Jan Slagter: ‘Kopschoppers het land uitzetten’

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, vindt dat allochtone kopschoppers die het gemunt hebben op autochtone Nederlanders het land uitgezet moeten worden. Het is keihard racisme. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. Er is momenteel veel controverse over filmpjes die op internet circuleren van een groep kopschoppers in Gorinchem. Op de schokkende filmpjes is te zien hoe allochtone jongens een aantal witte jongens volledig toetakelt. Vreselijk, vindt Slagter het.

Slagter wil dat dit wordt aangepakt. Hij vindt het goed dat slachtoffer Sem met de steun van zijn moeder Larissa de media heeft opgezocht. Zo zat hij in zowel Beau als Hart van Nederland.

De omroepbaas: “Wat een schoften! Hulde aan moeder Larissa! En ja deze allochtonen mogen van mij per direct worden opgesloten en ons land worden uitgezet. Dit is ook rasisme en moet ook zo worden benoemd. Lafbekken.

Als José hem vraagt of zijn ogen eindelijk open zijn gegaan, antwoordt Slagter: “Die waren al open, maakt u geen zorgen…

Vanwege hun etniciteit is het lastig om de kopschoppers op te sporen, zei Telegraaf-journalist Mick van Wely gisteren in De Telegraaf. “Weet je wat hier ook een rol bij speelt? Je ziet het ook bij de Macro maffia, dat de politie stuit op een zwijgcultuur. In die omgeving van die jongens zitten ouders en directe vriendjes, die precies weten wie het zijn, maar iedereen houdt z’n mond dicht. Dat is de cultuur.”

Jeroen Pauw daarop: “Laten we hopen dat er ook wat ouders zijn die denken: verrek, dat is die kleine van mij, en dat die die jongen bij de oren pakt en hem mee naar het politiebureau neemt.”

Het nieuws werd gisteren dus ook besproken in Beau. De etniciteit van de daders werd slechts kort aangestipt door Thierry Baudet, maar dat werd direct de kop in gedrukt door Beau van Erven Dorens en Peter R. de Vries. “De etniciteit vind ik een andere discussie“, zei Beau.

Moeder Larissa zegt in De Telegraaf dat ze júist wil dat het over de etniciteit gaat. “Een groep van grotendeels allochtonen mishandelt hier blanke jongens, terwijl het racisme zou zijn als het andersom is. Ik hoop dat iedereen inziet hoe ernstig dit is en dat onze wereld hierdoor op z’n kop staat.”

Lees ook:
Baudet, Wilders: ‘NPO verzwijgt geweld tegen blanken’ (gisteren)
Thierry Baudet: ‘Beau, jij ziet totaal de realiteit niet’ (vandaag)

Foto: Nico Kroon, MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen