Wereldwijde coronaprimeur voor Holland’s Got Talent

RTL 4 zet de opnames van één van zijn grootste amusementsshows, Holland’s Got Talent, gewoon door, óndanks alle maatregelen rondom het coronavirus. Daarmee is de Nederlandse versie wereldwijd de eerste Got Talent die wordt opgenomen in coronatijd, heeft host Humberto Tan gezegd in RTL Boulevard. Het is een spannende tijd, zegt de presentator. “Holland’s Got Talent in Nederland is de eerste Got Talent van over de hele wereld die na coronatijd wordt opgenomen.”

Het zou voor RTL 4 een behoorlijke aderlating zijn om al het grote amusement te laten vervallen. Niet alleen alle drie de Voice-edities gaan daarom door, maar ook een show als Holland’s Got Talent, waarin het publiek een prominente rol speelt.

Er moeten wel een aantal aanpassingen gedaan worden, vertelt Tan. “De jury moet uit elkaar zitten, een groot scherm, ik sta net op een andere plek, het publiek kan niet allemaal in dezelfde zaal dus moet een beetje verdeeld worden.”

Door al die maatregelen is het gewoon veilig om het programma op te nemen, verzekert de presentator. “Er zijn allemaal dingen op bedacht om het zo coronaproof mogelijk te maken.”

Overigens zette Holland’s Got Talent vorig jaar zijn minst bekeken finale ooit neer: er keken 1,5 miljoen mensen. Ter vergelijking: het eerste seizoen bij RTL 4 sloot af met 2,6 miljoen kijkers.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen