‘Kielhalen De Villa is heel pijnlijk voor Blue Circle’

Geplaatst op vr 22 nov 2019 om 11:20

Het abrupt van de buis halen van het ranzige tv-programma De Villa is met name heel erg pijnlijk voor productiehuis Blue Circle. Dat zegt tv-journalist Rob Goossens op Telegraaf TV. Het is het tweede Blue Circle-programma in korte tijd dat van de buis wordt gehaald: onlangs stopte RTL 5 al na één aflevering met Jan Houdt Hoop omdat de inhoud zwaar tekortschoot. En dat kom nog bovenop het feit dat Blue Circle na zes jaar gedumpt is als maker van de late talkshow van RTL 4.

Al met al een gevoelige nederlaag voor Blue Circle, aldus Goossens. “Dit is voor de producent bij uitstek pijnlijk, omdat dit niet het eerste programma is dat deze maand van de buis wordt gehaald. Jan Houdt Hoop was ook al van Blue Circle. Zij hebben dus de twijfelachtige eer om met twee programma’s in één maand tijd van RTL 5 geschrapt te zijn.

Goossens wijst erop dat het in deze gevallen niet gaat om reguliere kijkcijferflops. “Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je iets maakt waarvan je denkt: hier zit de kijker op te wachten en uiteindelijk kijkt er niemand en dan sterft zo’n programma dood in de anonimiteit, maar dat je programma zó tenenkrommend en grensoverschrijdend is dat het van televisie gehaald moet worden, is wel de ultieme vernedering voor de producent.”

Zowel Blue Circle als RTL hebben geblunderd, vindt hij. “Als je puur kijkt naar die uitzending: het had nooit zo ver mogen komen dat het eerst op televisie is, dan de kijker zich er over uitlaat en dat ze dán denken: hmm, hadden we er niet eerder onze vraagtekens bij moeten plaatsen?

Presentator Pim Sedee: “Het is voor de producent een vernedering, maar voor de contentdirecteur Peter van der Vorst is het natuurlijk ook extreem pijnlijk. Je zou zeggen dat iemand vooraf ziet wat er op zijn zenders te zien is.”

Rob Goossens: “Ik vertrouw de radar van Peter van der Vorst wel. Ik ben ervan overtuigd dat als hij dit vooraf had gezien, hij had gezegd: ‘Misschien moeten we dit niet uit te zenden.’ Ik denk dat hij het niet vooraf heeft gezien. Ik kan me voorstellen dat hij een hoop te kijken heeft, maar dat betekent wel dat je veel risico neemt. Het goede nieuws is: hij durft wel in te grijpen. Het getuigt wel van lef.”

Lees ook: RTL 5 stopt met De Villa, tikt Blue Circle op vingers (gisteren)

Foto: RTL
31 Reacties op “‘Kielhalen De Villa is heel pijnlijk voor Blue Circle’”


 1. Ron

  Dit zou bij een John de Mol nooit gebeurd zijn, eerlijk is eerlijk. Dat is zo’n controlfreak die ziet en hoort alles vooraf.
  Dit is gewoon een behoorlijke fail aan het adres van Peter van de Vorst. Punt.

 2. Willem

  @Ron
  Je kan niet verwachten dat een contentdirecteur alles kijkt. Je kunt dit degene die het programma vanuit RTL begeleid aanrekenen en de producent.
  Wat je Peter wel kan aanrekenen is het feit dat hij dit soort bagger (want dat was het format 15 jaar geleden ook al) aankoopt.

 3. Solomon

  Ach misschien is het kielhalen van De Villa van productiehuis Blue Circle wel een voorbode voor wat er zal gaan gebeuren met Bertelsmann’s zenders in het Nederlandse Medialandschap van de toekomst !.. Inderdaad, jammer maar helaas érg Pijnlijk !..

 4. Bo

  Kun je nagaan wat voor een bagger de televisie niet haalt…Er werken momenteel bij RTL net teveel mensen die niet meer aanvoelen wat het publiek wil of niet. Ze denken wat er op YouTube kan dat dat ook op tv moet kunnen.

 5. Ron

  @Willem: geen excuus. Als contentdirecteur moet je alles zien, daar ben je contentdirecteur voor. Zo simpel is dat.

 6. Altijd een ander de schuld geven

  Ze leveren wat RTL wil

 7. HEE MEN

  Op andere INTERNETbronnen zijn de mensen zeer negatief over RTL in het algemeen
  en dat kan leiden tot veel schade , de populairiteit is lang zo groot miet meer
  en RTL heeft dik een miljoen VASTE kijkers verloren, in de afgelopen jaren
  daar in tegen krijgt men meer simpathie voor de Talpa zenders

 8. bart

  klopt ron!

 9. potmeter

  Ik wil maar een ding kwijt over RTL motto liegen,bedriegen en manupileren,
  en daarna andere de schuld geven,
  Totaal geen maatschappelijk gevoel,
  kanidaten kunnen basten wanneer zij maar hun centen hebben verdient.

 10. Eric

  Het is juist heel pijnlijk voor RTL. Zij geven uiteindelijk groen licht voor uitzending. Wederom maakt e.e.a. duidelijk dat het intern niet loopt in de organisatie

 11. Caramba

  Verloedering, dat woord heb ik nog niet gehoord, maar da’s natuurlijk het spook dat altijd bij de commerciëlen op de loer ligt.

 12. Bennie

  Het was natuurlijk ook vragen om problemen met Peter vd Vorst. Hij is een sympathieke man, met een behoorlijke staat van dienst en was de baas van een relatief klein productiebedrijf. Maar een groot bedrijf als RTL moeten leiden, dat is toch wat anders.
  Het is een maker die de boel is gaan runnen. Soms werkt dat, maar ook heel vaak niet.

  Hij doet het natuurlijk niet alleen. Want ook bij RTL willen ze het maar niet begrijpen. Ze blijven gewoon doorgaan met het uitstorten van bagger over de kijkers. Dit doen ze ook nog onder de noemer van ‘maatschappelijke programma’s’, terwijl het niks anders is dan sensatiezucht en makkelijk scoren.

  De denkfout is: we gaan programma’s maken over ‘de andere kant van Nederland’, over mensen met een grote schuld. Weer sensatiezucht dus. En voorspelbare televisie. Terwijl er juist nagedacht moet worden over waar ‘de andere kant van Nederland’ naar wil kijken en het feit dat het programma zo heet, zegt ook alles over de mentaliteit van RTL.

  RTL is helemaal niet in de andere kant van Nederland geïnteresseerd. Alleen maar in kijkcijfers en reclameblokken. In Hilversum wordt er alles aan gedaan om de gouden tijden van weleer in stand te houden. De grote leaseauto van directeuren, makers en presentatoren is belangrijker dan bouwen aan echte vernieuwing, een programmamodel dat echt werkt.

 13. HEE MEN

  enige voordeel is dat RTL heel veel gezinnen hun brood op de plank houd, en dat een lekkere Hema worst bij de zuurkool geserveerd kan worden

 14. HEE MEN

  of een lekkere runderlap want wat het ook zij een lekker stuk vlees hoort erbij

 15. MediaPrak

  Blue Circle…. Kunnen beter met nieuwe naam, nieuw management en verhuizing terug naar Hilversum, heel voorzichtig overnieuw beginnen. Een “Telebingo zeperd” en afgeserveerd worden als Late Night producent is toch echt een flop te veel.

 16. Den Draaiert Joost.

  Blue Cirkel is een dochteronderneming van RTL so who cares?

 17. Ron

  Dochteronderneming; dat moet dan maar eens opnieuw tegen het licht gehouden worden of RTL dat nog wel wil. Boulevard gaat ook in januari ook gemaakt worden door het productiebedrijf die Jinek ook produceert.

 18. Willem

  @Ron
  Ja, dat doet een directeur. Alles kijken wat zijn bedrijf maakt. Iedere dag, non-stop.
  Net als de baas van Campina, die iedere dag alle bakjes yoghurt proeft. En de ANWB baas, die de hele zomer door alle campings in Frankrijk persoonlijk test.

 19. St Patrick

  Het is begrijpelijk wat de deelnemers motiveert: betaald vakantie vieren, inclusief het wippen van boerderijdieren. Wie wil dat nou niet!

 20. HEE MEN

  @ Bennie u heeft gewoon gelijk, maar noem mij èèn bedrijf die echt geinteresseert is in de klant nee… alleen dat hij met een kar vol de kassa voorbij gaat , of bij de radio tv winkel, mediamarkt met hun dozenverkopers , nee…. hij is niet in jou geintereseert als persoon, nee wel wat je koopt
  Even een tv kopen van 1000 euro , Ja en jij mag daar betalen en jij mag zelf bepalen pinnen of cash ,en jij krijgt ook garantie. ja dat eeuwige Veronica taaltje die ze daar hanteren

  Neen vroeger kocht je in een radio tv zaak een radiotoestel , dat werd niet even afgehandeld in 2 minuten dat ging zo …

  Zatermiddag pa em ma hadden de kinderbijslag ontvangen, en pa vond dat er een radiotoestel gekocht moest worden

  Dus gingen ze naar de radio tv grammofoonplaten handelaar in hun winkelstraat
  en werden ontvangen door de verkoper, meestal de eigenaar, in een net costuum , dus niet in spijkerbroek of t shirt

  Een maal binnen in de zaak riep de vrkoper
  Goedemiddag mevrouw , meneer wat kan ik voor u doen?

  Wij zochten naar een radio toestel , kunt u ons adviseren

  ja zeker ,, we hebben hier de Philips, met zeer veel mogelijkheden
  zoals daar zijn . ontvangst voor AM FM KG LG Pickup of banrecorder in gang
  u kunr een extra speaker aansluiten d.m.v 2 bananenstekkers
  de kast is van mooi bruin noten hout, verlichte schaal , katteoog , en een ingeouwde speaker van 5 watt vermogen, en dit radiotoestel is volledig hi fidely
  deze kost 295 gulden, maar als u wenst kunt u voor 100 gulden meer een radio pickup meubel kopen , met links de pickup en rechts de radio met daaronder twee deurjes voor uw kostbare 78 toeren of lp`s
  de pickup heeft 3 snelheden kan 10 78 toeren platen op de wisselaar afspelen
  of de kleine 45 toeren plaatjes , bij aankoop van dit meubel krijgt u de 45 wisselaar adapter kado !

  maar gaat u toch even zitten en geniet van een heerlijk kopje koffie die u van de zaak aangeboden krijgt

  en na het genot van de traktatie was de keus gemaakt
  het werd de radio pickup meubel die gratis thuis bezorgt en neegezet werd

  een pronkstuk in de kamer

  zo ging dat in mijne tijd toen geluk nog heel gewoon was en een klant geen nummer was

 21. Ron

  @Willem: dat moet je niet onderschatten. Het zit hem in de details en kan het programma maken of breken. Daar heeft John de Mol overigens wel gelijk in.

 22. robster

  En wel met z’ allen Temptation Island kijken… waar het morele kompas ook zoooooo goed in orde is… ** rolt even flink met zijn ogen **

 23. MC bezoeker 47

  Loopt daar ook niet gewoon een zendermanager rond van RTL5. Die kan die paar eigen programma’s toch wel vooraf bekijken? Peter hoeft niet alles zelf te doen lijkt mij.

 24. timon

  De kijkcijfers van RTL 5, 7, 8, Lounge, Crime en RTLZ zijn allemaal dramatisch en eigenlijk ook geen toevoeging…

 25. Willem

  @Ron
  Hij moet mensen om zich heen hebben die hij 100% kan vertrouwen, die dit soort rotzooi niet door de filter laten komen. En hij moet zorgen dat dit soort rommel niet meer wordt besteld. Maar hij kan niet iedere afl van ieder programma kijken, dat is gewoon onmogelijk. Kan me niet voorstellen dat John alle afleveringen van alle programma’s op 6, 5, Veronica en 9 zit te kijken.

 26. Ron

  @Willem: dat zou ik niet zomaar durven stellen.

 27. Blue Circle laat zien aan ondermaatse kwaliteit te doe en dan krijg je dit als een boemerang terug

  Altijd al een ondermaats presterende onderneming geweest.

  Komt voort uit de ranzige geldgraaicultuur van RTL en ja dan kan het niks worden.

 28. CB

  Werk aan de winkel voor ons aller Georgette (Schlick), wil ze het tij kunnen keren.

 29. HEE MEN

  BREAKING NEWS RTL SECRET heeft ook IMAGO SCHADE

 30. HEE MEN

  De vele negatieve reacties op internet geven aan dat RTL Nederland flink uit de markt ligt bij veel kijkers , en dat zullen ze weten, want de kijkcijfers zullen flink gaan dalem, alleen simpel volk dat geen nagel heeft om op zijn reet te krabben zal altijd wel naar RTL kijken

 31. BRAAK

  Blue Cirkel en Peter de griezel zijn aan elkaar gewaagd, PUINTELEVISIE maken!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.