Marieke ging kapot door combi Boulevard en Qmusic

Geplaatst op do 21 nov 2019 om 10:30

Marieke Elsinga kreeg vorig jaar een mooi aanbod van Qmusic: ze mocht samen met Mattie Valk de ochtendshow gaan presenteren. Ze accepteerde het aanbod en dacht RTL Boulevard er gewoon naast te kunnen blijven doen. Dat bleek iets te overmoedig, blijkt nu. Volgens de presentatrice ging ze er bijna aan onderdoor. “Ik merkte het fysiek. Ik voel dan mijn ademhaling en mijn hart tekeergaan, een druk op mijn borst en kaken die klemmen van de spanning“, zegt ze nu in de JAN.

De ochtendshow is om 9.00 uur afgelopen, maar voor RTL Boulevard moet ze om 18.30 uur weer paraat staan. “Dan ben ik tussendoor wel een paar uur vrij, maar dan blijven die hartslag en mijn ademhaling hoog zitten.

Als een soort Bridget Jones postte ze een huilfoto op Instagram en belde ze hysterisch huilend haar moeder op. “Dat wilde ik eigenlijk helemaal niet, want dan gaat ze zich zorgen maken, maar ik kookte helemaal over en heb haar toen half hyperventilerend, huilend opgebeld. ‘Wat is er aan de hand, is Kiki dood?!’, was het eerste wat ze zei.

Ze heeft het onderschat, geeft Elsinga toe. “Eigenlijk ben ik me pas gaan realiseren dat die combinatie best pittig is toen mijn programmadirecteur bij Qmusic zei: ‘Hé Mariek, gaat het eigenlijk wel? Ik zie je zo veel werken.’ ‘Joh,’ reageerde ik, ‘als ik mijn uren optel en die vergelijk met die van jou, verschilt het niet zo veel hoor.‘”

Maar zo werkt het niet, antwoordde haar baas. “Want jij moet die uren volledig aanstaan en ik modder af en toe ook wat aan”, zei hij tegen haar.

Elsinga: “Dat was wel een wake-upcall. Pas toen dacht ik: o ja, het is misschien niet zo gek dat ik soms moeilijk kan schakelen. En best oké als ik daar hulp bij vraag.”

Het JAN-interview met Marieke Elsinga kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
24 Reacties op “Marieke ging kapot door combi Boulevard en Qmusic”


 1. Huilebalk

  Ga een paar weken meelopen in een ziekenhuis of op een school

  Huilebalk

  O ja, ze verdienen ook nog VEEL minder.

 2. Erwin

  Ik begrijp hoe ze zich voelt. Tegelijk zijn er talloze mensen die veel harder werken, voor veel minder geld, met minder ja-knikkers en aandacht, maar in de harde realiteit van dagelijkse ellende moeten zien te knokken. Dan relativeer je je verhaal proper.

 3. Gwendolyn

  Wie is Kiki?

 4. Bridget Maasland

  Loop eens een keer mee met mij en Andre, dan zie je pas wat hard werken is!

 5. Peter Wingender

  Wat een nieuws weer met die Marieke

 6. K.C.T.

  BNers, jankende, nietstoevoegende, talentloze, karakterloze huilebalken!!! De toekomst van Nederland, is rozegroen,!!! janken janken janke, mannen en vrouwen, we zien het verschil niet meer,,, een grote genderloze nichtenshow

 7. anonymous

  Deze vrouw heeft zo’n vreselijke stem, hoort niet op radio en tv.

 8. Zayyez

  Wil je een harde of zachte hengst aan het rad?

 9. Gerard

  Och och wat heb ik het zwaar. 1 uur tv en 3 uur een beetje radio. Totaal 4 uurtjes aanwezig zijn. Ieder mens werkt gewoon 8 uur per dag.

 10. Duiven Tilly

  Aankomend talent stort in – Deze dame is best wel veel met zichzelf bezig – teveel

 11. Anny

  Tijd klopt niet helemaal, dat Marieke pas om 18.30 in de studio moet zijn voor RTLBoulevard.
  Het is bekend dat dit tijdstip veel vroeger ligt. Dit ter bespreking en voorbereiding van de komende uitzending.

  Ik denk ook niet dat het werk de boosdoener is, maar de korte nachten. Denk ook eens aan de reistijd(en) ze woont natuurlijk niet naast de studio’s

 12. Timo

  Er zijn zóveel jonge Instababes, GTST-acteurs en tv-personalities die zichzelf ontzettend geweldig vinden en op hun 30e erachter komen dat ze helemaal niets hebben geleerd, niet klaar zijn voor de echte wereld en compleet burn-out en blut aan de grond raken. Hilversumse psychologen mogen er een vleugel gaan aanbouwen.

 13. Joris Mul

  Marieke Elzinga is een paard, maar wel zo dom als een ezel.

 14. HBaz

  Die Marieke toch. Had ze geen verkering met Mark Rutte in verkiezingstijd? Daarna was het weer snel uit. Die kan ik niet serieus meer nemen.

 15. Ilse

  God kind, doe es normaal, ga werken in de zorg, dat is pas zwaar. Marieke kan niet presenteren, misschien is doen alsof wel heul zwaar

 16. HalloJumbo

  Shemale.

 17. Annie

  wer

  Top rondborstige kuikens alleen op deze site! Volg de link en je zult er geen spijt van krijgen! —> http://www.kisstok.com

 18. Achmed

  Het blijft een mooie kerel.

 19. Pietpiet

  Voorspelbaar, de reacties hierboven. Ik vind het heel sterk dat ze dit deelt. Powervrouw. Je moet leven met de druk alles openbaar te doen en iedereen vindt wat van je. Dat heb je in de zorg niet. Het argument dat je er zelf voor hebt gekozen is ook zwak: dat heb je ook gedaan als je in de zorg en het onderwijs zit! Heel goed je zwaktes te kennen. Ik geloof dat de druk bij radio en televisie enorm hoog ligt, zware voorbereiding en je werkt als anderen op de bank hangen…

 20. Zomaar een persoon

  Misschien is dat bn’er-leven wel helemaal niet zo leuk en makkelijk als we denken.

 21. By the way

  En wat is nu de conclusie van dit alles?

 22. Jan hhw

  Marieke is gewoon een topper! Doe het maar is gewoon een dubbele baan. Respect voor haar!

 23. Roely

  @Pietpiet
  Inderdaad, ze maakt best veel uren. En die korte nachten zullen haar echt wel opbreken. Maar na alle reacties gelezen te hebben zijn er blijkbaar mensen die denken dat ze ’s avonds om half zeven zo aan kan schuiven bij Boulevard… Tja, dan krijg je de simpele reacties dat de zorg veel zwaarder is en dat ze niet moet zeuren.

 24. Kayleigh

  Ga iets doen wat je wel kunt want presenteren kun je duidelijk niet!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.