Op1-hosts niet op één lijn: Sander oneens met Fidan

Nederland wordt momenteel geteisterd door een sterk toenemende polarisatie en ook tussen de presentatoren van Op1 ontstaat daardoor enige kinnesinne. Fidan Ekiz verraste tv-kijkend Nederland door zich zondag politiek-incorrect uit te laten als presentatrice van de talkshow Op1: ze sprong in de bres voor Johan Derksen en verweet Arie Boomsma NSB-gedrag. Sander Schimmelpenninck, de WNL-ster die meer in de politiek correcte hoek zit,  is het oneens met Fidan.

Fidan Ekiz had in Op1 een kleine aanvaring met IC-opperhoofd Diederik Gommers, die – in tegenstelling tot Fidan – vindt dat een zwartepietgrap echt niet meer kan. Zelfs de tot dan zo geliefde Gommers viel toen ten prooi aan twittertrollen.

Sander: “Tokkietwitter valt de door- en door fatsoenlijke Diederik Gommers aan omdat hij zegt wat elk fatsoenlijk mens met meer dan één hersencel denkt. Diederik Gommers, zo’n beetje de fijnste vent van NL. De domrechtse haat op dit medium is ondraaglijk.

Zegt Sander daarmee dat Fidan maar één hersencel heeft? Eén van zijn volgers vraagt Sander: “Je bent het niet eens met jouw collega Fidan Ekiz?

Sander daarop: “Neen. En dat mag. Want ik vind het prima als presentatoren een mening hebben. Maar jij alleen als het jouw mening is, he Frank?

Columnist Jan Dijkgraaf vindt het oncollegiaal dat Sander zijn collega Fidan niet verdedigt. “Goed dat mijn grote vriend Sander het voor Fidan opneemt“, zegt hij cynisch.

Sander daarop: “Wat heeft dit nou weer te maken met Fidan?! Die stelt kritische vragen, which is haar vak. Hup Fidan, aldus.

En Erik de Vlieger: “Jan bedoelt dat je het voor je directe collega ook op had kunnen nemen. Als in: meteen!

Racismemeldpunt

Er is momenteel ook nog enige controverse over een meldpunt tegen racisme en discriminatie in de media. Sommigen vrezen dat politiek-incorrecte uitspraken zoals die van Fidan Ekiz hierdoor onmogelijk worden gemaakt.

Telegraaf-journalist Wierd Duk: “We weten allemaal welke journalisten als eerste aan de beurt zijn, kijk maar naar wat er nu met Fidan Ekiz gebeurt. Ik koester een groot wantrouwen tegen de collega’s die dit Stasi-plan steunen.

Ook mediakenner Marianne Zwagerman is kritisch: “Defunden en deplatformen is helemaal hip, dus schieten de cancel petities en manifesten ook uit onze poldergrond. Gisteren kroop er weer zo’n gedrocht uit het huilstruikjesbos: een meldpunt tegen racisme in de media.

En acteur Thijs Römer: “Een meldpunt… Een meldpunt. Een meldpunt?! Elkaar aangeven? Wat een diepe schaamte moet er neerdalen als het besef binnendringt… Uitsluiting bestrijden met uitsluiting? Als het niet zo bespottelijk was geweest zou het me woedend maken.

Lees ook:
Arie Boomsma tipt: ‘Stop met adverteren rondom VI’ (18 juni)
VI voor eerst zonder reclames na actie Arie Boomsma (22 juni)
Arie krijgt veel haatreacties na bashen VI: ‘NSB’er!’ (23 juni)
Arie trekt keutel in: ‘Stop niet met VI, Johan geen racist’ (24 juni)
Uitgekotst na VI-rel: ‘Arie Boomsma ziekte van deze tijd’ (24 juni)
Youp van ’t Hek: ‘Jezus Christus wat deugt onze Arie’ (vrijdag)
Halina Reijn: ‘Youp is een fossiel, een verwarde opa’ (zondag)
Patty Brard lacht om afslachting Arie Boomsma (zondag)
Arie Boomsma vindt zichzelf geen NSB’er (zondag)
‘Karma: Arie Boomsma krijgt boemerang keihard terug’ (zondag)
Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’ (maandag)
Herrie bij Op1: vrouw Wilfred grijpt in na fittie met Fidan (vandaag)
Arie Boomsma vindt uitspraken Fidan Ekiz ongepast (vandaag)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen