Marieke ging kapot door combi Boulevard en Qmusic

Marieke Elsinga kreeg vorig jaar een mooi aanbod van Qmusic: ze mocht samen met Mattie Valk de ochtendshow gaan presenteren. Ze accepteerde het aanbod en dacht RTL Boulevard er gewoon naast te kunnen blijven doen. Dat bleek iets te overmoedig, blijkt nu. Volgens de presentatrice ging ze er bijna aan onderdoor. “Ik merkte het fysiek. Ik voel dan mijn ademhaling en mijn hart tekeergaan, een druk op mijn borst en kaken die klemmen van de spanning“, zegt ze nu in de JAN.

De ochtendshow is om 9.00 uur afgelopen, maar voor RTL Boulevard moet ze om 18.30 uur weer paraat staan. “Dan ben ik tussendoor wel een paar uur vrij, maar dan blijven die hartslag en mijn ademhaling hoog zitten.

Als een soort Bridget Jones postte ze een huilfoto op Instagram en belde ze hysterisch huilend haar moeder op. “Dat wilde ik eigenlijk helemaal niet, want dan gaat ze zich zorgen maken, maar ik kookte helemaal over en heb haar toen half hyperventilerend, huilend opgebeld. ‘Wat is er aan de hand, is Kiki dood?!’, was het eerste wat ze zei.

Ze heeft het onderschat, geeft Elsinga toe. “Eigenlijk ben ik me pas gaan realiseren dat die combinatie best pittig is toen mijn programmadirecteur bij Qmusic zei: ‘Hé Mariek, gaat het eigenlijk wel? Ik zie je zo veel werken.’ ‘Joh,’ reageerde ik, ‘als ik mijn uren optel en die vergelijk met die van jou, verschilt het niet zo veel hoor.‘”

Maar zo werkt het niet, antwoordde haar baas. “Want jij moet die uren volledig aanstaan en ik modder af en toe ook wat aan”, zei hij tegen haar.

Elsinga: “Dat was wel een wake-upcall. Pas toen dacht ik: o ja, het is misschien niet zo gek dat ik soms moeilijk kan schakelen. En best oké als ik daar hulp bij vraag.”

Het JAN-interview met Marieke Elsinga kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen