Angela teleurgesteld in Britt: ‘Besmet met Talpa-virus’

Angela de Jong had totaal niet verwacht dat Britt Dekker zo verongelijkt zou reageren op haar kritische tv-recensie over Opgezadeld met Britt. Dat heeft de AD-ster gezegd in de Ochtendshow To Go. De Jong vindt het SBS 6-programma van Britt dodelijk saai, maar de realityster blijkt het incasseringsvermogen van een grassprietje te hebben en schreef woeste berichten op social media. Ze was juist de hele avond druk geweest met het retweeten van complimentjes en kon de kritiek niet waarderen.

De tv-criticus zag de boze tweets van Britt al snel voorbijkomen. “Nee, Britt was er niet heel erg blij mee. Ze deed een Gordontje, een Robert Jensentje.

Ook Gordon en Robert Jensen kunnen niet omgaan met negatieve tv-recensies. “De lijst van bekende Nederlanders die het niet eens zijn met een slechte recensie is inmiddels heel erg lang.

Britt staat nu ook op dat lijstje. “Dat is haar goed recht, dat moet ze vooral doen, maar ik moet zeggen: ik schrok er eigenlijk een beetje van.”

Mogelijk is Britt besmet met het Talpa-virus. Bij het mediabedrijf is iedereen druk om elkaar de hele dag te vertellen hoe fantastisch ze zijn, aldus De Jong. “Ik dacht: Britt is hartstikke leuk, weet hoe ze zelf is en kan goed naar zichzelf kijken, maar blijkbaar verkeert ze toch in een omgeving – Talpa en haar eigen manege – waar mensen als knipmessen voor haar buigen en de hele dag vertellen hoe geweldig ze is en daar is ze toch een beetje in gaan geloven.”

Het is gewoon een slecht programma, herhaalt De Jong. “Ik vind Britt ook hartstikke leuk, maar het programma dat ze maakt is niet heel erg goed. Het is gewoon heel erg saai. Daar gebeurt wat in, er wordt een verhaal verteld en ze dóen ook wat. Bij Britt gaat het heel erg om Britt. Britt gaat een jurkje uitzoeken, Britt staat op de rode loper en Britt doet dit en dat. Dat is heel leuk voor de fans, maar als jij een iets minder grote fan bent en wil zien dat er wat gebeurt in een programma, dan moet je daar niet zijn.”

Ik denk dat ze ook gewoon even naar haar kijkcijfer moet kijken. 330.000 is echt niet zo heel erg veel. Dat bewijst denk ik dat het programma gewoon niet goed genoeg is voor het tijdstip waarop het staat.”

Lees ook:
Britt Dekker slacht Angela de Jong af: ‘Met je rotstuk!’ (5 november)
Luuk Ikink begrijpt boze Britt niet, Wendy steunt Britt (6 november)

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen