‘Kielhalen De Villa is heel pijnlijk voor Blue Circle’

Het abrupt van de buis halen van het ranzige tv-programma De Villa is met name heel erg pijnlijk voor productiehuis Blue Circle. Dat zegt tv-journalist Rob Goossens op Telegraaf TV. Het is het tweede Blue Circle-programma in korte tijd dat van de buis wordt gehaald: onlangs stopte RTL 5 al na één aflevering met Jan Houdt Hoop omdat de inhoud zwaar tekortschoot. En dat kom nog bovenop het feit dat Blue Circle na zes jaar gedumpt is als maker van de late talkshow van RTL 4.

Al met al een gevoelige nederlaag voor Blue Circle, aldus Goossens. “Dit is voor de producent bij uitstek pijnlijk, omdat dit niet het eerste programma is dat deze maand van de buis wordt gehaald. Jan Houdt Hoop was ook al van Blue Circle. Zij hebben dus de twijfelachtige eer om met twee programma’s in één maand tijd van RTL 5 geschrapt te zijn.

Goossens wijst erop dat het in deze gevallen niet gaat om reguliere kijkcijferflops. “Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je iets maakt waarvan je denkt: hier zit de kijker op te wachten en uiteindelijk kijkt er niemand en dan sterft zo’n programma dood in de anonimiteit, maar dat je programma zó tenenkrommend en grensoverschrijdend is dat het van televisie gehaald moet worden, is wel de ultieme vernedering voor de producent.”

Zowel Blue Circle als RTL hebben geblunderd, vindt hij. “Als je puur kijkt naar die uitzending: het had nooit zo ver mogen komen dat het eerst op televisie is, dan de kijker zich er over uitlaat en dat ze dán denken: hmm, hadden we er niet eerder onze vraagtekens bij moeten plaatsen?

Presentator Pim Sedee: “Het is voor de producent een vernedering, maar voor de contentdirecteur Peter van der Vorst is het natuurlijk ook extreem pijnlijk. Je zou zeggen dat iemand vooraf ziet wat er op zijn zenders te zien is.”

Rob Goossens: “Ik vertrouw de radar van Peter van der Vorst wel. Ik ben ervan overtuigd dat als hij dit vooraf had gezien, hij had gezegd: ‘Misschien moeten we dit niet uit te zenden.’ Ik denk dat hij het niet vooraf heeft gezien. Ik kan me voorstellen dat hij een hoop te kijken heeft, maar dat betekent wel dat je veel risico neemt. Het goede nieuws is: hij durft wel in te grijpen. Het getuigt wel van lef.”

Lees ook: RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen