Rob Verlinden verdrietig over walgelijke hiv-grappen VI

Weinig dingen zijn zo laaghartig als grappen maken en lachen over iemands gezondheidssituatie. Toch deinzen de mannen van Veronica Inside er niet voor terug. Na de onthulling van Rob Verlinden afgelopen november dat hij al 28 jaar leeft met een positieve hiv-status, werd hij het mikpunt van spot in VI: Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee gierden over zijn hiv-besmetting. De heren hebben er geen spijt van, aangezien de beelden vrijdag werden herhaald.

Wilfred Genee vertelde vrijdag na de herhaling van de beelden trots dat daar veel ‘boze berichten’ over binnen waren gekomen. Derksen besloot er een schepje bovenop te doen. Hij verspreidde bewust het fake news dat Verlinden aids zou hebben, terwijl hij al tientallen jaren met succes hiv-remmers slikt en dus geen aids kan krijgen.

Het doet Verlinden veel verdriet, vertelt hij vandaag in De Telegraaf. “Dit soort dingen grijpen me aan. Ik snap ook niet zo goed waarom dit nog een keer uitgezonden moet worden. Wat een onnozelheid is dit. Als je gaat stigmatiseren over bepaalde ziektes, dan bevind je jezelf op heel glad ijs. Het doet mij ook pijn.

Ik wil er liever ook niet naar kijken, als ze zo over je praten. Ik snap best dat je onder het mom van een grap iets kan roepen. Maar dit kan echt niet.”

En daar heeft Verlinden natuurlijk groot gelijk in.

Lees ook: VI blijft Rob Verlinden stigmatiseren: ‘Hij heeft aids!’ (maandag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen