Jan Slagter: ‘Kopschoppers het land uitzetten’

Geplaatst op vr 22 nov 2019 om 10:30

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, vindt dat allochtone kopschoppers die het gemunt hebben op autochtone Nederlanders het land uitgezet moeten worden. Het is keihard racisme. Dat laat hij weten in een bericht op Twitter. Er is momenteel veel controverse over filmpjes die op internet circuleren van een groep kopschoppers in Gorinchem. Op de schokkende filmpjes is te zien hoe allochtone jongens een aantal witte jongens volledig toetakelt. Vreselijk, vindt Slagter het.

Slagter wil dat dit wordt aangepakt. Hij vindt het goed dat slachtoffer Sem met de steun van zijn moeder Larissa de media heeft opgezocht. Zo zat hij in zowel Beau als Hart van Nederland.

De omroepbaas: “Wat een schoften! Hulde aan moeder Larissa! En ja deze allochtonen mogen van mij per direct worden opgesloten en ons land worden uitgezet. Dit is ook rasisme en moet ook zo worden benoemd. Lafbekken.

Als José hem vraagt of zijn ogen eindelijk open zijn gegaan, antwoordt Slagter: “Die waren al open, maakt u geen zorgen…

Vanwege hun etniciteit is het lastig om de kopschoppers op te sporen, zei Telegraaf-journalist Mick van Wely gisteren in De Telegraaf. “Weet je wat hier ook een rol bij speelt? Je ziet het ook bij de Macro maffia, dat de politie stuit op een zwijgcultuur. In die omgeving van die jongens zitten ouders en directe vriendjes, die precies weten wie het zijn, maar iedereen houdt z’n mond dicht. Dat is de cultuur.”

Jeroen Pauw daarop: “Laten we hopen dat er ook wat ouders zijn die denken: verrek, dat is die kleine van mij, en dat die die jongen bij de oren pakt en hem mee naar het politiebureau neemt.”

Het nieuws werd gisteren dus ook besproken in Beau. De etniciteit van de daders werd slechts kort aangestipt door Thierry Baudet, maar dat werd direct de kop in gedrukt door Beau van Erven Dorens en Peter R. de Vries. “De etniciteit vind ik een andere discussie“, zei Beau.

Moeder Larissa zegt in De Telegraaf dat ze júist wil dat het over de etniciteit gaat. “Een groep van grotendeels allochtonen mishandelt hier blanke jongens, terwijl het racisme zou zijn als het andersom is. Ik hoop dat iedereen inziet hoe ernstig dit is en dat onze wereld hierdoor op z’n kop staat.”

Lees ook:
Baudet, Wilders: ‘NPO verzwijgt geweld tegen blanken’ (gisteren)
Thierry Baudet: ‘Beau, jij ziet totaal de realiteit niet’ (vandaag)

Foto: Nico Kroon, MAX
53 Reacties op “Jan Slagter: ‘Kopschoppers het land uitzetten’”


 1. shrink

  Valt me buitengewoon tegen van Slagter. Krankzinnig racistisch idee om criminelen met een Nederlands paspoort, die in Nederland geboren zijn, het land uit te zetten vanwege hun etnische achtergrond. Nee, meneer Slagter: die gasten oppakken, berechten en de Nederlandse gevangenis in, dat is het enig juiste antwoord!

 2. Remi

  Onze “kopschop”-filmpjes gaan via Twitter intussen de héle wereld over.

  Vooral in een land als Zweden worden ze massaal gedeeld …
  Men reageert onthutst.
  Geen wonder, Zweden balanceert op het randje van een burgeroorlog.
  Ook daar hebben ze hun kopschoppers, en bom-aanslagen.
  Zien / horen we bij de NOS hélemaal niets over …

  Maar, volgens Beau en Peter R is er niks aan de hand.
  “Dit is etnisch profileren” !!!

  #Kopinhetzand

 3. viande

  Was het leven maar zo simpel, helaas willen de landen van herkomst dit tuig ook niet meer terug in hun samenleving, wanneer worden wij eens wakker met zijn allen…als het te laat is vrees ik…

 4. Mickey77

  Idd, was het leven maar zo mooi Jan. Ze hebben wel een dubbele nationaliteit, dus afpakken het NL paspoort moet wat dat betreft kunnen. Ze worden dan immers niet stateloos gemaakt.

 5. Mickey77

  @Shrink Je moet geen problemen zien waar ze er niet zijn he. Ze worden niet stateloos want ze hebben een dubbele nationaliteit. Hun hart, ziel en zelfs opvattingen liggen toch al daar waar hun voorvaderen vandaan komen. Uiteindelijk zijn er dan alleen maar winnaars in dit verhaal. Zagen ze dat zelf ook maar zo.

 6. Huib

  Of we ze het land uit kunnen zetten betwijfel ik helaas. Wat we wel kunnen doen is duidelijk benoemen dat het hier rascisme betreft. De vaststelling dat allochtonen racistisch kunnen zijn is voor veel naïeve mensen een schok.

 7. Harrie

  Helemaal mee eens, valt me tegen, zoals iemand als shrink het opneemt voor doe gasten, zal wel weer een linkse stemmer zijn, zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 8. Paul Lamote

  @mickey77
  Criminelen hun nationaliteit ontnemen en dan elders dumpen daar trappen andere landen niet in. Ieder land heeft recht op zijn eigen criminelen.

 9. shrink

  @Harrie,
  Zet je leesbril op, halfblinde oliebol, en constateer dat ik onomwonden stel dat deze gasten berecht en opgesloten dienen te worden! Met je “linkse stemmer”…

 10. Solomon

  Reageert u vooral niet ál te snel Meneer Slagter !.. Voordat u het weet mag u namelijk straks zélf nog enkele reis retour mee naar Spanje, … maar dan wél in de zak van ”Witte Max” hoor !.. Dus pas maar goed op !..

 11. Zomaar

  Zwijgcultuur heeft ook met het geloof te doen.
  Al is het hun grootste tuig, ze staan nog altijd een trapje hoger dan anders of niet gelovigen.

 12. jan denhoop

  EENS met Jan ..MAAR pas op…autochtonenen die zoiets flikken bij wie dan ook….de OUDERS aanpakken ..meteen! Boete 2500E 2e keer resocialisatie kamp in die kids JUISt die tussen 12 en 16 zijn. Hard aanpakken. Boetes ouders verdubbelen per keer. In Israel als een suicide mobmber zich opblaast wordt het huis van de ouders afgebroken. Denken ze wel 2 keer na!

 13. sukkel

  Beau en Peter kijken weg 2 laffe gasten die bang voor de Marokkanen zijn Slagter durft tenminste zn mond open te doen …Nederland gaat door dat gajes naar de klote Politie kan het niet meer aan…..

 14. Mickey77

  @Shrink je weet toch wel dat je hiervoor slechts een weekje hoeft te schoffelen bij de gemeente. Kom op zeg: er is niemand dood, hebben allemaal een boehoe jeugd gehad, slachtoffer van de maatschappij, dus die komen echt niet in bak.

  @Paul Lamote feitelijk zijn ze nooit echt NL geweest he. Als alleen het paspoort aantoont welke nationaliteit je hebt is het armoedig gesteld met ons.

 15. Oppersmurf

  @Shrink gasten die zich (blijvend) afzetten tegen Nederland, zich overduidelijk etnisch profileren en het louter gemunt hebben op het treiteren / vernederen van de autochtone bevolking ‘verdienen’ niet ons rechtssysteem. Afvoeren naar Marokko, of in een lekke boot de oceaan op sturen! En omdat Marokko de deur gesloten houdt is de lekke boot de enige (en juiste) straf!

 16. shrink

  @Oppersmurf
  Gelukkig is ons rechtssysteem zo ingericht dat ook criminelen die zich aan dat rechtssysteem willen onttrekken en het land waarvan ze burger zijn willen destabiliseren (om het zo maar te zeggen), op dezelfde wijze als alle andere criminelen berecht worden, zonder aanziens des persoons. Men noemt dit ook wel RECHTSSTAAT. Iedereen die dit principiële concept wil aanpassen, opent de poorten voor willekeur en uiteindelijk de dictatuur, waarin de rechten voor geen enkele burger meer gewaarborgd zijn!

 17. Martmans

  Ik ben heel erg tegen de uitspraken als ‘Ze moeten het land maar uit’ maar toch in dit geval snap ik Jan wel. Wat een zwaar gestoord tuig is dit. Ik zou ze niet het land uitzetten maar berechten voor poging tot moord. We wonen hier met z’n allen. Ondanks afkomst, sexuele voorkeur of principes en overtuigingen moeten we onze woonomgeving toch plezierig en veilig houden? Dat gaat over het algemeen heel erg goed maar met dit soort uitzonderingen wordt de samenleving onrustig en angstig en daarom moet je hier heel sterk tegen optreden. Laten we gewoon proberen wat liever te zijn.

 18. Ronnie

  Deze jongelui het land uitsturen is geen optie, maar berechten voor poging tot doodslapg lijkt mij toch het minste. En aangezien het minderjarigen betreft opsluiten in de jeugddetentie, met daarna een TBS traject. Deze gastjes sporen namelijk echt niet en dit moet keihard in de kiem gesmoord worden.

 19. Altijd een ander de schuld geven

  Had u ze in de jaren 60 niet binnen moeten halen.

  Nu hebben ze na 60 jaar een Nederlands paspoort.

 20. Oppersmurf

  @shrink deze gasten hebben schijt aan onze rechtstaat en wat is er dan mooier om deze gasten alternatief te straffen. Oprotten dus!

 21. Ronald

  Geweld is uiteraard niet goed te praten en sterk af te keuren. Maar wat is ervoor gebeurd ? Niemand weet dat nog.

 22. Ruud

  Gewoon komende verkiezingen weer allemaal op D66, GroenLinks, VVD, CDA en de PVDA stemmen, dan weet je zeker dat er niets verandert en dat dit gezwel alleen maar groter gaat worden.
  Allemaal even rustig doorlopen mensen en lekker gaan slapen er is niets aan de hand. Ondertussen regelen wij wel even voor u dat zwarte piet echt niet meer kan……

 23. shrink

  @Oppersmurf
  De spreekbuis van onderbuik-rechts, de enige echte Telegraaf, wist trouwens te melden dat het niet uitsluitend criminelen met Marokkaanse wortels betreft, maar ook roomblanke elementen!

 24. Kayleigh

  Die ouwe z a k is echt gek….neem nog een sigaretje Jan!

 25. Monique

  Nederland is veel te soft.
  HARD AANPAKKEN DAT TUIG!

 26. Bears’den

  @ Remi

  Jij kijkt ook jensen of niet?
  Helemaal eens!
  De nos is niet neutraal!

 27. pip

  Helemaal mee eens.

 28. StefanV

  De poco’s staan weer in de rij om Jan Slagter van racisme te betichten. Ze stemmen bijna allemaal op partijen als D66, PvdA en GroenLinks, die deze week perfect hun selectieve verontwaardiging hebben laten zien. Ze schreeuwden moord en brand over het racistische incident tijdens FC Den Bosch-Excelsior, maar geven geen krimp over het extreme geweld van allochtone jongeren richting autochtonen.

  Degenen die Slagter van “racisme” betichten, doen er goed aan om te gaan beseffen dat het gedrag van Marokkaans straattuig juist extreem racistisch is. En we moeten er absoluut iets mee. Mensen het land uitzetten is niet iets om mee te beginnen, maar laat één ding duidelijk zijn: de loyaliteit van dit straattuig ligt echt niet bij Nederland of Nederlanders.

 29. Lianne

  Etniciteit doet er wel toe. Het zijn in dit geval wederom M*arokk*nen. Er zit veel tuig in deze gemeenschap. Neem ze het Nederlandse paspoort af en schop ze ons land uit, terug naar de vuilnisbak in dat corrupte Marokko. Wil Marokko dat niet , stop alle uitkeringen richting Marokko, laat de garnalen maar hier pellen, bevries tegoeden, ontneem ze landingsrechten en stop alle diplomatieke en zakelijke betrekkingen, stop ontwikkelingshulp \. Niet laf zijn maar je tanden laten zien bij dit laffe TUIG!

 30. Micky77

  Het afpakken van een tweede (!) paspoort kan/mag gewoon volgens NL recht maar wordt zelden gebruikt. Wat mij betreft breidt de overheid de wetgeving hiervoor uit, zodat het makkelijker wordt dit schorem, die toch al én geen fatsoenlijke toekomstperspectief heeft én geen gevoel heeft bij NL, terug te sturen. Het is (inderdaad) kort door de bocht, maar we moeten het recht veel meer versimpelen. Alleen zo krijgen we een eerlijker maatschappij. Op dit moment werkt de rechtstaat juist zo dat deze vooral voordelig is voor slechtwillenden. Criminaliteit loont.

 31. Pieter

  Gewoon levend in brand steken met die lui. Hebben schijt aan onze normen en waarden.

 32. HBaz

  Neem ze hun Nederlandse nationaliteit af.

 33. Opa Max

  Ik zag ook blanken op het filmpje.

  Waar moeten die naar toe?

 34. anonymous

  Beetje lastig Jan, want ze zijn in Nederland geboren….

 35. Diane

  @Opa Max
  Terug naar de Oostbloklanden

 36. We Are Here

  Komend weekend is er weer volop tijd om de parkeermeters te vullen in Amsterdam.
  Geef met gulle handen!!
  Prettig kerstdagen namens alle nieuwe buren.

 37. Mick

  Kijk maar uit straks krijg je Peter R de Vries weer op je nek Jan.

 38. robb

  Populair doen ,eerst uitzoeken wat er aan de hand is en dan berechten.

 39. Drostemannetje

  Volgens mij is er nooit zo veel onvrede geweest onder de bevolking als nu. Leraren tekort, Agenten tekort, boerenprotest, bouwersprotest, ziekenhuisstakingen en migrantenproblemen. Komt nog bij plofkraken, drugsoorlogen, afrekeningen, loverboys, zwembadterreur en nu ook groepsterreur op straat door voornamelijk Nederlanders van Marokkaanse afkomst. Er moet echt wat gebeuren want dit gaat helemaal de verkeerde kant op.We glijden steeds meer af. Snel nieuwe verkiezingen graag, want wat er nu zit kan niks, doet niks en denken alleen maar aan hun eigen hachje.

 40. Rico

  Gooi die jochies alleen in een kooi met 10 Nederlandse boze vaders en hun sympathisanten. 10 minuten zijn genoeg. Dat begrijpen ze. Houdt het snel op.

 41. gtstfites

  Helemaal eens met Slagter. En die buitenlandse criminelen ook terugsturen hebben hier niks te zoeken.

 42. Ben

  Het gedrag en ontkennen van beau en peter rondneukende de vries is niet alleen misselijkmakend maar staat precies aan de bron van het probleem goed praten niet benoemen over de bol aaien etnisch profileren en rascisme het linkse opportunisme, emo-roeptoeteren en populistische onderbuikverstand zorgen ervoor dat dit tuig ermee wegkomt links weigerd toe te geven dat zij het altyd mis hebben gehad slechte babys worden niet geboren die worden zo gemaakt en de rascisme-brigade staat al klaar om die mensen die denken in oplossingen keihard aan te vallen en weg te zetten als rascisme maar dat zij telkens opnieuw verraad plegen aan de ned mensen weigeren ze in te zien hou je mond als je het niet metbons eens bent

  En zo blijven walgelijke lieden als stiekemerd asscher, snotneus jetten en vooral kleuter klaver de verkeerde beschermen en verraden daarmee de eigen landgenoten jullie zijn maar 3e rangsburgers hou je bek joh het tuig is zielig jullie niet!!!!

 43. Ben

  Een onderscheiding voor Jan. Hij heeft de ballen om niet weg te kijkem en het echte probleem openlijk te benoemen.

  Resultaat : komt straks weer vernietigend rapport over zijn zorginstelling. We leren het jou wel af Jan. Jij zal je bek leten houden aldus stiekemerd asscher, snotneus jetten en de ergste van allemaal neefje kleuter klaver.
  Hou je bek jullie ned. Je bent maar 3e rangsburgers!!
  Het tuig is zielig.

 44. zorro

  Hij heeft gewoon gelijk maar de politiek in Den Haag heeft niet de ballen om hier wat aan te doen.

 45. anoniem

  Zorgelijk is ook het toenemende aantal zure grijsaards.. :-)

 46. Lies

  Stoer. Die Jan Slagter. Met zijn ‘het land uitzetten’.
  Feit is dat dit niet mogelijk is, ik ga er van uit dat deze minderjarige jongens ook een Nederlands paspoort hebben.
  We zullen er mee moeten dealen, hard straffen is de enige mogelijkheid.
  Het land uitzetten, over de grens flikkeren, sluit je aan bij een populistische politieke partij meneer Slagter. Terwijl je je druk maakt over ouderen in Moldavië.
  Hypocriet.

 47. Sum Ting Wong

  Het is een gotspé dat de Nederlandse samenleving ongevraagd, ongewild en ondemocratisch is opgezadeld met een massa-immigratie.

 48. bus

  je kan ze wel willen uitzetten maar dan moet de koning ze wel willen deze familie producten.

 49. Geronimo

  Berbers. De Romeinen hebben ze niet voor niets die naam gegeven. Laat ik me netjes uitdrukken: dit is hoe 2000 jaar stagnatie eruit ziet.

 50. henk

  Ontneem de ouders de kinderbijslag, begin daar maar mee. Ze kunnen niet opvoeden. De zogenaamd flinke boys flink laten dokken voor de slachtoffers.

 51. Joop55

  Slagter for President, wijsheid zelve.

 52. iefkleinhertje

  Die Slagter maakt zich druk om die lui uit Moldavie (en Lilian Marijnissen) en die zitten tegenwoordig in Ter Apel dus die reiskosten kunnen worden overgemaakt naar Erica Terpstra (dikke zeug)

 53. Medusa

  Helemaal eens met Jan Slagter. Weg met dat krompratende noord-afrikaanse tuig!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.