Oei: Akwasi krijgt nu ook Angela de Jong over zich heen

Met elk tv-optreden werkt de boze rapper Akwasi zichzelf verder in de nesten. Na zijn optreden bij Beau heeft hij de poppen helemáál aan het dansen: hij heeft de tv-avond van Angela de Jong verpest. Dat is vandaag te lezen in het AD. Na zich eerst een uur geërgerd te hebben aan haar vroegere tv-vriendin Margriet van der Linden en haar PR-offensief voor Femke Halsema, zapte Angela naar Beau. “Hij had vier zwarte mannen aan tafel. Ah gezellig, benieuwd of het nog over Zwarte Piet zou gaan.

Angela zag een hoop boosheid door het tv-scherm heen komen. Ze wordt doodmoe van al die grachtengordelmedia. “Als je alles gelooft wat je hoort en ziet is er maar één conclusie mogelijk: Nederland is door en door verrot.”

Ook de AD-diva vindt racisme vreselijk. “Maar laten we een ding niet vergeten: racisme zit in elk mens. Zwarten maken zich er net zo schuldig aan.”

De televisie is nu lekker bezig om het land te polariseren door types als Akwasi aan tafel te zetten, vindt Angela. “Je hoeft geen glazen bol te hebben om te voorspellen welke kant het opgaat als het racismedebat aan talkshowtafels blijft worden aangevoerd door een rapper die met uitpuilende ogen schreeuwde dat hij Zwarte Piet in het gezicht gaat trappen.”

Dat het op het moment van uitspreken een metafoor was wil er bij mij net zo slecht in als dat het in Nederland zo verrot is als de tv ons momenteel voorspiegelt.”

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen