Marieke wil Beau achterna met human interest-tv

Marieke Elsinga wil in de toekomst graag tv-programma’s gaan maken in het genre human interest, net zoals Beau van Erven Dorens dat bijvoorbeeld doet. Dat vertelt de Qmusic-presentatrice in gesprek met JAN. Beau maakt voor RTL 4 al jaren programma’s met daklozen en andere hulpeloze mensen. Het inlevingsvermogen dat hij heeft denkt Marieke ook te hebben. “Ik zou heel graag humaninterestprogramma’s willen maken, zoals Beau van Erven Dorens en Sophie Hilbrand.”

Marieke denkt dat human interst tegenwoordig ook helemaal in is. “Daar komt bij RTL ook steeds meer ruimte voor“, zegt de radiovrouw, die ook nog regelmatig te zien is in Boulevard.

Waar Beau tijdens de opnames van zijn daklozenshows 24 uur per dag klaarstond voor zijn kandidaten, heeft Marieke daar nauwelijks tijd voor. Zij staat elke dag voor dag en dauw op om samen met Mattie Valk de radioluisteraar wakker te lachen.

Zo’n dag begint héél vroeg, geeft Marieke toe. “Om 4.41 uur gaat de wekker. Dan snooze ik tot 4.45 uur, lees nieuwsapps tot 4.48 uur, ga douchen en aankleden en eet twee kiwi’s terwijl mijn kat Kiki ook eet. Om 5.17 uur loop ik vier verdiepingen naar beneden, spring in mijn auto en kom om 5.29 uur aan op het parkeerterrein van Qmusic. Tot op de minuut nauwkeurig is alles altijd hetzelfde.

Het combineren van Qmusic met RTL Boulevard is haar uiteindelijk erg zwaar gevallen. Sterker nog: ze ging erdoor kapot.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen