NU.nl: ‘Britt Dekker kan niet tegen kritiek’

Geplaatst op zo 10 nov 2019 om 10:00

De verongelijkte reactie van Britt Dekker op een kritische column van tv-criticus Angela de Jong levert de tv-ster enige imagoschade op. Dat blijkt uit reacties in de media. Dekker wordt massaal gesteund door haar paardenmeisjes, maar anderen vinden haar reactie onhandig. RTL Boulevard-ster Luuk Ikink gaf al aan de boze reactie niet echt te begrijpen, De Jong zelf wijt haar overtrokken reactie aan het ‘Talpa-virus’ en NU.nl wijst nu op een slecht incasseringsvermogen.

Dekker wil liever alleen complimenten horen, denkt NU.nl. “Britt Dekker kan niet tegen kritiek. In het leven hoor je toch het liefst dat alles wat je doet fantastisch is. Je werk, je privéleven, of je school: het is niet voor niets dat sociale media volstaan met succesverhalen. Het leven is gewoon veel leuker als alles goed gaat. Kritiek krijgen is dan rot.

De Jong leverde inhoudelijke kritiek op het SBS 6-programma van Dekker, dat afgelopen maandag met erg weinig kijkers van start ging. “Net als je het gevoel hebt dat je de boel een beetje op orde hebt, krijg je te horen dat iets toch niet helemaal lekker verliep, of dat je iets anders had moeten aanpakken. Ja ja, van je fouten moet je leren, maar fouten maken is gewoon niet leuk“, aldus NU.nl.

Als tv-criticus doet De Jong gewoon haar werk, stelt de nieuwssite. “Britt Dekker snapt dat principe, maar echt blij wordt ze er niet van“, zo is te lezen. “Dat er mensen boos reageren op de column van Angela, noemt Britt dan ook ‘mooi’.

Andere BN’ers die niet tegen de kritiek van Angela de Jong kunnen zijn onder meer Gordon en Wendy van Dijk, niet geheel toevallig ook werkzaam bij Talpa.

Lees ook:
Britt Dekker slacht Angela de Jong af: ‘Met je rotstuk!’ (dinsdag)
Luuk Ikink begrijpt boze Britt niet, Wendy steunt Britt (woensdag)
Angela teleurgesteld in Britt: ‘Besmet met Talpa-virus’ (zaterdag)

Foto: RTL
24 Reacties op “NU.nl: ‘Britt Dekker kan niet tegen kritiek’”


 1. Jomanda - AD Roddelblad

  Ik mis de reacties bij Pauw waar Britt heel sterk haar reactie gaf.

  Dit is allemaal zo eenzijdig richting Pro RTL

 2. Bram

  @Jomanda – AD Roddelblad / NPO Kijker: Hahahahaha, bij jou is de nuance nog verder zoek, en is het allemaal zo eenzijding richting Pro Talpa.

 3. arie

  Het is voor mij ongelofelijk dat aan deze juffrouw Britt zoveel podium wordt gegeven.
  Zonde van het geld.
  Zij presteert helemaal niks en haar verdienmodel is eigenlijk een soort afspiegeling – zeker qua taalgebruik – van leden van de jostiband. ( Waar ik overigens helemaal niks op tegen heb.)
  Maar dat zwakzinnig gel.l van haar is tenenkrommend.
  John de Mol moet ook in therapie, want die gaf haar een paard!!

 4. EEEE

  Raadseltje over paarden:
  11 is a horse
  22 is 1 2
  11 1 1 race 1 day and
  22 1 1 2

  Verder programma kut! Eenzijdig. Gemaakt alsof je grote personality bent, maar niet meer dan leuke kortstondige sidekick. Paardenmeisje stick to what you know. (vetaling voor Brit. Doe wat je WEL kunt). Morgen cijfers 220.000 als ze geluk heeft.

 5. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela de Jong heeft weer scherp op zitten letten.
  Wat nou, boze Britt? Zouden ze er bij Talpa niet beter aan doen om een beetje te gaan opletten hoe die zg. programma’s er uit komen te zien na de montage?
  Deze registratie van een dagje meelopen met Britt Dekker was best wel tamelijk saai, het is dat er af en toe en paard in beeld kwam anders waren we nog wel veel eerder afgehaakt.
  Paarden altijd +1.
  Nu gaan we naar de Ikea.
  Dat zouden meer mensen moeten doen.
  Gehaktballen altijd +1.

 6. Ohnoo

  Wat een zeikerds bij dat uberlinkse Nu.nl.
  De site met de stasi praktijken dat er geen vragen gesteld mogen worden over de semi wetenschap m.b.t. het milieu gaat nu oordelen over andereñ? Dat is lef hebben.
  Als iemand kritiek krijgt mag hij of zij zich ook gewoon verweren in dit land.
  Dat is geen gebrek aan incasseringsvermogen, dat is gewoon je goed recht.

 7. Bob

  Mediacourant begint eng te worden, de enige die imagoschade heeft opgelopen na dit hele verhaal is Angela de Jong. Lees maar eens alle reacties onder haar berichten over Britt.

 8. Sem

  Nu.nl?
  Je bedoelt die Stalinistische site waar alleen gelijkgestemden hun geluid mogen laten horen en de rest gecensureerd of geboycot wordt?
  Die site is erger dan de pravda.

 9. Suzy Wang

  Britt is n dotje.

 10. AD

  Ik heb genoten van Youp gisteren in NRC

  Het AD gaat de Telegraf nu al voorbij richting afvoerput wat roddels en leugens betreft.

 11. Paard en wagen

  Ik ben benieuwd hoe een programma van Angela eruit ziet als zij ooit aan de macht komt in tv wereld. Torenhoge kijkcijfers… ik vind haar erg lijken op Marcy uit Married with children-)

 12. Roely

  En Angela kan duidelijk ook niet tegen kritiek.

 13. MarkoV

  Meneertje MC wat een achterhaald stukje wederom.

 14. Menno

  Die ratten van Nu.nl vreten uit de hand van Jessyr Klaver en dulden zelf geen enkele vorm van kritiek, als de mening onwelgevallig is dan worden reakites verwijderd en kritisch zijn op de milieumaatregelen mag al helemaal niet dat gehersenspoelde tuig.
  Dat soort Pol Pot figuren hebben nu kritiek op Brit Dekker hahaha stelletje blinde flapdrollen, iets van de splinter in het oog van de ander en de balk in die van jezelf misschien……….

 15. Jur

  Je kunt natuurlijk net zo goed zeggen dat de Jong niet tegen kritiek kan als Britt zegt het niet met haar eens te zijn.

 16. Yvette vd N

  Ik heb de reactie van Britt op Angela gelezen en die was echt netjes. Ze beet van zich af, maar liet wel Angela in haar waarde. Ze gaf aan dat Angela ook maar doet waar ze voor betaald wordt, en dat ze denkt dat Angela verder een prima mens is.
  En waarom zou Britt niet de kans grijpen om geld (of in haar geval een paard) te krijgen voor iets wat ze leuk vindt? Ze doet er niemand kwaad mee, in tegenstelling tot mevrouw de Jong die, naar mijn mening, mensen affakkelt om zichzelf beter te voelen…

 17. JDJ

  Britt rulezzzz!

 18. sukkel

  Meissie kan niks volgende program voor Britt heet ….over het paard getild

 19. Ulyusus

  Britt Dekker en ik hebben veel gemeen.
  Britt houdt van frikandellen.
  Ik hou van frikandellen.
  Het enige verschil is dat ik er uitjes en mayonaise op doe en Britt slingert er een zadel overheen.
  Vrouw naar m’n hart..

 20. Tess

  Worden de stukjes hier op Media Courant soms geschreven door Angela de Jong? Wat een negativiteit zeg!

  Ik lees overal alleen maar mensen die Britt steunen en haar groot gelijk geven en hier worden al de hele week berichten geplaatst dat zij niet tegen kritiek zou kunnen.. Het werd hoog tijd dat er eens iemand reageerde op de tenenkrommende altijd maar negatieve stukken van Angela de Jong!!

  Voor mij geen MediaCourant meer..

 21. aammehoela

  Nu is nu.nl weer de gebeten linkse hond. Wat is dat toch met rechts. De hypocritie ten top. Het programma van Britt is weinig aan. Enkel door haar opmerkingen (gezien bij Pauw) over ” wat een ballen heeft dat paard” gevolgd door opmerkingen “dat spul…….. eh wit goud” moet wel veel zijn was natuurlijk hilarisch. Maar op zich is het programma niets. Wordt enkel gered door de opmerkingen van Britt die komisch zijn.

 22. Marianne

  Het is maar wat je grappig vindt. Geloofwaardig is het niet.

 23. Moud

  Haha, maar Angela ook niet.

 24. Jan

  I❤️Angela…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.