Op1 na Jinek-flater: ‘Wij nemen 1,5 meter goed in acht’

De talkshow van Eva Jinek werd woensdag flink in het hemd gezet: als de camera’s draaien houdt iedereen keurig anderhalve meter afstand van elkaar, maar toen de tv-makers zich onbespied waanden, liep iedereen ineens kris-kras door elkaar. RTL heeft nu beterschap beloofd, maar hoe zit het eigenlijk bij de concurrerende talkshow Op1? Hoofdredacteur Herman Meijer heeft op Radio 1 gezegd dat de coronaregels op zijn studiovloer wél goed worden nageleefd.

Het gaat goed op de studiovloer, aldus Meijer. “We zijn helemaal over op de anderhalvemetereconomie. We zijn een talkshow waarin de mensen, zowel de presentatoren als de gasten, anderhalve meter van elkaar zitten.”

Er is ook al geruime tijd geen publiek, vervolgt Meijer. “Er komen ook heel weinig mensen met onze gasten mee en er wordt niet geschminkt. Alles blijft op afstand, afstand, afstand. We zijn veiliger dan de bouwmarkt, de supermarkt en de vuilstort bij elkaar.

Waarom zitten er nog wel talkshowgasten aan tafel? Kan dat niet via Skype? “We zijn een talkshow, en daarin nodig je mensen aan tafel uit. Dat is het beste voor de informatieoverdracht, en de interactie tussen publiek en presentatoren.”

Dat is belangrijk, want op dit moment vervullen we voor veel mensen een belangrijke rol in de informatievoorziening, dagelijks zo’n 1,5 miljoen.

Foto: NPO, RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen