Margriet van der Linden stipt hiv-grappen in VI aan

Margriet van der Linden heeft Rob Verlinden woensdagavond in haar talkshow kort gevraagd naar zijn woede over de hiv-grappen die over hem zijn gemaakt in Veronica Inside. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van der Linden had drie prominenten van Eigen Huis & Tuin aan tafel zitten om te praten over het einde van dat programma in de huidige opzet, maar de presentatrice wilde het met Verlinde ook kort over de tv-rel hebben. “Rob, toch even met jou beginnen.”

Van der Linden: “Jij hebt zelf ook open gesproken over je persoonlijke gezondheidscrisis. Je hebt hiv, daar word je goed voor behandeld en je leeft nog. Zo is het inmiddels met die ziekte. Ondertussen worden er in VI grappen over gemaakt. Ik heb gelezen dat jou dat stak.”

Verlinden daarop: “Ja, ik vind namelijk dat er een ethiek is in de journalistiek dat je over ziektes geen grappen gaat maken en als er grappen gemaakt worden, dan betrek ik die persoon er persoonlijk in en dan kan hij misschien meelachen en dan kan hij de grap bepalen, maar dat moet je niet voor een ander doen.”

Het raakt je heel diep, dat moet je niet doen. Dat is echt de grens. Dat zijn mensen die hebben één hersencel die niet wil delen, dat is ook een probleem.”

Van der Linden: “Dan gaan we naar Eigen Huis & Tuin, dan hebben we dat even afgehandeld.”

Lees ook: Rob Verlinden verdrietig over walgelijke hiv-grappen VI (woensdag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen