Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen

Geplaatst op do 11 jun 2020 om 14:00

Met elk tv-optreden werkt de boze rapper Akwasi zichzelf verder in de nesten. Na zijn optreden bij Beau heeft hij de poppen helemáál aan het dansen: hij heeft de tv-avond van Angela de Jong verpest. Dat is vandaag te lezen in het AD. Na zich eerst een uur geërgerd te hebben aan haar vroegere tv-vriendin Margriet van der Linden en haar PR-offensief voor Femke Halsema, zapte Angela naar Beau. “Hij had vier zwarte mannen aan tafel. Ah gezellig, benieuwd of het nog over Zwarte Piet zou gaan.

Angela zag een hoop boosheid door het tv-scherm heen komen. Ze wordt doodmoe van al die grachtengordelmedia. “Als je alles gelooft wat je hoort en ziet is er maar één conclusie mogelijk: Nederland is door en door verrot.”

Ook de AD-diva vindt racisme vreselijk. “Maar laten we een ding niet vergeten: racisme zit in elk mens. Zwarten maken zich er net zo schuldig aan.”

De televisie is nu lekker bezig om het land te polariseren door types als Akwasi aan tafel te zetten, vindt Angela. “Je hoeft geen glazen bol te hebben om te voorspellen welke kant het opgaat als het racismedebat aan talkshowtafels blijft worden aangevoerd door een rapper die met uitpuilende ogen schreeuwde dat hij Zwarte Piet in het gezicht gaat trappen.”

Dat het op het moment van uitspreken een metafoor was wil er bij mij net zo slecht in als dat het in Nederland zo verrot is als de tv ons momenteel voorspiegelt.”

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: NPO
100 Reacties op “Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen”


 1. Sjors van Kempen

  Bedoelt Angela met haar citaat over uitpuilende ogen dat Akwasi zo stoned als een garnaal was?

  Dat zou heel goed kunnen.

 2. Koos

  Deze mensen hebben allemaal een te groot ego en zullen altijd wel ergens slachtoffer van zijn, aard van het beestje denk ik.

 3. Flip de Beer

  Tsjonge. Gelukkig wist John de Beer het goed recht te zetten!

 4. Boris

  ‘Ah gezellig, benieuwd of het nog over Zwarte Piet zou gaan.’

  Dit klinkt anders behoorlijk vooringenomen en een tikkeltje racistisch.

 5. chris?

  Gezellig voor haar echtgenoot, zo’n partner die de hele avond TV moet kijken

 6. Snake Charmer

  Angela heeft gekozen. Ze verkiest en promoot de obscure weg van pro-racisme en pro-slaven. Maar wel elke zaterdag vol hypocriet een broodje shoarma naar binnen werken, zoals te zien aan die bleke dikke Hollandse varkensbek van haar.

 7. Kawasaki

  Ze moeten blij zijn dat ze in zo’n goed geregeld land als Nederland mogen wonen Dankzij de slavenhandel… Ze moeten gewoon even leren om het positief te zien.

 8. Kuis

  Iedere groep bevoordeeld bewust en onbewust zijn eigen groep.

  De een noemt dat corruptie, een ander noemt het een samenzwering, weer een ander noemt het een lobby… en nog een ander noemt het racisme…

  Wat is de OPLOSSING?

 9. Kroelkip

  Staat zwarte humor gelijk aan foute humor?

 10. Bart

  Angela heeft alweer helemaal gelijk!

 11. Fikkie

  Gewoon geen aandacht schenken aan Akwasi, dan is deze hype ook weer heel snel over. Hij en zijn clubje moeten eens stoppen met slachtoffertje spelen. Er is nog een andere bevolkingsgroep in dit land die exact hetzelfde doen en de Nederlanders hebben dat allang door en die groep wordt ook al doodgezwegen. Het probleem aanpakken dat wel, maar niet gedwongen. Zwarte Piet is geen racisme en dat zal ik blijven zeggen. Als je de geschiedenis kent achter het ontstaan van zwarte piet, babbel je wel anders, of je moet niet kunnen of willen lezen.

 12. Zwarte Humor

  youtube.com/watch?v=w6o8vBtqY9w

 13. Zomaar

  @Kawasaki.
  Het geld dat toen verdiend werd met de slavenhandel is nog steeds te vinden bij de mensen met “Oud Geld”
  Voor de gewone hardwerkende Nederlander begon de welvaart pas een aantal jaren na de Tweede Wereldoorlog.

 14. FENNA

  Spuit elf Angela ook weer een mening

  Gisteren wist ze het verschil niet tussen de EO, WNL, VPRO etc etc en nu weet ze het verschil niet tussen goed en kwaad en verward de discussie tussen links en rechts of zwart en wit. Racisme heeft geen kleur muts.

  Wat een armoe bij het AD.

 15. xandertje

  Lees hier even wat die Floyd voor strafblad had. Hoe hij behandeld is is natuurlijk niet goed te praten maar het moet nu maar eens klaar zijn met dat gedemonstreer. Steek je hand in eigen boezem. Hoge schooluitval, hoge criminaliteit. Ga daar aan werken!
  https://www.rtlnieuws.nl/economie/opinie/column/5149366/waar-blijven-de-demonstraties-tegen-de-misdaad

 16. Dartsfan

  Ze heeft helemaal gelijk, maar ik kan me niet voorstellen dat mensen blij zijn als ze Angela (leterlijk) over zich heen krijgen

 17. Maarten

  1 van de eerste keren dat ik het volledig met Angela de Jong eens ben. Ik word schijtziek van dat schuldgevoel aanpraten aan iedere blake. Dit speelt al een jaar of 8 en het wordt met het jaar erger lijkt het wel.

 18. kritisch avro-lid

  Stilaan word ik wel een beetje fan van Angela. Daarbij wordt ze wel “geholpen” door het niveau van de interviewers (en bijbehorende redacties) van de diverse babbelprogramma’s.

  Ze zegt niets nieuws maar zij is wel degene die er uberhaupt een platform voor heeft. En ze zegt het nog op een redelijk manier en niet op de onbehouwen manier zoals bij VI en Geenstijl. En dat heeft ook wel weer zijn charme. Angela, mocht het ooit zover komen, “je mag dan bij mij”

 19. ⚔️⚔️⚔️

  WIJ STOPPEN MET ZWARTE PIET ALS ALLE CRIMINELE BUITENLANDERS DIRECT HET LAND UIT WORDEN GEZET BIJ DE EERSTE BESTE MISDAAD.

 20. Tsja

  Deze hele non discussie leidt af van de ware discussie; racisme in onze samenleving. Iets wat een serieus probleem is. Fijn dat onze talkshows weer totaal niet zijn uitgerust om dit op zinnige wijze te bespreken.

 21. Huib

  Angela verwoordt precies hoe ik er over denk!

 22. Gerard Cocks

  Ik denk dat Akwasi vooral een karikatuur van zichzelf is geworden. Boze, racismekaarten trekkende niet al te talentvolle B-categorie rappert die alleen maar een heel klein beetje bekend was vanwege het feit dat hij een kleurtje heeft en daarom af en toe bij DWDD werd uitgenodigd. Hij is te veel in zichzelf gaan geloven.

 23. X

  Typhoon die zegt ook wel eens last te hebben gehad van etnisch profileren hoor je nu niet. Ik ben geen fan van hiphop rap maar dit doet hij goed. Je nu aansluiten bij het clubje van Akwasi is de doodsteek voor je carriere.

 24. Wilfred Degens

  Ik ben het 100% eens met de zienswijze van Angela. Goed om te lezen dat zij zo’n gezonde kijk op zulke massa hysterische kwesties heeft. Iedere vorm van racisme is apert fout. Dat geldt niets minder voor de zwarten. Alleen de witten die dat overkomt gaan nergens zo zielig het slachtoffer spelen. Die hoor je daarover nooit in South Africa. Zij hebben dit item leren relativeren tot; ieder mens is af en toe een racist, al is het in gedachten. De Zwarte Piet shopper niet uitgezonderd. In ons land noemen we zoiets; De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Zwarte mensen vind ik mooi en mits volledig geïntegreerd respect waardige medemensen.

 25. Curryworst

  @X,
  Typhoon klaagde over etnisch profileren en mocht daarover uithuilen bij DWDD.
  Niet veel later heeft hij een nachtje mogen vertoeven in de cel omdat hij bij het benzinestation van Hazeldonk wegreed zonder te betalen.

 26. Wilfred Degens

  *Zwarte Piet schopper (mijn corrector houder er een eigen spelling op na)

 27. Wilfred Degens

  Corrector!!!!

 28. anoniem

  wie de schoen past

  er was eens een tv programma genaamd

  banana split

  daar kwam een politie man in voor

  dochter zou pa kennis laten maken met een neger

  na hoeveel jaar is dat

  en het geburd weer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 29. idioot

  Het land wordt langzaam hysterisch. En omdat de kranten en tv shows moeten worden gevuld, krijgt dit alles nog een platform ook. Lekker alles uitvergroten en ondertussen ontstaat de indruk dat niks meer mag en kan.

 30. Wilfred Degens

  @curryworst, wanneer dat juist is, om bij z’n aanhouding de verbalisant voor racist uit te maken? Komt me en iedereen bekend voor.

 31. Rich

  It’s never gonna stop if we keep pulling out the cows out of the river.

 32. X

  @Curryworst: Dat bedoel ik ook daarom houdt hij zich nu gedeisd.

 33. Wilfred Degens

  *Zwarte Piet schopper (mijn corrector houdt er een eigen spelling op na)

 34. Roos

  AD:
  Akwasi speelt negen concerten binnen drie dagen in Paradiso.

 35. HBaz

  Kan Guido den Aantrekker zich niet verkleden als Zwarte Piet? En liefst ook zwart geschminkt dan!

 36. arie

  Wel goed dat Angela in het AD genuanceerd durft te schrijven en niet achter al die partijdige en vooringenomen linkse elites ,die op de Nederlandse televisie presenteren, als een hondje naloopt.

  Want het wordt inderdaad wel een beetje erg veel wat thans een kleine linkse activisten en grote minderheid club ons willen doen geloven en lastig vallen.
  Zij willen Nederland hun historie, geschiedenis, cultuur en identiteit ten behoeve voor zichzelf overnemen en veranderen.
  Terwijl ze als autochtonen in dit land op elk gebied ooit ook welkom waren, verwend worden en dezelfde rechten hebben als elke Nederlander..
  Net als Angela, ben ik nu wel die linkse NPO hélemaal zat en gezegd dient te worden dat wij als belastingbetalers een miljard euro nog ook aan die eenzijdige rare figuren kwijt zijn.
  Hoe lang pikken we dit nog. Ik ben klaar met dat racisme en discriminatie gedoe hier.
  Ik ben met dit activiteiten racisme en discriminatie verhaal nu wel helemaal klaar.
  Zelf werk ik me rot en heb geen tijd om ergens s’middags te demonstreren. Zij wel?

 37. Chelsey

  Hij krijgt zin negen concerten in Paradiso nu wel vol zeker, nu hij zoveel media aandacht heeft gegenereerd. Wat een loser ! alles voor de kaartverkoop

 38. Bruine primaat uit Ghana

  Zeg luister eens hier! Ik ben een bruine Primaat uit Ghana. Ik ben ongevraagd naar jullie toe gekomen. Ik heb alles gehad en aan jullie te danken. En nu zeg ik met een oproep tot geweld, wat jullie smeerlappen allemaal fout doen en moeten veranderen. Want anders zwaait er wat. Ik heb het morele gelijk aan mijn bruine zijde.
  Ik blijf mijn beide handen ophouden en ik ga hier nooit meer weg.

 39. ikweethetbeter

  Op 10 juni praten we alweer over zwarte piet ,ik begin mij schuldig te voelen dat ik blank ben .Dinsdagavond heb ik opsporing gezocht en gekeken er worden weer heel wat gekleurde mensen gezocht AKWASIE nooit meer op tv alsjeblieft !!!!!!

 40. Grace

  Groot gelijk

 41. Van Wippensteyn

  Als het aan deze primaat ligt, worden blanken per trein gedeporteerd naar heropvoedingskampen.
  Ene schaars besnorde Oostenrijker had ook al zo’n plan.

 42. Pieterke

  Helemaal eens met Angela over die ‘kopschopper’.

  Welkom in Polarisatieland. Voorheen Nederland dat door hem en KZOP helemaal naar de klote is geholpen.

 43. Mauritius

  Ik en mijn zwarte vrienden zijn het ook beu, er is helemaal geen racisten probleem in Nederland.

 44. Huismaker

  Deze man rekende op de onvoorwaardelijke steun van het mediakartel (NPO/Radio1/SBS/RTL). Met alle jaknikkers en politiek correcten. Maar ons volk denkt er compleet anders over. Deze man heeft totaal geen sympathie onder het volk.

 45. Lachgas

  Waar blijven chinezen, japaners, vietnamezen, oeigoeren, etc?

 46. vshs

  stel nou heh

  zwarte piet word verboden

  kozp bestaat pas sinds 2011
  blijkbaar was het daarvoor geen probleem

  wat gaat die loser jeffrey airfryer dan doen ??

  iets anders verzinnen om weer professioneel slachtoffer te spelen ?

 47. Blinde Herdershond

  Wilfred Degens
  do 11 jun 2020 om 14:45

  Deze blanke Zuid Afrikaanse vrouw doet haar mond wel open. De media negeren haar alleen volkomen, verkeerde kleurtje.

  https://www.youtube.com/watch?v=QXHRHVmtFHw

 48. Jack Hiemstra

  De ‘linkse’ reacties pikt men er zo uit. Proberen te shockeren met kinderachtige taal! Precies zoals gemeld is er geen ruimte voor argumenten! Scheldwoordjes met -ist, die ook mega LINKS waren. Het barst bij links van zgn ‘hoog’ opgeleiden die overal hun praatje klaar hebben staan maar dit kleine detail wordt angstvallig verzwegen! Zelfs Bongo de schoonmaker weet dat!

 49. X

  @Lachgas:: Chinezen werken zich de pleuris en hebben geen tijd voor deze onzin. Was 30 jaar geleden in Maleisie waar Chinezen gediscrimineerd werden. Waarom? Omdat ze met hun harde werken verder kwamen dan de inwoners die geen chinees waren.
  Dat is hier net zo.

 50. gerdien

  Altijd lachen hier met die voorspelbare reacties van hypocriet Nederland onder aanvoering van burgertrut Angela de Jong van wie Humberto Tan van de tv af moest omdat ‘ie was vreemd gegaan. Nee, we zijn net als Angela héél erg tegen racisme, echt waar, maar: ze doen het zelf ook, Chinezen hoor je nooit klagen, vroeger vond iedereen Zwarte Piet leuk (nee, hoor, in de jaren ’60 werd er al over geklaagd), je mag ook niks meer zeggen (jawel, maar anderen mogen je tegen spreken), etc. etc.

 51. Bart

  @Gerard Cox Helemaal juist en goed verwoord.

 52. Je lelijke moeder

  Ik vind dat iedereen gewoon zn bakkes moet houden en dat de eerste de beste die nog een keer gaat lopen schreeuwen op straat over wat dan ook uitgezet moet worden naar Iran.

  Eens kijken of ze daar ook zo lopen te schreeuwen dan?

  Het zal daar waarschijnlijk niet lang duren voordat je Dan met een touw om je nek aan een hijskraan omhoog gehesen wordt op het marktplein! En dat daarvan een filmpje van geupload wordt op youtube ( doen ze daar!! Zoek maar op youtube)

 53. Mappy

  Ik denk dat alle bronzen beelden van witte mensen weg moeten.
  Want ze zijn toch wit en brons is bruin.
  Of valt dit niet onder brown facing ?

 54. Arie op Safari

  Waar gaat dit eindigen?
  Begin het allemaal een beetje zat te worden met elke keer de racisme kaart te trekken, om vervolgens kracht termen te gebruiken die aanzetten tot geweld en dan begrijpt de blanke medemens het weer allemaal niet..

  Gister was op tv een perfect voorbeeld van iemand die te veel in zichzelf is gaan geloven en daardoor totaal de nuance niet meer kan toe passen..
  Het zou niet uitmaken of hij blauw met paarse stippen is; het gedrag is gewoon helemaal verrot te noemen.. iemand corrigeert hem terecht en het enige dat hij kan uitbrengen: wie is dat? Totaal de weg kwijt..

 55. Solidarikots

  Waarom voelen mijn zwarte vrienden en gedeelte familie totaal geen pijn van zwarte Piet?

 56. critikast

  Ze zaten er weer allemaal, bijna op de schoot van M: Akwasi, mislukt raadslid Simons, Claudia de Breij natuurlijk, Geert Mak en nog een paar bekende faces. En M maar haar best doen om het kwade daglicht boven Halsema weg te nemen ! Wat is ze toch een voorspelbare vrouw en in feite een voorleesmevrouw van een slecht redactioneel programma. Ik gok op de aanwezigheid van Halsema vanavond, dan is de hele club deze week weer aan de beurt geweest. Ik snap niet dat KRO en NCRV mevrouw M niet eens tot de orde roepen met haar voorspelbare tafelgasten. Zum kotzen !

 57. Solidarikots

  Het maakt niet eens uit of je voor of tegen zwarte Piet bent. Het veranderen van die zwarte Piet lost niets op. Als het nou iets zou oplossen. Los van zo veel zwarte mensen die ik ken er helemaal geen last van hebben. Waarom voelen zij dan geen pijn?

 58. 010

  Angela zegt dat racisme in elk mens zit en ik denk dat zij in grote lijnen gelijk heeft. Vooropgesteld geen enkele kleur of soort is beter dan een andere. Ikzelf ben wit, mijn vrouw komt uit Afrika en is zwart. Ik houd van haar niet vanwege de kleur maar om wat zij is en wat zij doet. Black or white? It doesn’ matter.

  Het zal altijd zo blijven, de incidenten onder mensen. Onder de witten, onder de zwarten, onder de bruinen, onder de lichtgetinten etc. Alleen wanneer de incidenten plaatsvinden tussen de witten en de anderen dan wordt dat racistisch genoemd. Omgekeerd, wanneer de witten slachtoffer zijn en de andere kleuren dader, dan wordt er nooit gesproken over racisme. Waarom, omdat men vindt dat de witten rijk zijn, betere banen hebben, minder werklozen? Feit is dat dit lang niet geldt voor alle witten en dat er aan de andere kant veel gekleurde Nederlanders prachtige carrieres hebben gemaakt zoals burgemeester en voorzitter Tweede Kamer. Met andere woorden als je het beter wil hebben dan moeten witten en zwarten hun best doen. Het gelul over slavernij is als een drug om nu vele jaren later je ongenoegen te tonen. Echter, het ligt aan de mensen zelf, beter je best doen en de zwakkere witte het nakijken geven. Presteren.

 59. Solidarikots

  En uit onderzoek blijkt ook gewoon dat pijn ophoudt na zo veel generaties. Dat kan niet eens dat je pijn voelt van slavernij van zo lang geleden.

  De 2e wereldoorlog is nog dichterbij, waarom hebben mensen van nu die dat niet hebben meegemaakt daar geen last van?

 60. Lies

  Ik schop met je mee hoor Akwa! Van buiten ben ik wit maar van binnen ben ik zwart.

 61. Solidarikots

  Laat die asikswartsie maar lekker veel op tv komen.l en zichzelf voor schut zetten. Iedereen wordt straks toch racisme moe. En het grootste gedeelte van zwarte mensen kan zich toch totaal niet vinden in dit soort gekken.

 62. Wilfred Degens

  @blinde herdershond, je gaat onze toestand van de klagende zwarte gemeenschap toch niet vergelijken met de beelden van deze van God en de hele wereld verlaten witte vrouw? Ben je in de steek gelaten door je gevoel voor proporties? Zoiets komt bij onze zwarte gemeenschap niet voor zonder dat allerlei hulpdiensten daadwerkelijk in actie zouden komen. Maar je hebt gelijk hoor, maar kijk dan niet naar de verschillen met de leefomstandigheden dit verpakt in allerlei sociale voorzieningen en uitkeringen.

 63. @lies

  Laat je nakijken, rare rassenverrader.

 64. David

  Pas op Akwasi kan niet tegen blanke vrouwen met een mening.
  Zwarte vrouwen worden meteen met een mening besneden of gestenigd.

 65. Max

  @arie Niet alleen de NPO doet er aan mee, vlak RTL niet uit met hun nieuws en Beau/ JInek. Bijna even erg…

 66. Solidarikots

  Als akwasi die pijn in z’n gezicht wilt oplossen moet hij naar een psycholoog. Zwarte Piet lost niets op. Een moorkop lost niets op. Het veranderen van een ngerzoen ook niet. Een psycholoog misschien wel.

  Nog steeds krijg ik geen antwoord van die gekkies waarom al mijn zwarte vrienden en gedeelte familie geen pijn voelen bij dingen als zwarte Piet?

 67. Prive

  Totaal geen fan van Angela de Jong, maar hier slaat zij de spijker 2x op zijn kop.
  Jaja klein Holland año 2020.

 68. Ellebel

  Dit zegt alles weet je wat zo apart is? In 2017 gaf Akwasi een interview aan De Volkskrant. En in dat interview gaf hij aan totaal niet te geloven in de (racistische) erfzonde. Sterker nog, gaf hij toe, zijn eigen voorouders waren rijk in Ghana en verkochten árme Ghanezen aan Nederlandse slavenhandelaren. Als iemand daar iets van wilde zeggen zou hij woest reageren.

 69. Solidarikots

  Het is nu nog alleen een beetje wachten op de eerste transzwartengenders.

  Een blanke die in de verkeerde huid geboren is. Die transitie ondergaat naar een zwarte huid.

 70. Brink2529

  afgelopen weekend kwam ik de film
  Die Hard with a Vengeance (1995) weer eens tegen….discriminatie jegens een blanke gaat de gehele film door.

 71. Tvbubble

  Volgens mij zat Akwasi er niet zomaar. Heel toevallig gaat vandaag zijn concerttour in verkoop….tja…..zou het nog geen minuut volhouden zo’n gast.

 72. Solidarikots

  Laat die akwasi maar eens een dagje meelopen met een albino in Afrika die nu nog worden afgeslacht, kijken of hij zich dan nog zo racistisch bejegend voelt.

 73. Ronaldz

  Oh wat verrassend, Angela is negatief over een donkere Nederlander.
  Overigens vind ik die Akwasi gewoon een mega idioot.

 74. Bromsnor

  @ Solidarikots, wat dacht je van homo’s in een gemiddeld Afrikaans land. Die zijn hun leven daar ook niet zeker. Zelf zijn die mensen met een donkere huidskleur ook niet zo verdraagzaam hoor.

 75. Wyatt

  Bash Akwasi dag 4 al?

 76. De Echte Zwarte Piet

  Goed gesproken Angela . Het zijn zelf rascisten . Dat ze er eerst maar eens voor zorgen dat ze niet elke week in opsporing verzocht komen misschien krijgen ze dan meer respect . Maar nee oude mensen overvallen , drugshandel liquidaties etc , het is gewoon tuig van de richel natuurlijk zijn er goede bij maar dat geldt ook voor de blanke agenten die nu ook maar even over een kam worden geschoren alsof dat ze de gehele dag bezig zijn met nekklemmen aanleggen. Dat ze die naam van de wereld draait door maar gauw veranderen in links draaft weer door.

 77. Likkeрot

  @gerdiеn. Moet jij zeggen, hypoсriete leugеnachtige ***.

 78. Henk Huisman

  De Ashanti, waar Akwasi ook toe behoort, kapen het debat over racisme en slavernij:

  https://www.vandaagenmorgen.nl/nieuws/typisch-ashanti-s-lopen-voorop-in-slavernijdebat-akwasi-reserveert-de-gouden-troon-voor-zichzelf

 79. Emmy

  JEETJE wat een gezeik en wat laten mensen weer hun ware aard zien. Als iemand geëmotioneerd iets zegt wat een ander niet aan staat omdat men aan zwarte Piet komt dan is het weer een grote fout. Want als iemand boos is en zegt dat hij iemand wel iets kan aandoen dan spoort die persoon een ander aan tot geweld hahaha toch..belachelijk!
  Zwarte Piet wordt gezien als traditie… en het feest wordt aangepast wanneer men dat zelf wilt stelletje hypocrieten. Het is een kinderfeest waar een fictie verhaal wordt aangehouden. Tegenwoordig wordt zwarte Piet Piet genoemd op de basisscholen maar een ieder blijft zo bekrompen om hem zwart te blijven noemen. Omdat de blanke kinderen getraumatiseerd werden doordat ze letterlijk bang waren om meegenomen te worden naar Spanje werd dat fabeltje weggehaald. Maar als een donkere persoon, geboren en belastingbetalend wonend in Nederland beledigen dat kan gewoon… bij tegenspraak komt men met fucking traditie! Want het gevoel van een ander doet er niet toe. Jullie hebben het empatisch vermogen NIET om dit te willen begrijpen stelletje hypocrieten!
  ZWARTE PIET IS HET SYNONIEM UIT DE TIJD VAN DE SLAVERNIJ DIE TIJD DIE NEDERLAND NIET MET ZIJN NEDERLANDERS WILT DELEN OM DE ONTWETENDE TE SCHOLEN OVER DE SLAVERNIJ EN TE LATEN WETEN HOE NEDERLAND IS OPGEBOUWD DOOR HUN KOLONIETIJD MAAR WEL EEN FEEST ALS TRADITIE BEHOUDEN DIE DAT REFLECTEERT!!! EN MEER FEITELIJKE ARGUMENTEN ALS DEZE ! En aangezien Nederland de meeste donkere mensen zelf heeft geleerd om voor je mening uit te komen en tot actie te komen als er verandering moet plaatsvinden dan doet men dat ook! Niemand is belangrijker dan een ander we zijn gelijk. Dan laten we dan uitbeelden. dat we het menen. Maar gezien we al jaren deze discussie houden laat zien dat we niet streven naar samengehorigheid.

 80. iemand

  Iedereen moet kijken naar You Tube Up network De hypocrisie van de Black Lives Matter beweging. Ja en het wordt gepresenteerd door 2 donkere jongemannen. Eindelijk ander geluid.

 81. Ome Cor

  Mensen, ik kom even langs met de pet voor een one-way ticket voor Akwasi richting buitenland waar het allemaal veel beter is dan hier. Maarre psssst, niet doorvertellen, zo’n buitenland bestaat helemaal niet, niet zeggen hè……

 82. Simon Dekker

  “Maar laten we een ding niet vergeten: racisme zit in elk mens. Zwarten maken zich er net zo schuldig aan.”

  Hoppa. Angela de Jong stijgt ineens GRUWELIJK in mijn achting. Dán ben je goddomme een heldin.

 83. rob1970

  Ik wil op tv een goede discussie. Een echte. Want die demonstranten praten alleen voor eigen publiek, maar je moet altijd de mening van een ander horen. Onder blanken zitten racisten, zeker. Maar onder de gekleurde medemens ook. Om de tafel mensen het gaat echt uit de hand lopen. Dat moeten we niet willen. Het land is veel te goed, voor dit soort onzin.

 84. Jaja...

  @⚔️⚔️⚔️: EENS!

 85. Henry

  Angela ze bent een kanjer. Precies de spijker op zijn kop.

 86. De heer is mijn herder

  Mijn herder pist tegen de slagboom van het mediapark.

 87. Julske

  Vandaag is Angela koningin, morgen is ze weer die dikke olifant. Zo wispelturig. Zwart , geel , wit, God houdt van jullie allen. Is Akwasi zijn mening, respecteren jullie dat. Jullie doen het zelfde ook hier op MC, dagelijks discriminerend. Ik schaam me dat ik een witte huidskleur heb. Foei toch.

 88. Solidarikots

  @julske: dan ben je een transhuidskleurgender.

  Als je in het verkeerde lichaam zit, waarom doe je dan geen huidskleurtransitie. Tegenwoordig maken ze van een kut ook een lul. Dus dat moet ook nog wel kunnen.

  Huid is maar huid. Ik ben in de zomer niet trotser dan de winter op mijn kleur. Ik weet niet wat die damschreeuwracisten nou zo problemen hebben met al die kleuren.

  Ik zie mijn zwarte vrienden en familie als dezelfde personen. Daarom spreek ik normaal ook niet over een kleur.

 89. Jaja...

  Van oorsprong ben ik links, daar zit m’n hart. En niet racistisch. Maar onderhand ben ik kotsmisselijk van alle “import”, die meent in Nederland te kunnen vertellen wat wel en niet mag. Simpelweg: ze kunnen de vrijheid niet aan, en proberen op slinkse (want we hebben toch recht op … vul zelf maar in) manieren te bereiken, waar ze in hun voormalige land alleen van konden dromen.
  Bevalt het je hier niet? Ga ergens anders heen dan, maar houd op ons autochtonen de cultuur van jullie vroegere vaderland door de strot te duwen.
  En zeik niet zo over wat er eeuwen geleden is gebeurd! Ga voor mijn part terug naar het land waaruit je gevlucht bent en help dat weer op te bouwen.
  Dan doe je écht iets wat er toe doet.
  En zwarte Nederlanders: het ligt er maar aan waar je zelf de nadruk op legt… Voel je je Nederlander of voornamelijk zwart? Als je je normaal gedraagt heb ik respect voor je! En dan mogen “blanken” wat mij betreft gestraft worden als zij zich niet fatsoenlijk gedragen, op welke manier dan ook.

 90. Ad

  Op zich wel droevig dat de door ons betaalde publieke omroep zich steeds meer profileert als links tegengeluid van de commerciële omroepen die ze zien als het rechtse geluid. Ze hebben hun mond vol over verbinden, maar hebben er geen behoefte aan zich het beeld aan te meten als de omroep van alle Nederlanders. De polarisatie wordt steeds meer een splijtzwam.
  En wees maar blij dat corona er is, anders hadden we bij de publieken nu al volop in de ‘linkse’ verkiezingsmodus moeten zitten van 2021.

 91. Britt Scholte Lover

  Zoveel mogelijk reacties op dit soort berichten, hoe meer er nog komen op MC

 92. Geronimo

  @Tsja
  Je kan in het leven staan zoals Chinezen en Indonesiërs, met doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen en hard werken. Je kan ook in het leven staan als een slachtoffer.

 93. Jaja...

  @ Henk Huisman: Prima link!!!

  Ik zet ‘m nog een keer neer:

  https://www.vandaagenmorgen.nl/nieuws/typisch-ashanti-s-lopen-voorop-in-slavernijdebat-akwasi-reserveert-de-gouden-troon-voor-zichzelf

  Treffend voorbeeld van de splinter en de balk 👍

 94. HEINO

  ANGELA FOR PRESIDENT NOW

 95. B-noniem

  Angela de Jong is een rechtse heks. Ze hoort thuis op GeenStijl, niet bij het AD.

 96. Geronimo

  B-noniem
  Ergens heb je een punt. Wat moet zij bij de krant die fout was tijdens de coronacrisis?

 97. robb

  Angela is geen tv recensent meer ze gebruikt het om haar mening weer te geven , die dan opgepakt word door niemand minder dan Wilders ,of ze daar blij van word ik denk het niet.

 98. StefanV

  Ik ben blij dat er in de media nog het geluid van mensen als Angela de Jong klinkt. Ze spreekt namens heel veel Nederlanders.

 99. Tom

  Die hele npo, op1, nieuwsuur, M en ga zo maar door zijn hét verlengstuk en bolwerk van (extreem) links. Een geleide mening die zij zelf als kritisch beschouwen maar niets met objectiviteit. Het wordt hoog tijd deze hele publieke organisatie schoon te vegen.
  Want eigenlijk is het heel simpel. Wat Akwasi propageerde was precies hetzelfde als de blanke agent de zwarte Floydd deed. Maar dan andersom of niet soms. Begrijpie, zwarte Akwasi trapt hoofd van een waarschijnlijk feestvierende verklede blanke in elkaar.

 100. Hendrik

  A. U. B. geeft niet meer zo veel aandacht aan deze kloot Akwasi. Zonde voor onze tijd, beter tijd maken voor onze gezondheid.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.