Britt Dekker slacht Angela de Jong af: ‘Met je rotstuk!’

Britt Dekker vindt het heel vermakelijk dat Angela de Jong zo veel negatieve reacties krijgt op de column die ze over haar heeft geschreven. Dat laat ze weten op Twitter. De Jong heeft gisteren naar Opgezadeld met Britt gekeken en vond het tergend saai. “Opgezadeld met Britt is ongeveer even spannend als kijken naar het groeien van gras. Er gebeurt namelijk niets“, zegt ze. “Haar fans zullen het geweldig vinden, maar dit is toch wat anders dan een lolletje van tien minuten aan een talkshowtafel.”

Bovendien twijfelt De Jong aan de authenticiteit van Dekker. “Britt geloof ik eerlijk gezegd niet meer. Ten tijde van haar legendarische Nelson Mandela-uitspraak ging ik er met boter en suiker in. Maar wie zich al tien jaar staande houdt in de listige tv-wereld, is bepaald geen dom blondje. Dat is een slimme zakenvrouw die weet hoe de hazen lopen in Hilversum.

De column levert op Facebook een hoop negatieve reacties van Britt-liefhebbers op. “Ik vraag mij af wat Angela dacht te bereiken met dit artikel? Het enige wat Angela aan het doen is, is Britt Dekker afzeiken“, zegt David bijvoorbeeld.

En Mélanie: “Angela, alsjeblieft doe heel Nederland een lol en stop met je belachelijke schrijfverhaaltjes. Je bent te zielig.

Britt blij

Dekker vindt het geweldig dat De Jong een pak slaag krijgt van haar lezers. “Hoi allen. Bedankt dat jullie het voor mij opnemen. Ik lees altijd het AD, want het is één van mijn favoriete kranten en weet dus ook van Angela en haar schrijfstijl. Voordat ik besloot de paardendeal te maken, heb ik serieus nog even gedacht: maar dan wordt ik wel afgemaakt door Angela straks. Dat doet ze namelijk graag, moedwillig iemand zich rot laten voelen met haar stukken.

Het is een vreselijk mens, vindt Dekker. “Ze probeert niet alleen mensen kapot te maken, maar vaak lukt dat haar ook nog, omdat het zo een goede krant is, met een groot bereik. Dat vind ik enorm eng, en ben jullie daarom extra dankbaar dat jullie haar roasten hieronder in plaats van mij.

Na de uitzending was Dekker juist hartstikke druk met het retweeten van allerlei positieve reacties. “Ik had niet verwacht dat je over mijn nieuwe programma waar iedereen heel positief op heeft gereageerd, je dan toch iets lulligs probeert te schrijven.”

Humberto en Wendy

De Jong doet het allemaal voor het geld, aldus Dekker. “Ja oké. Eigenlijk natuurlijk logisch. Angela verdiend er veel geld mee, maar ze probeert ook maar een gezin te runnen en leuk leven te leiden denk ik dan. Voor mijzelf vind ik het niet eens erg maar de stukken die ik soms over bijvoorbeeld een Humberto of Wendy lees vind ik oprecht soms heel pijnlijk.

Ik wilde er al heel lang wat over zeggen maar dan ben je toch bang dat ze jou ook pakt, maar dat is nu toch al het geval. Scoren over de rug van een ander moet nooit de drijfveer zijn voor een mooie bankrekening. Maar goed wie ben ik om iets over bankrekeningen te zeggen, ik kies voor een paard en kinderprogramma’s.”

Rotstuk

Dekker plaatst op Twitter een filmpje met alle negatieve reacties (zie onderstaand). “Haha dit filmpje kreeg ik. Dat je ‘n rot stuk over iemand schrijft, wat totaal niet nodig was en dan vervolgens zelf wordt afgemaakt. Hopelijk ‘n wijze les dat scoren over de rug van iemand anders niet leuk is en je eigen doelgroep ‘t niet waardeert #grasisaltijdgroenerbijdeburen.

Eén ding is zeker: het incasseringsvermogen van Dekker valt behoorlijk tegen. Net als haar kijkcijfers.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen