RTL 4 stopt met BN’er-lijken in Baantjer

De vroeger razendpopulaire RTL 4-serie Baantjer keert vanavond terug op de buis met een nieuwe serie afleveringen. De cast is nieuw, maar ook de opzet is nieuw. Zo beginnen de afleveringen voortaan niet meer met een BN’er-lijk. Dat vertelt acteur Waldemar Torenstra aan NU.nl. Vroeger stonden alle Baantjer-afleveringen op zichzelf, maar de revival heeft een langer verhaal, zonder een losse moord in elke aflevering. Daarom is afgezien van het traditionele BN’er-lijk in de opening.

Er is bewust voor gekozen, zegt Torenstra. “Een Annechien Steenhuizen zou natuurlijk heel grappig zijn als lijk. Iemand die het journaal presenteert verwacht je niet daar en kun je goed gebruiken om de spanning een beetje te breken. Maar omdat deze serie anders is opgebouwd en je juist in die spanning wil blijven, zou het het verhaal kunnen afbreken. En dat wil je niet.

De comeback van het BN’er-lijk is wel besproken. “We hebben het er wel over gehad, of Victor Reinier niet tof zou zijn als lijk. Maar ook daarbij geldt: je haalt je eigen verhaallijn onderuit.

De verwachtingen zijn hooggespannen: RTL 4 trapt af met een dubbele aflevering. “Hier komt ook nog bij dat het gemaakt wordt door een commerciële omroep, er is veel geld in geïnvesteerd. Het is geen Filmfonds-project waarbij je kan denken: het was een prachtige film, duizend mensen hebben dat gezien en dat is goed.”

Wij maken een commerciële serie en daar moeten gewoon heel veel mensen naar kijken. En als er niemand kijkt, dan is dat gewoon kak.

Baantjer: Het Begin is van 20.30 tot 22.30 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen