John de Mol: ‘Catherine Keyl, ik vind je een bitch’

Catherine Keyl en John de Mol hebben in het verleden flinke aanvaringen met elkaar gehad, maar ze losten het altijd professioneel met elkaar op. Wel vond de mediatycoon haar op sommige momenten een bitch. Dat zegt de 73-jarige tv-ster van weleer in de podcast Littekens. Catherine en John hebben enige tijd met elkaar samengewerkt. “Ik heb met John de Mol wel eens enorme woorden gehad over dingen toen ik de 5 Uur Show deed, want die produceerde hij toen.”

Toch koestert de presentatrice geen wrok. “Hij is een faire speler, weet je wel. Ik vond het gewoon prettig om met hem te discussiëren. Dan riep hij: ‘Je hebt geen gelijk!’ Ik zei: ‘Laat het me dan bewijzen!’”

Kan ze een voorbeeld noemen? “Dat ging dan over de 5 Uur Show, waarin ik aan het eind – zo rond 17.50 uur – een discussie over actuele onderwerpen wilde hebben. Dat zag John helemaal niet onzin. Dat was onzin en daar zaten mensen helemaal niet op te wachten, zei hij. Ik zei: ‘Laten we het een maand proberen.’”

Na een maand was dat het best scorende onderwerp, aldus La Keyl. “Natuurlijk, mensen komen uit hun werk en willen weten wat er die dag gebeurd is. Dan horen ze een discussie en kunnen ze hun eigen mening vormen.”

Toen zei John: ‘Ik vind je een bitch, maar je had wel gelijk.’ Nou, fijn, en dan gaan we gewoon weer verder.”

De podcast Littekens kunt u beluisteren op Juke.nl.

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen