John de Bever-fans juichen na tv-uitbrander Akwasi

Geplaatst op do 11 jun 2020 om 13:30

John de Bever heeft zijn fans behoorlijk trots gemaakt met zijn optreden in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Hij durfde het als enige aan om de ietwat opvliegerige rapper Akwasi op zijn plek te zetten en krijgt daarvoor applaus. Dat is te zien op Facebook. Akwasi gedroeg zich onredelijk aan de talkshowtafel van Beau. Op een gegeven moment verweet hij de volstrekt beheerste gastheer zelfs te schreeuwen. De Bever was met stomheid geslagen en brak in vanuit het publiek.

Mag ik ook iets zeggen? Jij schreeuwt harder dan Beau, hè?”, beet De Bever hem toe. Akwasi daarop getergd: “Wie is dit? Wie is deze gast?

De Bever vervolgens: “Praat een beetje normaal, man.

Fans van De Bever vinden het heel goed dat hij Akwasi op zijn plek heeft gezet. Zijn Facebook stroomt vol met complimenten. “Vond het klasse van je dat je ingreep“, zegt Rietje. En Margriet: “Respect voor jou, je zei het hem toch maar. Echt top, zo hoort het.”

Marietje is ook blij met haar idool. “Je had gelijk. Hij kreeg mijn inziens te veel aandacht en tijd om te spreken. Zijn uitleg over zwarte piet in elkaar slaan was niet plausibel.

‘Topfan’ Annie: “Goed gedaan John, hij ging een beetje te ver.

En Rosemarie: “John, jouw gezicht zei ons meer dan duizend woorden en terecht. Zijn gedrag was niet hoe wij zijn opgevoed, respect voor jou.

Nel: “Goedemorgen John, ja ook ik heb zitten kijken en je had gelijk dat je er tussen kwam en je sprak goed tegen hem, met z’n grote mond tegen Beau. Het was weer gezellig met je.

Lees ook: Akwasi woest op Beau: ‘Waarom zit je te schreeuwen?’ (vanochtend)

Foto: RTL
91 Reacties op “John de Bever-fans juichen na tv-uitbrander Akwasi”


 1. xandertje

  we zijn het zat!

 2. John de Bever

  Jij krijgt die roet niet van mijn gezicht dat zou jij willen al trap je op me bek jij bent mijn tranen niet waard

 3. Ron

  Tja zijn rechtse achterban vind dit geweldig natuurlijk. Die zitten thuis te soppen op die 3e hands banken van de Kringloop.

 4. Eveline

  Top gedaan John! Werd tijd dat die zwarte eikel tegengas kreeg, schandalig dat die minkukels zoveel aandacht krijgen.

 5. Remi

  Z’n muziek is volkómen vagina, maar wat is deze man een Held !!

 6. anoniem

  Probleem is dat er vaak mensen op tv te zien zijn die er een extreme mening op nahouden. Dat is goed voor de omzet.

  Gewone mensen kijken wel uit om aan een programma mee te doen… :-)

 7. FENNA

  De verkeerde kreeg een uitbrander!

 8. iemand

  Word eens tijd dat ook het omgekeerde racisme op tv komt. We horen alleen hoe slecht de zwarte bevolking het heeft in Nederland. Niks is er goed niks doen we goed altijd alleen maar kritiek. Terwijl velen hier financieel goed ondersteund worden vergeten ze maar even voor het gemak. Ik word hier nu echt agressief van.

 9. Leonar

  John for president!!

 10. Otto

  Ron pretendeert altijd genuanceerd en weldenkend te zijn, maar zie hoe hij neerkijkt op armere mensen. Je valt door de mand, ventje.

 11. Peter Beense

  Hoi John topper gedaan , wanneer kom jij mijn dikke lul weer eens pijpen ?

 12. anymousin

  @FENNA, wees voorzichtig, eerdaags krijg jij een fikse uitbrander.

 13. Stanislav

  Akwasi heeft het nieuwe boek van Sylvana Simons gelezen.. Zwarte Piet als cashcow.. Hoe Zwarte Piet bashen mijn bankrekening vulde! Dank u wel Sinterklaasje..

 14. Chelsey

  FENNA alles om reacties te krijgen he!

 15. Zomaar

  @Ron.
  Je hoeft niet rechts te zijn om te vinden dat ze helemaal doorslaan.
  Wat ze nu doen is heel Nederland als een racistisch land neerzetten, waar ze een gebeurtenis in de Verenigde Staten voor gebruiken als voorbeeld.
  Een beetje relativeren zou niet slecht zijn.
  Dat een aantal idioten het hele internet vol pleuren met hun extreem rechtse en racistische schrijfsels is niet te ontkennen.
  Maar denk niet dat het nu spijtoptanten zullen worden door die demonstraties, integendeel.

 16. snuifje

  Die Akwasi is een lachwekkende schreeuwlelijk. Wordt alleen door wat overspannen typetjes gevolgd, normaal Nederland lacht erom.

 17. Xxxxx

  Het is een grof schandaal dat wij Nederlanders ons alles maar af laten pakken. Moeten wij het eens in ons hoofd halen om aan de Ramadan of Suikerfeesten te komen. We moeten in Nederland eens wakker worden om ons ook niet alles af te laten pakken. Nederland is veel te SOFT. We laten letterlijk over onze lul fietsen. Het is te gek voor woorden!

 18. Koos

  Het is ook wel heerlijk om continue in de slachtofferrol te blijven hangen lekker blijven klagen over hoe onterecht alles is.

  Je slachtoffer blijven voelen is een keuze.

 19. Flip de Beer

  Een topper die John de Bever. Een dierenvriend van me.

 20. joost

  Ik vind het wel moedig van die de Bever. Recht voor je raap.
  Akwasi , een vervelend ventje, zijn voorouders waren n.b. zelf slavenhandelaren heeft hij zelf ooit verklaard.geef nou zo’n minkukel eens geen aandacht NPO !
  Ik adviseer hem om in november a.s. geen zwarte piet in het gezicht te schoppen als hij er een ziet, zoals hij wil. Dat loopt dan slecht met hem af denk ik.

  De Nederlandse samenleving is per saldo niet racistisch of discriminerend.
  Dit blijkt wel uit de miljoenen autochtonen die we hier hebben laten komen en als ze hun best doen, een prima bestaan kunnen opbouwen, met zelfs kiesrecht en alle zelfde rechten als de Nederlanders.
  Maar ik ben wel klaar met al die linkse activistische clubjes, een grote minderheid n.b., die nu de droevige gebeurtenis in Amerika gebruiken om hier een soort fout klimaat te kweken, onze cultuur, geschiedenis, historie en identiteit aanvallen.
  Als je het hier niet leuk vindt, staat het je vrij om daarheen te gaan waar je je ei wel kwijt kunt.
  Bovendien vergeten wordt, dat in Amerika elk jaar ongeveer 65 politieagenten door criminelen worden doodgeschoten, omdat je in de USA nu eenmaal met een wapen mag rondlopen. Die hebben ook gezinnen met kinderen.
  De politie benaderd nu eenmaal een verdachte daar anders dan hier die lieve politieagent in Nederland. Daar hoor je niemand over, laat staan protesten ervoor.

 21. X

  @Ron: Wat is dit voor een opmerking over de kringloopwinkel?
  Ik had je al niet hoog zitten met je posts over GTST, Boulevard, Big Brother. Bovendien reageer je vaak laat want je Auping ligt lekker zeker. Welke man kijkt dit soort rotzooi, zelfs ik als senior vrouw vind dit niet om aan te gluren.
  Genoeg mensen in Nederland die het niet breed hebben en aangewezen zijn op de kringloop en voedselbank. Bovendien kun je pareltjes vinden bij de kringloop, kijk maar eens naar Tussen kunst en kitsch.
  Ik vind dit een denigrerende opmerking. Punt!
  (Wat jij ook vaak schrijft).

 22. X

  @Otto: Je hebt gelijk dus. Niet meer serieus te nemen, wat ik toch al niet deed. PUNT.

 23. Dirk

  Polonaise mensen!

 24. Ron

  Voelen zich weer een paar mensen aangesproken. Fine, die mening mogen jullie hebben. Ik heb de mijne. En ja..punt.

 25. MolTalk

  Is die Akwasi volkomen doorgesnoven of zo? Een oud-Hollandse MAFKEES is het!

 26. Donald Dumb

  John de Bever.
  Waarvan precies bekend?

 27. X

  John de Bever is met name bekend van zijn hit Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht..vooral populair onder studenten als ik mijn kinderen moet geloven. Had er anders ook nooit van gehoord.

 28. Snаke Chаrmer

  Ron voelt zich ver verheven boven de armere Nederlander. Behalve als die armere Nederlander met een kleurtje heeft natuurlijk. Hypocriete opportunist!

 29. Donald Dumb

  X.
  Ah oke. Jij zegt het.
  Dus gewoon 1 van de vele volkszangers die NL rijk is?

 30. Donald Dumb

  Joost.

  Tja we zijn volledig in de ban van US of A.
  Alles wat daar gebeurd, zal hier ook gebeuren.
  Alleen maar hopen dat er hier op een gegeven moment ook niet dagelijks schietpartijen zijn…

 31. Karel van de graaf

  Heren,heren

 32. Ron

  Ik wilde nog even kwijt dat jullie reacties precies laten zien hoe walgelijk rechts is.
  Gelukkig gaat Femke Halsema nergens heen en Akwasi durft tenminste op te komen tegen racisme in dit land. M doet het trouwens geweldig en legt de vinger ook op de zere plek. Punt.

 33. Karel de Grote

  En dan dat domme: “Wie is dit? Wie is deze gast?” van onze ‘poëtische, anders dan anderen’ rapper. Wat een onnozele domme arrogante misplaatste straat-reactie man.
  Onderscheid je eens en ken je volkszanger-klassiekers.
  Met dit soort arrogante reacties plaatst hij zich weer tussen de gemiddelde straathusselaar no brainer nitwits met een attitude hier in de Bijlmer.

 34. Jan van Eerten

  Respect voor de Bever

 35. critikast

  Wat Beau verzuimde of niet durfde, deed John. Goed werk Johnnie! Jij durft al jaren jezelf te zijn en te zeggen wat je voelt ! Je was ooit de eerste beroepsvoetballer die voor zijn homoseksualiteit durfde uit te komen. Toen vond ik je al een held, maar sinds gisteravond stijg je naar bijna ongekende hoogte in mijn waardering !

 36. Albert

  Begrijp niet als het niet goed is hier in Nederland wat zoek je dan hier ga terug waar je vandaan komt en we hebben weer rust en plek in ons land

 37. Lies

  Ik schop met je mee hoor Akwa! Van buiten ben ik wit maar van binnen ben ik zwart.

 38. Dries Roel Vink

  @ Ron
  en al die linkse gasten genieten zeker van alle haatzaaiers ;-)

 39. Solidarikots

  @ lies:

  Met of zonder stukjes hazelnoot?

 40. Peter Beense

  Hoi John de Bever vanavond een trio met Marianne Weber erbij die vieze stinkhoer

 41. Donald Dumb

  Karel de Grote.

  Ik kende John de Bever ook niet hoor.
  Is dat zo gek dan?
  Ik luister niet naar het genre waarin hij zich begeeft.
  Je doet alsof hij een wereldster is die iedereen moet kennen…

 42. Lola

  Ongepast zijn bemoeienis in dit gesprek … Akwasi maakte terecht een punt: Beau viel hem in de rede, diverse keren stemverheffend .. niet fijn en begrijpelijk dat Akwasi daar iets over zei .. dat het zich dan weer goed oplost is voor ons als kijker mooi om naar te kijken .. en bah, wat een stoorzender opeens .. hoe heet deze man. John de Bever? Nee, hij had zijn mond moeten houden. Fijn dat Beau zich alleen tot Akwasi weer richtte .. Ik vind Akwasi een prachtig mens! Je ziet de pijn in zijn gezicht en wat zag ik bij meneer de Bever: betweterigheid en een vreselijk wijzend storend vingertje! Bah, vreselijke man denk ik nu .. vingertje gebruiken, bazig zijn .. ahum, maatje te klein om verder nog over uit te wijden ..

 43. Ron

  @Lola: amen to that.

 44. Solidarikots

  @lola

  Het overmatig gebruik van punten is ook racisme. Komma’s livesmatters!

 45. Solidarikots

  Als akwasi die pijn in z’n gezicht wilt oplossen moet hij naar een psycholoog. Zwarte Piet lost niets op. Een moorkop lost niets op. Het veranderen van een negerzoen ook niet. Een psycholoog misschien wel.

  Nog steeds krijg ik geen antwoord van die gekkies waarom al mijn zwarte vrienden en gedeelte familie geen pijn voelen bij dingen als zwarte Piet?

 46. Solidarikots

  Als akwasi die pijn in z’n gezicht wilt oplossen moet hij naar een psycholoog. Zwarte Piet lost niets op. Een moorkop lost niets op. Het veranderen van een negrzoen ook niet. Een psycholoog misschien wel.

  Nog steeds krijg ik geen antwoord van die gekkies waarom al mijn zwarte vrienden en gedeelte familie geen pijn voelen bij dingen als zwarte Piet?

 47. Donald Dumb

  Lola.

  Precies. Over stuitende arrogantie gesproken…
  Types als John de Bever denken wat voor te stellen. Ze komen niet verder als kermissen, braderieen en feesten met dronken studenten, maar hebben een air van hier tot Tokio.
  En als je die mensen niet kent ben je in de ogen van zijn paar fans bijna een soort afvallige…

 48. G.ossip

  Ik heb ook veel vrienden die een andere kleur als ik hebben,ik ben blank maar die zeggen merendeel ook als zwarte piet verbannen word wat is het volgende dan,de meeste schreeuwers zijn uit om de samenleving te ontwrichten en daar hebben ze alle tijd voor omdat zij thuis zitten met een uitkering naar keuze.

 49. Weg Ermee

  Respect voor Beau en John.
  Zeer beschaafd en duidelijk deze talentloze zeurpiet ontmaskerd.

 50. Joe Banana

  Waarom gaat zo’n jongen niet lekker naar Ghana, daar heeft hij geen last van witte mensen die zijn leven zo bederven.

 51. De Echte Zwarte Piet

  De Bever Joling Gordon en hun meningen begin steeds meer respect voor die homo`s te krijgen .

 52. Henk Schultenortholt

  Volgens mij gebruikt Akwasi deze hype om zelf wat bekendheid te krijgen want ik had er nog nooit van gehoord.

 53. Henk Huisman

  De Ashanti, waar Akwasi ook toe behoort, kapen het debat over racisme en slavernij:

  https://www.vandaagenmorgen.nl/nieuws/typisch-ashanti-s-lopen-voorop-in-slavernijdebat-akwasi-reserveert-de-gouden-troon-voor-zichzelf

 54. Janneke

  Ik ben benieuwd of RTL dit najaar een andere kijk op Zwarte Piet heeft, de minister-president was behoorlijk duidelijk dat er niets mis is met Zwarte Piet. Ik hoop dus echt dat er een einde komt aan die roetveegpieten van RTL, die programma’s scoren toch voor geen enkele meter.

  Pikzwart gezicht, rode lippen, oorbellen, de roe, niets mis mee.

 55. De Heer

  Net als Sylvana een vervelend persoon om als woordvoerder te hebben. Nare kerel.
  Die man ernaast (die ook aanschoof bij het gesprek daarna) is daar veel beter geschikt voor.

 56. Lola

  @Solidarikots —>> Wil je toch nog graag een ‘punt’ aanhalen:
  Er is geen enkele reden waarom wij een zoet kinderfeest in stand blijven houden met een zogenaamde goed heilig man (?? altijd blank en zittend) en zijn zogenaamde knechten, wel te verstaan, ‘zwarte’ knechten. Het verhaal: een rijke man die allerlei kadootjes koopt en zijn gulle gift (bedrog) door zijn knechten laat bezorgen. Hij heeft allerlei hulpjes voor allerlei taakjes. Waarom alleen met donkere huidskleur? Het is natuurlijk totale onzin om te zeggen dat zijn knechten (pieten) die kleur hebben door de schoorsteen. Er is maar 1 reden en die ligt toch helaas in een schandelijk verleden dat ons landje rijk is: het koloniale verleden van handel in mensen en ze als slaaf behandelen en verkopen en misbruiken of als knecht inzetten. Van oudsher (check de geschiedenis) kregen knechten van rijke kolonisten exact zulke pakken aan, en zulke mutsen op met gekleurde veren. De overeenkomsten zijn er, daar kun je niet omheen. Nu gaat de hele discussie die we in Nederland hebben over ‘racisme’ in haar algemeenheid en daar hoort deze oervervelende ‘zwarte pieten discussie’ ook bij. Het is werkelijk van de zotte dat we hier mee door blijven gaan. We gedragen ons als domme schapen die alsmaar jaar in jaar uit dit blijven vieren??? Een kinderfeest kan nog veel leuker en veel zoeter zijn als we er een creatieve draai aan gaan geven en ook stoppen met de grote leugen die we kleine kindjes vertellen, nml. het bestaan van een zogenaamde goed heilig man met zwarte knechten. En als ze 8 jaar worden krijgen ze te horen dat het een grote leugen was. Pardon? Waar zijn we mee bezig?
  Ik vind het fijn om te horen dat jij mensen kent die ook een donkere huidskleur genieten en hier geen enkele pijn voelen bij het racistische aspect van dit leugenachtige feest. Gelukkig maar, want ik ga er nog steeds vanuit dat we het met de beste bedoelingen leuk willen maken voor kinderen zonder racistisch aspect, maar helaas is dat aspect wel degelijk aanwezig als we onze oogkleppen afdoen. Gewoon mee stoppen en kinderen een toffer en leuker en vooral kleurijker verhaal vertellen waar we in de toekomst veel meer mee kunnen doen en vruchtbaar is voor nog vele generaties na ons, in alle kleuren en in elke maat en elk werelddeel.

 57. Jack Hiemstra

  @Lola; Goh. Wat een lang verhaal! Wat bedoel nu eigenlijk? Sinterklaas bestaat niet, is een fictief figuur. Scheelt weer 387 woorden!

 58. Jaap

  Uitstekende actie. Media en de activisten hebben niet door dat ze alleen maar rechts in de kaart spelen. Zag gister M , het was absurd. Op naar de verkiezingen van volgend jaar en ga zo door jongens zoals gezegd het komt rechts ten goede.

 59. Jaap

  Lola de voorvaderen van Awkasi en airfraier hebben in het verleden een grote rol gespeeld in slavenhandel. Awkase stelde in interview dat hij geen schuld heeft en geen excuus maakt voor de daden van zijn voorvaders. Vreemd áls je eist dat witten excuus moeten maken. Airfraier heeft in intervieue aangegeven dat hij een homofobie heeft. Lekker die Goden van jouw.

 60. NL

  Als het een moslim was had hij zijn smoel niet open getrokken omdat het bange scheiters , maar ze zijn de slavenhandelaars kinderen dus zijn de slaven kinderen te min .

 61. NL

  Ze zijn blijkbaar vergeten wat de rede is dat de heren daar zitten, door de wreedheden van hun voor ouders moordenaar, lafaard rovers van het ergste soort ,mede door de slaven is Nederland zo rijk geworden AUB lafbekken. Jullie moeten je schamen .

 62. rob1970

  Wie Sinterklaas wil vieren doet dat en wil het niet wil vieren doet dat gewoon niet. Maar het is zomer. Ik heb helemaal nog geen zin in Sinterklaas, dus laat staan een zwarte piet discussie. Het is echt ongelofelijk dat de Zwarte Piet discussie nu ook in de zomer is. En dat allemaal door BLM. 1 demonstratie was prima geweest . Laten we stoppen met deze demonstraties en met elkaar gaan praten. Als witte man durf ik bijna niets meer te zeggen als ik een allochtone zie. Bang als dat ik wordt afgeschilderd als racist. Laten we gaan zitten en het er eens goed over praten, want dit gaat helemaal uit de hand lopen. Amerikaanse toestanden met plunderingen en doden tot gevolg. BLM zorgt voor een splitsing in de samenleven .
  Oproepen tot geweld ivoor een kinderfeest en een sprookjes figuur is echt belachelijk. Waar zit je verstand. Geen geweld , niet de schuld bij een ander zoeken, maar gewoon aan het werk. In dit land zijn zoveel kansen, grijp ze.

 63. Ajoly

  Ja ze hebben niks geleerd of weten niks van hun zwarte bladzijde in hun geschiedenis. Ja die John de Bever liedjes schoren ook nooit zo hoog ook geen slimme man. Ze snappen er niks van 1ding moeten ze beginnen te zeggen tegen die mensen ga die boek Roofstaat lezen en dan komen jullie iets te weten over je geschiedenis. Misschien kunnen ze iedereen die een keer geven als Sinterklaas cadeau.

 64. Shadow1100

  Ik las van de week:
  Oké, wij schaffen Zwarte Piet af en spelen dan ook geen Sinterklaasje met de (on)ontwikkelingshulp……..
  Prachtig

 65. Solidarikots

  Je kiest je voor om je zo te voelen. Net als al mijn zwarte vrienden en gedeelte familie zich er niet voor kiezen. Zij kunnen zich zo ook voelen maar voelen niets.

  En uit onderzoek blijkt notabene dat zo veel generaties later je niet eens meer iets van slavernij verleden kunt voelen.

  Er is iets mis bij deze mensen. Het is nooit genoeg. Anders was het makkelijk geweest, dan hadden we zwarte Piet iets kunnen aanpassen. Maar zwarte Piet lost niets op.

 66. Ajoly

  @Ron goeie reactie, je bent mijn held net als Akwasi hij verdiend een standbeeld.

 67. Solidarikots

  Voel je pijn van binnen praat je met de ander. Wil je gehoord worden ga je niet lopen blèrren agressief gedrag vertonen. Dat heeft niets met iets willen oplossen te maken. Daarom valt er ook niets op te losse. Want 99 procent van de donkere mensen heeft niet eens problemen met zwarte Piet.

 68. Dij Enkletser

  Lola

  Steeds weer Eenzijdige Berichtgeving Over Zwarte Piet :
  Veel kortzichtige Mensen Verwarren constant de Amerikaanse “Black Face ” met “Zwarte Piet” Dit zijn 2 verschillende Figuren met een verschillende > Oorsprong en Geschiedenis < Alleen de kleur Zwart is de enige overeenkomst ,en de Kleur Zwart is VRIJ< om door Iedereen te gebruiken.
  Zwarte Piet is Cool en omdat hij "zwart is,is hij Magisch ..
  En is OER.
  "Zwarte" Piet is ál een Oeroud figuur uit Voorchristelijke Tijden (nog ver vóór de koloniale tijden) in heel Europa en zelfs Iran ( Perzië )
  En heeft te maken met Vruchtbaarheid , …
  en zoals Donkere Mensen in Afrika zich bij Rituelen helemaal met Witte klei insmeren ,doen Blanke Mensen dat met Roet.
  Dat kun je niet zomaar afschaffen ,dat zijn Onze Wortels,is Onze Geschiedenis,Afschaffen is Culturele Genocide.

  Kijk bv. filmpjes van Arnold jan Scheer ,die op de NPO niet worden uitgezonden , omdat ze niet in het Anti-Piet Propaganda Plaatje passen !

  Over Zwarte Piet historiek.net/de-ontwikkeling-van-zwarte-piet/46689/

  Arnold Jan scheer http://www.youtube.com/user/arnoldjanscheer

 69. M

  Ik ben ook met een man getrouwd die een donker huidskleur heeft.
  Waarom krijgt die arrogante rapper nog een podium?
  Zwarte piet moet gewoon blijven!

  Zelfs in Suriname hebben ze Sinterklaas met zwarte pieten.

  Die mensen die hierover klagen hebben totaal geen zelfvertrouwen.

  Enige wat zij doen is een grote bek hebben en de boel op de kop zetten.

 70. Fudral

  Lees en brеng jouwzelf kennis toe! want elke Nederlander heeft bloed aan jouw handen!

 71. Solidarikots

  @m zo is het helemaal!

  Dit is zowel zwart als wit tuig. Die hebben niets met de maatschappij. Die willen niets oplossen. Gaan zichzelf racistisch agressief lopen opstellen en blèrren.

  Terwijl de normale zwarte en blanke bevolking helemaal geen last heeft van die zwarte Piet.

 72. Solidarikots

  @ fudral: je hebt helemaal gelijk. Slimme opmerking.

  Iedereen heeft bloed aan z’n handen, zwart als wit. Anders kunnen je spieren niet functioneren en kun je jezelf niet bewegen.

 73. Lina lientje

  Weg met zwarte piet!!!! Blackface is racisme!! Jullie leven te veel in jullie white privilege, verdiep jullie eens in de geschiedenis of zijn jullie van zo’n achter wijk tokkies die geen school gehad hebben? Mafklappers

 74. Solidarikots

  Lina:

  Ik heb me verdiept in m’n zwarte vrienden en gedeelte zwarte familie. En niemand heeft problemen met zwarte Piet. Niemand van hun vrienden ook.

  Je kan geen slachtoffer zijn van iets wat zo veel generaties geleden heeft gespeeld. Het enige wat je kunt doen is dat verafschuwen. Een zwarte Piet veranderen maakt geen verschil. Dat is een obsessie die zwarte Piet.

 75. Solidarikots

  @lina:

  Ik wens je ook al vast veel succes met het verwerken van de tweede wereldoorlog. Hoor wel als je daar bent geland in de tijdlijn. Maar daar zit je nog ver vandaan.

 76. Maddy

  Lees de link van @Henk Huisman 19:32,
  Lees dan ook de reacties van Surinamers in het stuk: Nazaten slaven ‘belachelijk gemaakt’ met bezoek Ashanti-koning aan Suriname, 24 nov. 2018.
  Dankjewel Henk.

 77. Momo

  @Lola

  Je moet je naam veranderen in ‘Blabla’.

 78. Cees

  Even, om met die internetoplichter te spreken: “Waar hebben we het over”.

 79. 👀

  Cees je oubollig taalgebruik hou dat in de gaten.

 80. Mar

  Oh, wat hadden Akwassie en Airfryer weer veel praatjes.De witten hebben het weer gedaan, en zijn de oorzaak van hun ‘verdrietjes en zielepijn’. Feit dat ze ook profiteren van de sociale voorzieningen en uitkeringen, waar de werkende Nederlanders flink aan meebetalen, wordt voor het gemak maar even verzwegen. Zielig hoor, om als teerhartig zieltje in allerlei talkshows met je grote waffel je geroepen voelen een Nederlandse traditie/ kinderfeest om zeep te helpen.
  Ik zou zeggen: als jullie je niet thuis voelen in Nederland, hou je smoel, en niemand belet je om weg te gaan.

 81. Dirk

  Het is bijna weekend!!

  Handen in de lucht!!

  Jij… krijgt… die… lach niet van mijn gezicht, ja dat zou je wel willen!

 82. Jannie van der Meulen

  Stond even versteld dat John de Bever zich er mee bemoeide, ik zie dit nooit gebeuren in een talk show met alleen witte mensen, dit is op zich zelf al racistisch.

  Akelig ventje lijkt het me ook, gemene uitstraling. Hij had gewoon zijn bek moeten houden.

 83. Lola

  @Momo —- dus ‘Blabla’ spreekt jou meer aan, prima! Dank voor het lezen :-D

 84. Ronald

  Lola heeft volkomen gelijk.
  Vreselijke man die John. De PVV droop er vanaf.

 85. Leo knots

  Klasse van John. Wat een ongelooflijk eng mannetje die Akwasi

 86. Donald Dumb

  Leo Knots.

  Kan wezen maar ik denk dat Akwasi zich weinig aantrekt van de mening van een volkszangertje…

 87. Jannie van der Meulen

  Akwasi was helemaal hyper bij Baeu , die speech van hem om de dam kan niet door de beugel, daar probeert hij zich met ingewikkelde woorden uit de te komen. Hij is fout geweest punt uit. Misschien een goed idee om eens langs meester John te gaan, die mag wel een trap op zijn gezicht. Zo te zien zit hem dat altijd nog dwars, logisch ook het had niet mijn kind moeten zijn dat de meester zegt jij bent al kankerzwart.

 88. Jannie van der Meulen

  Nog even voor de duidelijkheid ik bedoel hiermee wel John de Bever met zijn venijnig koppie.

  Akelig ventje lijkt het me ook, gemene uitstraling. Hij had gewoon zijn bek moeten houden.

 89. Hans

  Ben benieuwd naar november!

 90. Maddy

  @Jannie van der Meulen
  Dat een meester zoiets gruwelijks tegen een kind zegt, daar zijn geen woorden voor! En idd dat had ook geen meester tegen mijn kind moeten zeggen!

 91. Annabella

  Lola Hmmm, je wijdt wel héél lang uit over die ‘bah, vreselijke man, maatje te klein om nog over uit te wijden’…!! Hahahaha

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.