Wat heb je aan zulke lui?

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen